вторник, 6 декември 2011 г.

ФУТБОЛ , ЧЕРЕП И ДУХОВА МУЗИКА – 7

Кирил Рашков е превел 430 000 долара на футболен клуб "Литекс"
06.10.2011


Документът за трансфера е открит в багажника на една от колите му, съобщи един от свидетелите Васил Васев, който е поемно лице и е присъствал на обиските в Катуница.
"Следовател намери папка с документи, в която имаше нотариално заверен банков ордер. С него лицето Кирил Рашков отпуска паричен заем на футболен клуб "Литекс" - 430 000 долара. Документа го видяха и следователите, и поемните лица. Аз бях повикан като свидетел - да видя какво е намерено и какво е попълнено в протокола. Документът не е фалшификат", обясни Васев.
Той допълни, че ордерът е намерен заедно с други документи в сив "Мерцедес 190" със софийска регистрация, който не е на името на Рашкови.
"Мисля, че се води на жена от София, но вярвам, че не е нейна. Те са я взели с договор за временно ползване, предполагам. Документите обаче бяха на негово име. Това стана миналия понеделник или вторник след събитията в Катуница", разказа още Васев.
Такъв документ има, потвърдиха разследващи, пожелали анонимност. Той е в кориците на делото срещу Рашкови за укрити данъци, което заведе Окръжната прокуратура в Пловдив.
Преди две години Окръжна прокуратура - Пловдив е била сезирана заради акция на Агенция "Митници" и Икономическа полиция за производство на алкохол в спиртоварната в село Катуница. Делото е за разследване по повод данъчно престъпление, но е прекратено, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура - Пловдив Галин Гавраилов.
При акцията са открити по-малко от 250 литра спирт, което означава, че неплатеният акциз би бил под изискуемия от закона минимум за наказателна отговорност, обясни още Гавраилов.
По време на тази акция в спортоварната в Катуница са намерени 800 тона меласа - суровина за производство на спирт. Тя е била предмет на търговска сделка между Ангел Рашков и дружество от групата на "Литекс". Меласата била доставена от "Литекс", допълни прокурорът.


Венци Стефанов: От Лудогорец ме заплашваха, мога да доведа съдии

18.10.2011


Президентът на Славия Венцеслав Стефанов бе гост в сутрешния блок на bTV. Там той говори подробно за натиска върху съдиите и отново обвини Лудогорец, че оказват такъв.
"Не ми харесва да има натиск върху съдиите, това опорочава футбола", заяви Венцеслав Стефанов.
"Лудогорец ни надигра, но не ми харесва, че има натиск върху съдиите. Нека Лудогорец да ме осъдят. Аз лесно ще доведа хора, с които те са имали контакт. Не бива да има натиск върху съдиите, защото това опорочава футбола. Има контакт и натиск. Знам го лично от съдиите и от хора на съдийската комисия. Ако Лудогорец ме осъдят, аз ще им заведа 1-2 съдии, които са търсили за такива работа", заяви Стефанов пред bTV.

"От Лудогорец ми казаха: ти знаеш ли кои сме ние? Ние държим всички вестници! Това бяха Кирил Домусчиев и брат му. Но аз съм изгубил и майка си, и баща си, и детето си, и да ме плаши някой, че ще ме смаже - няма как да се уплаша," добави Венци
Босът на "белите" коментира също, че проблемът не е от скоро.
"Това не е от вчера. Защо хора от Изпълкома решават, че някой не им е удобен от съдиите и го премахват? Аз лично не обичам петима съдии и не искам те да свирят на Славия, защото знам, че те винаги свирят тенденциозно. Председателят на съдийската комисия в момента е достоен човек, но сам той не може да направи нищо. Всеки един от членовете на Изпълкома с клубни пристрастия и интереси дърпа чергата към себе си. Примерно, Гигов не иска Петровски да свири повече мачове и Боби Михайлов се съгласява. Защо го прави, не знам, питайте него. Боби не може да се справи сам. Гриша Ганчев е казал, че докато той е в Изпълкома на БФС, Цветан Георгиев - Малката баничка няма да е съдия в "А" група. Всички президенти, които са в ПФЛ сядаме заедно на масата и обсъждаме проблемите", заяви Стефанов.

Футболен шеф чака Фидосова гола. Искра ще скача във фонтан, заради боса на Монтана

26.10.2011


Футболен шеф е на път да предизвика зрелището на годината в България. Става дума за президентът на ПФК Монтана Златко Живков, който бе преизбран за втори път за кмет на града. Неговата най-видна съгражданка Искра Фидосова се беше заканила, че ако това стане, ще скочи гола във фонтана. Сега в градчето се обсъжда кога свръхтежката парламентаристка ще си изпълни обещанието.
Припомняме, че на Фидосова футболът не и е чужд. Тя е женена за екс-играча на Раднички (Крагуевац) Томислав Живкович. Преди време пък и приписаха финансово взимане-даване със собствениците на ЦСКА от "Титан".

Кирил Домусчиев: Футболът е губещ бизнес, пълно е с мутри

04.12.2011


"В българския футбол това е една деградация, която върви от години. Това не е станало от вчера или днес, а още от 90-те години. За мен има прекалено много ниско интелигентни хора, много мутри и бандити във футбола."
"Час и половина-два преди мача с ЦСКА разбрах какво ни очаква от страна на съдиите. Проведоха разговор с колегите от ЦСКА. Помолих ги за феърплей. Честно казано не бях подготвен и за съжаление много неща ги разбирам и уча в движение"
"Един път сядаш да играеш карти и ловиш някого, че хитрува. Повече не играеш с него. Това обаче не значи, че си разваляш отношенията, когато ти е бизнес партньор или роднина. С колегите от ЦСКА се познаваме много отдавна, имам бизнес, инвестирал съм при тях."
"Бизнесът се ръководи от определени правила. Ако те не се спазват, фирмата изчезва от хоризонта. След това има съдилища, може да реагираш. Такива хора, които ги виждате във футбола, не може да ги видите в развита фирма или компания. В бизнеса интелектът е друг"

Феновете официално определиха Бойко за Футболист на годината

05 .12.2011


Далеч след премиера е Димитър Бербатов, а трети е Васил Лукаев от Шипка (Драгор).
Анкетата за определяне на най-добрите футболисти на България през 2011 г. има нещо уникално. По-точно връща се 81 години назад и дава възможност на всички приятели на футбола да определят най-добрия.
Запитването до феновете приключи официално снощи и днес резултатите са ясни, а те са доста изненадващи, тъй като премиерът на България Бойко Борисов бе определен за Футболист на годината.
Играещият за третодивизионния Витоша (Бистрица) министър-председател получи одобрението на 3 501 гласа и остави далеч зад себе си голмайстора на Висшата лига за миналия сезон Димитър Бербатов.

Политикът, играещ с номер 13 за „тигрите”, печели с впечатляващите 44% процента от общия вот, докато деветката на Манчестър Юнайтед, събра едва 24%.
Трети се нареди един от новите герои в родния футболен фолклор - Васил Лукаев, изявяващ се в тима от “Б“ окръжна група Шипка (Драгор).
На четвърта позиция остана Николай Михайлов, докато челната петица се допълва от Стилиян Петров, а първата десетка - от Владимир Гаджев, Бранимир Костадинов, Христо Йовов, Спас Делев и Тодор Янчев.

Регламентът предвижда първите 20 имена, предпочетени от феновете, да бъдат предадени за гласуване сред медиите, които ще определят и призовата тройка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар