четвъртък, 19 ноември 2009 г.

ЛЕГЕНДА ЗА КЮФТАЦИТЕ

"Поведението на опозиционните партии бе най-малкото скандално. Цял ден ядоха кюфтета, пиха кафета, кикотеха се по коридорите. Когато аз говорех, имаше двама-трима души в пленарната зала. И в момента, в който трябва да се дебатира, никой няма, за да се дебатира. А вечерта по всички телевизии коментират бюджета. Е това се казва нахално поведение. Четем, стои цялото правителство, очакваме въпроси, дебат, тях ги няма - ядат кюфтаци. Хилят се в кафенетата. И когато си отиваме, те излизат да приказват. Това се казва липса на всякаква отговорност"
Бойко Борисов – премиер на България

Тук ми се ще да задам въпроса: А, защо да не си припомним какво са лапали Бойко Борисов и компания през годините?

28.04.2009

„Бойко взе парите ... до Варненеца нищо не е стигнало!”

Думите “Бойко взе парите”, които се появяват в делото за сръбския наркобос Сретен Йосич имат и своя финал. И той е “…до Варненеца нищо не е стигнало”, Съществуването на лице с псевдонима “Варненеца” е абсолютен факт.“Това е най-голямата въпросителна. Оттам може да се разплете много за случая”, твърдят те.

По неофициална информация става дума за бившия главен прокурор Никола Филчев, който е родом от Варна. Ядосан от думите на столичния кмет Бойко Борисов, че БСП и ДПС готвят атентат срещу него, председателят на парламентарната комисия по случая “Йосич” Христо Бисеров свика спешно контрапресконференция още на следващия ден.


03.06.2009

Кметът „милионер“ Бойко Борисов с покои в Рогачево

Купил си е голям имот точно над пътя, пише британското издание „Фанейшъл таймс”. В съседство продават парцел за 6,277 милиона долара.Обява във „Фанейшъл таймс“ определя градоначалника на столицата Бойко Борисов като „кмета милионер“, въпреки че лидерът на ГЕРБ ипотекира къщата си, за да финансира предизборната си кампания.
На сайта на изданието пише, че „кметът милионер на София“ е избрал Рогачево като място за уединение и затова си е купил „обширен имот точно до пътя“.
Според обявата в близост се продава терен с площ от 70 000 кв.м за сумата 6,277 милиона долара. От терена се разкрива невероятна морска панорама. Съседството с ВИП персоната е изтъкната като предимство за купувачите. Предвижда се строителство на жилищен и бизнес комплекс с РЗП 120 000 кв.м. Само на 10 минути се намира голф комплексът с 18 дупки на „Гари Плейър“, а курортите Албена и Златни пясъци са само на 5 минути.
Не е ясно кой е пуснал обявата, тъй като вестникът играе ролята на посредник при евентуална сделка. От години се знае, че лидерът на ГЕРБ е купил парцел край Рогачево с площ 1,5 дка. Според имотната му декларация отпреди няколко години парцелите са 2.


07.10.2009

Справка на спецслужбите, изготвяна от бившия служител на МВР Пламен Папалезов, прави чудовищни разкрития.

Винпорм „Пещера” е спонсорирала ключови фигури във властта. Това са Валентин Петров – бивш главен секретар на МВР, Румен Петков – разбира се. Спонсорирала е и…
И… Бойко Борисов.
С 200 000 лв. фирмата е подпомогнала предизборна кампания на ГЕРБ. Сумата бил връчена лично на Генерала от Антон Щерев – един от собствениците на фирмата. Аферата е била подпомогната не от кого да е, а от олигарха Георги Гергов.

09.11.2009

Мафията върти на пръста си ГЕРБ и морския бизнес.

Разследваният за злоупотреби и конфликт на интереси бивш главен секретар на ИА „Морска администрация“ Сергей Църнаклийски е новият изпълнителен директор на агенцията. Новината бе потвърдена и от транспортния министър Александър Цветков при представянето на отчетa за първите 100 дни на новия екип на министерството му. Тя обаче беше посрещната на нож от морските хора и бизнеса.
Защото за поста се спрягаше истински морски вълк в лицето на легендата и капитан на ветроходния кораб "Калиакра" к.д.п. Тома Томов. Междувременно мафията, която дърпа конците на всички дейности, показа рогата си и отново се намеси, като постави на бърза ръка ГЕРБ на мястото му и раздаде пренаредените карти в разиграването за стола на морския шеф. Тома Томов бил спешно привикан на среща с министъра на транспорта, но отказа коментар за водения с него разговор.

17.11.2009

Областен шеф на ГЕРБ обвиняем за кражба на ток.

Ако някой обикновен човек неправомерно се закачи към енергомрежата, го наричат "крадец на ток" и неговите инициали се появяват в полицейския бюлетин. Не е така обаче, ако подобно нещо се е случи с фирма на партиен активист, установи проверка на ЛП. По наша достоверна информация, на 9 юни тази година в село Владиня, Ловешко, е подаден сигнал за незаконно включване в мрежата на постройки на бившия стопански двор. Това е извършено в полза на фирма "Арнаудови" ООД. Собственик и представител на фирмата е бизнесменът арендатор Васил Петров, тогава активист на ПП "ГЕРБ", от двадесетина дни - член на облстното й ръководство. Свързването към мрежата не било "циганско" , а доста професионално, твърдят очевидци. От много време е черпена енергия без отчитане в селскостопанския двор, в селото знаят, че доскоро там е имало и фурна за хляб. Този случай обаче не получи гласност от нито една институция. От полицията заявиха, че е станал "технически" пропуск. Чак след нашето запитване уточниха, че има заявителски материал. Проверката завършва с мнение за съд и документите са предадени в прокуратурата. От ЧЕЗ също признаха, че има "нерегламентирано" ползване на ток. Ще цитираме техния отговор на нашия въпрос "Какво са констатирали специалистите на ЧЕЗ, участвали в проверката по сигнала?":"На 9.06.2009 г. е извършена проверка на средството за търговско измерване на адрес: с. Владиня, община Ловеч, "Арнаудови" ООД, стопански двор, от служители на ЧЕЗ Разпределение България. Съставен е Констативен протокол за проверка на консумирането на ел. енергия на мястото на използване след извършване на проверката, който отразява реалното състояние на действителните условия на използване на количествата ел. енергия на обекта. При тази проверка се установява, че има нерегламентирано ползване на електроенергия от потребителя. Проверката се е осъществила с представител на МВР." От компанията ЧЕЗ обаче се измъкват от въпроса "За какво количество открадната електроенергия става въпрос в случая?". Уклончивият им отговор е: "На основание чл. 25, алинея 2 от Общите условия на договорите за използване на електроразпределителните мрежи на ЧЕЗ Разпределение България ще бъде извършена корекция на сметката за консумирана ел. енергия." ЛП припомня, че не беше така завоалирана позицията на ЧЕЗ, когато се появи обикновен гражданин на Ловеч със сметка от над 7 бона за ток в едно жилище. В края на миналия месец Васил Петров е бил като обвиняем в районния съд по наказателно дело от общ характер. Според слуховете, той щял да бъде оправдан с мотива, че се е вързал към енергомрежата с благороден мотив - само да осигури светлина за пазачите на стопанския двор във Владиня. Симпатизанти на ГЕРБ пък казват, че бизнесменът е непоклатим, защото е служил рамо до рамо в казармата с депутата д-р Анатолий Йорданов, областен партиен лидер.

Такива ми ти работи, другарю Борисов! Вие чували ли сте народния израз – „ Присмял се хърбел на щърбел...”?

Няма коментари:

Публикуване на коментар