сряда, 2 декември 2009 г.

МЪЖ НА ГОДИНАТА

25.10.2009

България с централна роля на престъпния пазар в ЕС, сочи анализ на Европол за 2009 г.
Български и сръбски групировки от организираната престъпност играят ключова роля в в източна посока, към Близкия изток. Отчасти чрез присъствието на турската връзка в Югоизточния престъпен център, той може да разшири влиянието си в Близкия изток и някои части на Азия.
Трафикът на хероин е основната престъпна пазарна дейност на европейския Югоизточен престъпен център. За този трафик се използва "балканският път" към Европейския съюз от турски организирани престъпни групировки през Турция, често в сътрудничество с български групировки.
Пребиваващи в България нигерийски престъпни елементи поддържат контакти с нигерийски престъпни групировки в Италия, като ги снабдяват с кокаин за италианския пазар. В по-общ план в анализа се отбелязва, че от премахването на границите в Европейския съюз, печелят не само гражданите и законният бизнес, а в значителна степен и организираната престъпност.

4.11.2009

Mладеж е бил качен насила в джип в София
Около 8 часа тази сутрин гражданин се обадил в Столичната полиция, за да съобщи, че на спирката на трамвая на “Лъвов мост” в посока Централна гара младеж е бил качен насила в джип. Колата потеглила в неизвестна посока.
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов потвърди пред журналисти в МС случилото се. Полицията проверява какъв точно е случаят, но засега не може да се твърди, че е отвличане.
Има съвпадение на цифрите на номера на колата, които са дадени в сигнала на телефон “112″. Автомобилът е установен. За него в момента няма данни да е откраднат, каза Цветанов.


12.11.2009

Ръст на битовата престъпност, отчитат от МВР
Увеличили са се палежите и взривовете, както и посегателствата срещу личността
Ръст на битовата престъпност, особено на набезите срещу собствеността на гражданите, отчетоха от МВР след първите сто дни управление на новото правителство. Иначе екипът на Цветан Цветанов се похвали с наваксване в законодателството и разкриваемостта, особено на убийствата, при които от 40 - 34 са с вече известен извършител. Още от Миролюба Бенатова.
В сравнение с миналата година по същото време, днес, у нас се случват повече кражби и грабежи, увеличили са се палежите и взривовете, както и посегателствата срещу личността. Това показва статистиката на МВР. Ето и обяснението на новите управляващи:
"Икономическата криза, промяната в нравите, забързаността, всички тези показатели водят до такава статистика", заяви Калин Георгиев, главен секретар на МВР.

18.11.09

Луднал гърми наред, убива детенце
56-годишен мъж полудя след спор за земя и откри огън по вуйчо си и минувачи. Майка и дете попаднаха под куршумите в квартал “Хале” в Ямбол. Момиченцето - на година и половина, издъхна на място.
Кървавата драма се разиграла отначало в село Козарево. Там Теньо Жечев ранил вуйчо си с пищов, метнал се на “Лада”, стигнал в Ямбол и там стрелял от движение, без да подбира мишени. В бягството си се блъснал в стълб, изпаднал в кома и после издъхнал.

25.11.2009

Мъж закла жена си в София. Инцидентът е станал пред очите на майка му
35-годишна жена е била жестоко убита тази нощ в София, съобщи МВР. Инцидентът е станал на бул. “Тотлебен” в столичния квартал Крива река. Жената е била неколкократно намушкана с нож и е починала.
Извършителят е мъжът й. Той е на 36 години. На мястото на престъплението има полиция. Извършва се оглед. Причините се изясняват. По първоначална информация мъжът е бил много пиян и е заклал жена си при семеен скандал. Кървавата драма се е разиграла пред очите на майка му, която е основен свидетел на убийството.
Убиецът сам се е обадил в полицията и признал за убийството. В момента той се намира в ареста. Екипът на Бърза помощ, който пристигнал на мястото на кървавия инцидент само е констатирал смъртта на 35-годишната жена.

29.11.2009

Пребиха актрисата Деси Зидарова
Непознати й нанесли жесток побой в кв. "Лозенец", нападателите се издирват
Актрисата и модел Деси Зидарова е пребита снощи. Младата жена е била нападната от двама или трима мъже в столичния квартал "Лозенец". Зидарова е била придружавана от 24-годишен младеж.
Актрисата е приета в "Пирогов" с фрактури на двете подбедрици, с избит зъб и с наранявания по двете устни. Мъжът, който е бил с нея, е получил по-леки травми при инцидента и е напуснал "Пирогов" за домашно лечение.
Деси днес отново бе оперирана, съобщиха от лечебното заведение. Травматологът д-р Александър Петров направи малка корекция на счупената подбедрица на младата жена. Снощи тя е приета от дежурния травматолог, който веднага я е оперирал. Няма опасност за живота на пострадалата, но счупванията са тежки, каза д-р Петров.
Вътрешният министър Цветан Цветанов каза, че за момента няма задържан за побоя. Полицията проверява всички възможни версии.

Какъв е изводът от казаното до тук ? Другарят Цветан Цветанов – мъж на годината!!!

P.S. Победителят в конкурса „Мъж на годината” ще бъде обявен на 3 декември на церемония в столичния Модерен театър, която ще се излъчи по PRO BG на 26 декември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар