вторник, 1 декември 2009 г.

ГОЦЕ СРЕЩУ БОЦЕ 6

10.11.2009

Дянков: Данъкоплатците дадоха над 1 млн. лева, за да види президентът кенгурута в Сидни

Посещението на президента Георги Първанов при кенгурутата в зоопарка в Сидни струва на данъкоплатците малко над 1 млн. лева, заяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, който във вторник участва в заседание на финансовите министри на ЕС в Брюксел.
Дянков уточни, че е разбрал от медиите, че това е било най-важното събитие на държавния глава по време на визитата му в Австралия.
"Аз имах честта да отпусна 500 хил. лв. за това пътуване само за покриване на допълнителните разходи на авиоотряда, за да се отиде до Шри Ланка" съобщи вицепремиерът, цитиран от БНР


13.11.2009

Експремиерът Сергей Станишев атакува остро политиката на финансовия министър Симеон Дянков.

“Той всеки ден прави изказвания като неуправляема ракета в много отношения и се налага постоянно да бъдат коригирани дори и от представители на управляващите”, каза пред журналисти председателят на БСП във връзка с твърдението на Дянков, че планът „Станишев” е свил икономиката с 1-1,5%
Станишев припомни някои от изказванията и идеите на Дянков, които след това не са се реализирали – за пенсионната възраст, за управлението на фискалния резерв чрез търговски банки, за обещанието да се прави споразумение с Международния валутен фонд, за актуализация на бюджета.
“Единствените неща, които реално се реализират като антикризисни мерки от това правителство са неща, които бяха правени от предишното правителство – финансирането на реалния сектор в България, въвеждането на половин работния ден и финансирането на останалата половина от държавата”, обясни Станишев.

18.11.2009

Първанов за „агресивното невежество“ на Дянков.

На президентския сайт бе публикуван своеобразен отговор на Георги Първанов по повод някои изявления на финансовия министър Симеон Дянков, визиращи БАН.
Първанов припомня, че Дянков е нападнал БАН във връзка с президентско слово, в което академията не е била спомената. Но през септември министърът нападна и Икономическия доклад до президента, без да го е чел. Това е въпрос на възпитание и стил, очевидно трябва да свикваме,констатира държавният глава. Той припомня квалификациите на министъра за Академията като сталински продукт и за „феодалните старци", които определя като „едно агресивно невежество". Първанов обръща внимание и на факта, че Дянков е развил тезата, че по време на криза „науката не е основно нещо", като уточнява, че изказването на министъра е било защитено и от премиера. В разсъжденията си Първанов изказва предположенията си, че в стремежа към ликвидацията на БАН вероятно има и материални подбуди - многобройните имоти и сгради.

20.11.2009


Дянков изпращя окончателно: изтеглил парите на президенството

Вицепремиерът Симеон Дянков остави президента без пукната пара. Финансист номер 1 източи за два дни сметките на "Дондуков" 2, пише "Стандарт". В сряда Дянков наредил парите за администрацията на Георги Първанов да бъдат изтеглени от БНБ. На "Дондуков" 2 останали без средства за служебни телефони, ток, парно, вода, бензин.
Научихме от БНБ, казаха потресени служители от "Дондуков" 2.
Банкер позвънил на главния счетоводител на държавния глава и изумено попитал наистина ли Президентството иска да закрие сметката си, тъй като в нея има 0,00 лв. За съществуването й са нужни поне 50 лв.
Спешно ги събрахме помежду си, разказаха от Президентството, пише още „Стандарт”. Ден по-късно Дянков върнал парите. Финансист номер 1 не се е извинил на президента. Техническа грешка, бе единственото обяснение от екипа му.


24.11.2009

Цветанов разочарован от президента Първанов разединявал, вместо да консолидира.

Не смятах, че президентът може да прави такава кампания и такава политика. Държавният трябва да бъде консолидатор, а не да разединява институциите. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов днес по повод тв интервю на Георги Първанов от снощи.В него Първанов посъветва МВР да прави разработки не срещу определени лица, а срещу организираната престъпност.
Вътрешният министър подчерта, че е по-добре да не коментира думите на президента, защото това не е добре за институциите. В същото време той добави, че не смята, че трябва да продължава „това, което наблюдаваме в рамките на няколко седмици и то да е инициирано лично от президента".


30.11.2009

Агент Гоце плаши Бойко с вето!

Георги Първанов чака всеки удобен миг, за да атакува Бойко и хората му.
Миналата седмица президентът използва своя лекция пред студенти в Шумен, за да заплаши премиера, че ако не промени решението си за премахване на данъчните облекчения за младите семейства, предвидени в закона за доходите на физическите лица, ще наложи първото си вето! Според Гоце, дебатите около акциза на ракията са били умишлено създадени от ГЕРБ, за да останат незабелязани по сериозните проблеми като този за младите семейства.
Все пак държавният глава ще изчака да види какво ще е официалното становище на управляващите и ще реши дали да върне закона за преразглеждане. Макaр че е убеден в целенасочеността на това действие от страна на правителството.
Това ще е поредния знак, че между Първанов и Бойко има огромно напрежение.
Появата на Гоце в Шумен е поредната му стъпка, чрез която се опитва да се слее с народа, да почувства проблемите им и да поговори като земен човек с тях.
Не ви ли напомня това за някой друг? Май, Гоце реши да открадне тактиката на Бойко, който спечели народа именно с простодушността си и с това, че е лесно достъпен за хората. Само че Жорето Първанов „ужасно закъсня”, както се пееше в едноименната

Няма коментари:

Публикуване на коментар