неделя, 29 ноември 2009 г.

БЛАГОДАРИМ ТИ, ПАРТИО ЛЮБИМА !

Публична тайна е, че лавината от престъпления, с която бившите комунисти заляха България, срина икономиката, обезличи институциите, yнищожи природата, доведе гражданското общество до колапс. Но най – тежкият акцент в престъпната им дейност си остава геноцидът над българските деца, които са бъдещето на нацията.


Ето защо другарите трябва да бъдат съдени, докато те и всичко свързано с тях не бъде заличено от лицето на тази държава     22.11.2009

У нас се проведе първото състезание по грамостност. 50% от завършилите гимназия са неграмотни.

Стряскащите данни са от изследване на портал Академика. За да се пребори с тази тенденция, образователният портал организира днес първото у нас състезание по грамотност. В него мериха сили ученици от 6 и 7 клас. Сред победителите имаше само едно момче.


23.11.2009

Около 25 милиона лева не са стигнали до деца, нуждаещи се от лечение в чужбина.

Около 25 милиона лева не са стигнали до деца, нуждаещи се от лечение в чужбина за последните 3 години, показва одит на Сметната палата. В институцията са постъпили 3 сигнала за деца, които са починали докато са чакали одобрение от Фонда за лечение на деца в чужбина. Приходите във фонда от 2005 до 2008 са 9,5 млн. лв. от държавни субсидии и 2 млн. лв. от дарения. Към тях през октомври 2008 г. са добавени още 20 млн. лв. от излишъка в бюджета. Използваните за лечение средства са едва 6,3 млн. лв. От 411 постъпили молби одобрение за лечение са получили 223, сочи докладът на Сметната палата. Най-честите причини за отказ или бавене на процедурите за бюрократични и чисто административни, обясни проф. Валери Димитров, председател на Сметната палата.
Дейността по подпомагане на лечението на български граждани до 18 г. не е ефективна и не постига целите и задачите на държавната здравна политика в областта на детското здравеопазване.
Това е изводът от извършения от Сметната палата одит на дейността на Центъра "Фонд за лечение на деца", резултатите от който бяха представени на пресконференция днес от председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров.
Одитът на Сметната палата обхваща периода от януари 2005 г. до края на 2008 г.


24.11.2009

Ученици ходят по три километра пеш, за да отидат на училище
В община Мирково се надяват да намерят автобус до Буново, преди снегът да остави децата далеч от класните стаи
Около 60 основни училища останаха затворени на 15 септември тази година. Главната причина е липсата на деца в системата на т.нар. "делегирани бюджети". Според информация на учителските синдикати, всяко закрито училище оставя след себе си поне 15% от децата неграмотни. Причината - повечето от тях не продължават образованието си.

26.11.2009

1175 лв. е разхода за ученик през 2010 г. в големите градове.

Единният разходен стандарт за ученик в общообразователно училище в община с население на общинския център над 70 000 души през следващата година ще бъде 1175 лв. Общо 15 са общините тази група - Благоевград, Бургас, Варна, Добрич, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Стара Загора, Столична, Хасково, Шумен и Ямбол.
1261 лв. е единният разходен стандарт за ученик в община с население на общинския център под 70 хил. души и гъстота на населението над 65 души на кв. км. В тази група са общо 40 общини. 1342 лв. ще е издръжката за възпитаник на учебно заведение в община с население на общинския център под 70 хил. души и гъстота на населението под 65 души на кв. км.
С такива параметри са 139 общини. Най-висока – 1450 лв., е издръжката на ученик в планинските общини с над 3 селища и население на общинския център под 10 хил. души. Такива са общо 70 общини.
За ученик в общообразователно училище, но в паралелка с профил музика, хореография или изобразително изкуство, през следващата година държавата ще осигурява 2146 лв. Издръжката за възпитаник на спортно училище ще е 2120 лв.
За професионалните учебните заведения в сферата на транспорта издръжката ще е 1924 лв., в селското и горското стопанство – 1852 лв., във физическите науки, информатиката, техниката, архитектурата и строителството – 1491 лв. и др. 2993 лв. са предвидени за обучение на възпитаник на училищата за музикални и сценични изкуства, а 2261 лв. - за изящни и приложни изкуства.
Средномесечният осигурителен доход за страната, обявен от Националния осигурителен институт към м. септември 2009 г. е 558,69 лв.


27.11.2009

40 деца изчезнаха без следа през 2009 г.

Поне по 2 деца всеки ден излизат от дома на среща с приятели, отиват на училище или в близката градинка и повече не се връщат - част от тях ги намират, други изчезват без следа.
Hе са малко вече случаите, когато се търсят и 10-11-годишни малчугани, които без видима причина са решили да не се приберат у дома. В зависимост от възрастта се правят и предварителни анализи при всеки случай на издирване.
Най-масово бягат момичетата между 14 и 17 г. В много случаи те попадат в лапите на сводници и започват да проституират.
Когато едно дете не е издирено в продължение на няколко години, на помощ в търсенето му е и спеццентърът в американския град Вирджиния. Там от 2005 г. по изпратени от българската полиция лицеви данни експерти правят възрастова прогресия на изображението и могат от снимка на 7-годишно дете да създадат компютърно изображение как най-вероятно ще изглежда то на 17 г.


P.S. Публична тайна е, че лавината от престъпления, с която бившите комунисти заляха България, срина икономиката, обезличи институциите, yнищожи природата, доведе гражданското общество до колапс. Но най – тежкият акцент в престъпната им дейност си остава геноцидът над българските деца, които са бъдещето на нацията.
Ето защо другарите трябва да бъдат съдени, докато те и всичко свързано с тях не бъде заличено от лицето на тази държава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар