петък, 11 декември 2009 г.

БЛАГОДАРИМ ТИ ПАРТИО ЛЮБИМА 2

05.12.2009
Децата с увреждания – най-засегнати от забавянето на социалните плащания

Бавенето на парите поставя семействата във финансов колапс
Най-засегнати от забавянето на социалните помощи са семействата на деца с увреждания. Те получават инвалидната помощ и детските надбавки едновременно. Закъснението на парите поставя семействата във финансов колапс. Такъв е и случаят на петчленно семейство от Лясковец.
6-годишният Християн Маринов страда от аутизъм. За заболяването родителите му разбират преди три години.
"В първия момент, когато не знаеш какво да правиш, почваш се блъскаш, да си удряш главата, едва ли не се чудиш как, вече човек се научава на примирение, на смирение, да седне да обмисли, да се сплоти със семейството си", сподели майката на Християн Вили Маринова.
Следват прегледи, комисии. Последната - пред ТЕЛК, определя, че Християн е с 50% увреждания. По закон, всеки месец семейството му има право на инвалидна помощ и детски надбавки за него в двоен размер. Средствата се превеждат едновременно. Парите за месец октомври обаче са им изплатени едва в началото на декември."Всяка вечер се проверяваше, ха да дойдат, ха да дойдат няма ги. Отново опрях до майка ми за помощ, а тя жената беше останала и тя с 5-6 лв., разделихме си ги...И с тeзи, въпросните няколко лева, трябваше да купя хляба, това, което той яде и памперсите", разказа още Вили Маринова.

05.12.2009
Три деца загинаха при взрив на бомба в Крумовград

Самоделно взривно устройство предизвика смъртта на три деца на 13, 15 и 16 години от Центъра за настаняване от семеен тип в гр. Крумовград. Трагичният инцидент е станал в стая в самия дом.
Едното от децата е загинало на място, второто дете малко след като е било изпратено в крумовградската болница, а третото - на операционната маса в кърджалийската болница. По първоначални данни взривът е бил произведен от самоделка, но засега не е установено дали това е станало в момент на изработка или устройството е било внесено отвън.
Няколко часа след взрива бащата на загиналото на място дете Джингиз Исмаил чакаше пред социалното заведение, за да види сина си.

05.12.2009
Детската неврохирургия на "Пирогов" се нуждае от спешен ремонт

Плочките не са сменяни откакто клиниката е построена, мухъл избива по таваните.
Болни деца са лекувани сред мухъл и рушащи се стени в Клиниката по неврохирургия на "Пирогов". В една от болничните стаи малкият Валерий вече повече от седмица се възстановява след тежка операция. За да му е уютно, неговите родители украсяват леглото с играчки и рисунки.
Валерий е един от 800-те малки пациенти, които всяка година преминават за лечение в детската неврохирургия на "Пирогов".
"Тук се лекуват деца от вродени заболявания и с туморни заболявания. Условията, при които се наставят децата и родителите, също са от значение за процеса на възстановяване и лечение. Затова основният проблем на отделението е един основен ремонт", заяви д-р Михаил Захаринов.
Ремонт в kлиниката не е правен от създаването й, т.е. от 70-те години на миналия век. В отделението има само една баня. Плочките не са сменяни откакто клиниката е построена. Мухъл е избил по таваните. Душовете не работят.


7.12.2009
Поредна трагедия… дете убило дете.
Полуразложеният труп на изчезналия през май 16-годишен младеж Галин Николов от Ямбол, бе открит преди дни. Момчето е било жестоко заклано от свой връстник, в съучастие с още двама тийнейджъри.
Убитият по особено жесток начин Галин бил заровен в местността Бакаджиците край Ямбол, само няколко дни преди там да се състои ежегодният тракийски събор, на който се случи трагедията с автобуса, помел 16 души.
Убиецът...След няколко месечно чакане на разпечатките от разговорите на предполагаемия убиец, полицията най-накрая го заковала – 18-годишният, известен с жестокостта си Иван Янакиев.

08.12.2009
Бившият здравен министър – убиец!

Управниците ни са за изхвърляне. Дванадесет деца и юноши са починали в резултат на забавено лечение в чужбина. Това разкриха одитори от Сметната палата. Парите за децата били направо източени от ръководството на здравното министерство, но за да се случи това е трябвалода се мине през ръцете на бившия здравен министър Евгений Желев, т.к. няма как да е станало без неговото знание. Той е сред главните виновници.
Юристите и прокуратурата са на мнение, че е налице непредумишлено убийство!
От комисията по здравеопазването в Брюксел веднага отреагирали като коментирали случая за недопустим и позорен за една европейска страна. Нередностите се установили след направената ревизия на програмите в здравното ведомство.
В крайна сметка е нечовешко чиновниците да крадат парите за лечение на децата, за да могат да си купуват луксозните джипове, а хората да гинат

P.S. Публична тайна е, че лавината от престъпления, с която бившите комунисти заляха България, срина икономиката, обезличи институциите, yнищожи природата, доведе гражданското общество до колапс. Но най – тежкият акцент в престъпната им дейност си остава геноцидът над българските деца, които са бъдещето на нацията.
Ето защо трябва да бъдат съдени, докато те и всичко свързано с тях не бъде заличено от лицето на тази държава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар