понеделник, 28 декември 2009 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 7

18.12.2009

Спряха строежа на спортната зала.Далавера за 50 млн. лв. спря строежа на новата спортна зала в София

Строителството на новата спортна зала в София е спряно, обявиха от Синята коалиция, като се позоваха на решение на ДНСК. Според тях причината е, че се е работило без проект и без строителен надзор. Сините твърдят, че 50 милиона лева ще бъдат заграбени от този обект, тъй като значително били занижени параметрите на залата. Те ще сезират по случая главния прокурор и комисията за борба с корупцията в Народното събрание
„Всяко строителство, което се извършва без одобрен проект и без надзор по конструктивна част и строителен надзор, е незаконно строителство. Затова ние апелираме незабавно да бъде прекратено строителството в този му вид“, каза Иван Иванов.
„За момента е спрян строежът. Аз се свързах с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. По наши данни се готвят близо 50 млн. лв. да бъдат откраднати от този строеж. Търгът, който е спечелен от „Главболгарстрой“ за 107 млн. лв. със 63 000 кв. м, което премиерът Борисов го договори за 90 млн. лв., в момента се изпълнява без никакъв работен проект. Абсолютно с понижени стойности: в момента вместо 63 000 кв. м е 48 880 кв. м застроена площ, височината от 4,8 метра е свалена на 3,35 метра – една трета от височината, изчезват няколкостотин паркоместа, тренировъчна зала, която е 24 х 36 м и е основната тренировъчна зала, няма да може да бъде използвана, защото са вкарани вътре през 6 метра колони“, обясни Михаил Михайлов от Синята коалиция.
Обектът е бил проверяван от ДНСК и е установено, че той се изпълнява без строителен надзор, потвърди зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов. Съставени са съответните констативни актове и протоколи и е издадена заповед за спиране на строежа, допълни още той. По думите му, обекти от четвърта категория нагоре задължително трябва да се изпълняват със строителен надзор, по всяка вероятност въпросният строеж e първа или втора категория. Когато се назначи строителен надзор и се отстранят причините за спиране на обекта, неговото изпълнение ще продължи, обясни зам.-министър Прегьов.

19.12.2009

Богомил Бонев искал арест за Бойко Борисов

Бившият вътрешен министър в правителството на Иван Костов, Богомил Бонев коментира в откровено интервю пред малка регионална медия в Половдив, че отнемането на лиценз на фирма „Ипон“ на Бойко Борисов е било по повод уличаването на тогавашния шеф на фирмата Бойко Борисов в доказани престъпления. Дори имало повод за арестуването му, но лобита във върха на службите осуетили атаката. В деня в който арестът на Борисов бил въпрос на часове, от прокуратурата позвънили на тогавашния МВР шеф и заповядали да прекрати акцията заради нередности в разследването. Именно заради това Бонев, който е бил вътрешен министър, отнел временно лиценза на фирма „Ипон’. „Той бил отнет не заради материали в службите и скандал при охраната на Калина при посещението й в България, а заради това, че самият бос и хора от фирмата били уличени в крупни престъпления“, поясни генерал Бонев. Това не било тайан за никого от ветераните в българската политика за последните десет години, но просто от позицията си на главен секретар Бойко вързал доста хора с папки и компромати срещу тях и те не смеят да си отворят устата. „Факт е криминалното и сивото минало на премиера и той колкото и да го отрича, не може да избяга от него. Аз обаче съм убеден, че рано или късно всичко ще излезе на бял свят и хората наистина ще видят за какъв човек са гласували“, завършва с голям оптимизъм генерал Богомил Бонев.


20.12.2009

Депутат от ГЕРБ издаде класифицирана информация – ДАНС щели да избират затворник от Гуантанамо

B предаването на Георги Коритаров в Пловдивската обществена телевизия, депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров, без да му мигне окото, изпраска класифицирана информация в ефир, която е разгледана в затворена парламентарна комисия, поради конфиденциалността и.
Димитър Лазаров обяви тържествено, че служители на ДАНС ще пътуват в командировка до Гуантанамо, за да си изберат "българския затворник" или както той условно го нарече едно "бивше задържано лице". Това може да предизвика международен скандал най-малко от страна на Куба, която претендира, че Гуантанамо е противозаконно окупирана от САЩ нейна територия. „Мисията” на ДАНС е била обсъждана в парламентарната комисия по сигурност при закрити врати именно поради класифицирана информация.
В ефир Лазаров каза още, че както западноевропейските ни съюзници са ни помогнали за освобождаване на нашите сестри, така и ние трябвало да помогнем за решаване на проблема Гуантанамо. "Тогава вие сравнявате Кадафи с Буш", го закова пък Мария Капон, която също бе включена в предаването.
„Очевидно продължава люшкането едно напред-две назад по ДАНС-инга на българското ФБР. И как Агенцията оправдава предназначението си да опазва националната сигурност ? Ако в нашата "пътеводна светлина" Америка някой политик посмее да обяви, че ФБР ще се занимава с проблем извън територията на страната, от ЦРУ ще предизвикат малък ядрен взрив. Ще последва намесата на Белия дом и изслушване на шефовете на Бюрото на капитолийския хълм във Вашингтон от строгите, но справедливи членове на сенатската комисия по външна политика. Медиите, естествено, ще вдигнат олелия до Бога. Най-малкият проблем на разбъбрилия се политик ще бъде издаването на класифицирана информация”, коментира случилото се сайтът bgfactor.
Преди време Румен Петков стигна до съд заради издаване на класифицирана информация, сега депутатът от ГЕРБ обаче счита за гордост да развява подобна информация, където седне и стане.




21.12.2009

Борисов компенсира Божков за хазарта, раздава държавнни поръчки на Георги Гергов и "Биндер"

За снегопочистването на пътищата в странта и тази година ще се грижат скандалната фирма „Биндер“, собственост на брата на бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев и „Холдинг Пътища“, чийто собственик е олигарха Васил Божков. Въпреки, че влезе в директен медиен конфликт с правителството, Божков ще получи от сделката за почестването на пътищата 142 млн. лв. И ще има да възможност да се грижи за снегопочистването в два от шестте региона, на които е разделена България.
Спечелената държавна поръчка е нещо като компенсация за „най-богатия българин“, който преди месец беше изместен в конкурса за производство на винетки за следващите 4 години от СИБанк, чиито собственик е приятелката на премиера Бойко Борисов Цветелина Бориславова.
Около договора на Пътната агенция с Васил Божков лежи сянка на съмнение, защото олигархът ще получи по 30 000 лв. на почистен километър, а конкуретна фирма, която ще извършва същата дейност в други райони на страната ще получи 20 000 лв.
Друг интересен изпълнител на държавната поръчка е фирма Биндер, която е собственост на брата на бившия пътен шеф Веселени Георгиев. По време на правителството на Сергей Станишев, ЕС спря милиони евро за България, заради фирма „Биндер“, която беше получила 120 млн. лв. от държавата при недопустим конфликт на интереси. Тази година фирмата на „батко и братко“, както стана известен скандалът около Веселин Георгиев, отново ще има възможността да чисти снега в Сливенско.
Друго интересно име, което получава държавна поръчка за снегопочистване е това на пловдивския олигарх и член на ВС на БСП Георги Гергов, чиято фирма „Пътища Пловдив“ ще чисти в района на Асеновград.
До момента от Пътната агенция не са оповестили, колко ще получат фирмите на Георги Гергов и Веселин Георгиев за държавните поръчки, които са получили.

Няма коментари:

Публикуване на коментар