понеделник, 19 декември 2011 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...59

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

19.12.2003

Разстреляният пред детето си Колята рекетирал треньорка. Николай Петров - Колята разстрелян, защото видял килърите на боса си.


Трима килъри застреляха 33-годишния Николай Петров - Колята пред очите на 8-годишния му син Петко и тъщата му Надежда в апартамента й в София.
Маскираните убийци атакували жилището в жк "Младост" към 19 ч в четвъртък, когато внезапно спрял токът в бл.203. Престъпниците се изкачили в тъмното до втория етаж и започнали да чукат по вратата на апартамента, в който били Колята, тъща му и синът му. Никой обаче не отворил.
Мъжете разбили вратата с ритници и викове: "Полиция, лягай на пода!". Намерили тримата скрити в детската стая. Тъщата и детето легнали на пода, а Колята бил надупчен с шест куршума в главата и тялото и издъхнал на място. След разстрела убийците се измъкнали спокойно от тъмния вход. Полицията ги издирва.
Според разследващите спирането на тока във входа е случайно и няма връзка с престъплението.
Малко преди екзекуцията съпругата на жертвата - Красимира, отишла да прибере 6-годишния им син от репетиция по хорово пеене.
Колята е известен автокрадец, до последно е печелел от рекет за крадени коли. Бил е дясна ръка на Николай Зарев - Данкина, който бе застрелян в столичния жк "Надежда" миналия месец. Имал е бизнес и с убития на 5 ноември в София сикаджия Евгени Стефанов - Женята, за когото се говори, че е бил шеф на Колята. Убитият в четвъртък вечерта в София Николай Петров-Колята е един от четиримата, обвинени в изнудването на треньорката по спортна стрелба Йорданка Среброва. През февруари тя бе рекетирана да плати откуп за откраднатата си кола, като в скандала бе замесен и олимпийският шампион по стрелба Таню Киряков. Името му беше изчистено от полицията. Тогава бяха задържани състезателят по модерен петобой Цанко Хантов, бившият петобоец Емил Трухчев, сумистът Петър Стоянов и Николай Петров, който е бивш боксьор. Съдът ги пусна под парична гаранция, делото продължава.


Запознати твърдят, че убитият рекетьор е видял екзекуторите на боса си. Според една от версиите Колята е ликвидиран, за да не ги издаде. Според друга, убийството е за неуредени сметки.
Имаше тъмен бизнес, коментираха в блока. Хорат там не бяха изненадани от убийството. Според тях семейството било затворено, само децата били приветливи и учтиви.
Трима мъже в черни кожени якета наскачаха от черен джип и посрещнаха съпругата и тъщата на Колята пред блока към 10 ч. вчера. Те заплашиха журналистите, че ако снимат или пишат нещо за убийството, ще бъдат наказани. Колята има 2 фирми за търговия и реклама, регистрирани в Пловдив.
Това е поредното убийство в тези среди, причината за които според МВР е преразпределение на наркопазара.
ДОСИЕ

По данни на НСБОП в началото на 90-те Петров е регистриран за кражба. През 1998 г. получил условна присъда от 1 г. за кражба, а през 2000 г. е задържан за нанасяне на средна телесна повреда. През септември 2002 г. Колята, Данкина, Огнян Борисов-Хамстера и още трима бяха задържани за грабеж и незаконно притежаване на оръжие. Въпреки доказателствата Колята не беше обвинен, казаха от МВР.

Няма коментари:

Публикуване на коментар