вторник, 3 ноември 2009 г.

СТО ДНИ В ПАНАИРА НА ИЛЮЗИИТЕ

Знаете ли, че в България има стотици хиляди лица за които лъжата се е превърнала в начин на съществуване и това не е от вчера. Не от вчера те ни и управляват криейки се в различни политически партии.
Големите обещания на управляващите бяха сведени, след сто дни управление, до „малка постна пица”, която ще ни бъде поднесена през следващата година. Ето и някои парчета от тази пица.




05.08.2009

Кризата удря фирмите и забавя изплащането на работни заплати
Нараства броят на фирмите, които не могат да изплащат заплатите на служителите си на време, както и на тези, които не плащат обезщетения за неизползван отпуск или пък допълнителни възнаграждения за нощен труд или за работа в празнични дни. Данните са от доклад на Главна инспекция по труда, направен за първата половина на 2009 г.
Bulgarian Post

29.10.2009
Намаляват на 2,642 млрд. парите за здраве през 2010г.
2,642 млрд. лв. са предвидените пари за здравеопазване за 2010 г.
Това съобщи на пресконференция министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев, цитиран от агенция "Фокус". Големите разлики са в болничната медицинска помощ, уточни министърът. Бюджетът за тези дейности за 2009 г. са 931 млн. лв., а за следващата година ще бъдат 709 млн. лв. Трябва да се въведат много по-сериозни рестрикции в болничната помощ, добави той.

„Труд онлайн”

02.11.2009

Цените на стоките тръгнаха нагоре.
Край на евтината борсова търговия. От месец октомври започна поскъпване на пшеница, царевица, слънчоглед.
Времето, в което цените на повечето борсови стоки вървяха надолу, приключва.
„Труд”

В момента е много модерно да се възхищаваме на „новите дрехи на пожарникаря”. Но все някой трябва да извика: Пожарникарят е гол! И колкото по-рано стане това – толкова по – добре. Достатъчно дълго живяхме в панаира на илюзиите !

Няма коментари:

Публикуване на коментар