четвъртък, 4 юни 2009 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 3

Ето как стоят нещата в България в навечерието на евровота. Партия ГЕРБ, чийто лидери са бивши ченгета, номинират известния представител на гей обществото Дим Дуков за кандидат в софийската листа на ГЕРБ. Явно постоянството и на двете ориентации е сближило партията от „мачистки” тип с гей представителите. Може би и друго е по-вярно, че в България според изследвания публикувани в медиите има 17% от анкетираните българи, които са в състояние да общуват с човек с гей ориентация. Това означава, че всеки втори от десет българи може да обърне другата страна на медала. И макар, че повече от 80% от българите да имат негативно отношение към хомосексуалистите, цифрата, която може да подкрепи само заради определена сексуална ориентация ГЕРБ, заради включването на Дим Дуков в изборните листи е значима?

Лука Балкански
www.podlupa.bg


„Прероденият Веселин Динков” наричат колегите от dnesplus.bg шефът на ГЕРБ – Варна Павел Димитров, устремно забързан до спъване към парламента. Afera.bg пък иска отговори от човека на Бойко в „най-добрия град за живеене” по отношение на ченгеджийските совалки, които миришат на гнило в сянка. И защо като се изпусне Павел Димитров, полицията в морската столица се втурва като светкавица след миризмата му.
Припомняме, че на 4 август 2006г. , взрив погуби бизнесмена Асен Николов, който е присъствал на освещаване на офиса на ГЕРБ. Беше разпознат и Евгени Барбов, известен на полицията като автокрадец. Няколко медии даже публикуваха снимка на Барбов, но всичко беше потулено. Засега повечето от разказите за милиционерските интриги, забъркани от Павел Димитров, са в минало време. Номерът с доноса, скроен на НДСВ–Варна е поредния логичен щрих от обичайната за един милиционер практика. Този т.нар. местен лидер на варненския ГЕРБ и за в бъдеще ще си е същия. Прекалено дълго е бил милиционер за да се промени просто така. Ако Павел Димитров случайно бъде допуснат до реалната изпълнителна власт, няма нито една логична причина да очакваме нещо друго освен… прераждане.

Антон Луков
www.dnesplus.bg


Бивш бизнес партньор на столичния кмет Бойко Борисов е натрупал колосални суми от заменки на общински имоти в София, установи "Монитор". Картелът от фирми с участие на Самир Искандер Франсис започнал да се облажва от апетитните сделки след идването на Борисов на "Московска" 33. Преди години иракчанинът с български паспорт и лидерът на ГЕРБ произвеждали сапун и почистващи препарати чрез фирмата им "Прайхим". Сред скандалните заменки изпъква реализираната в края на 2005-а от дружеството "Строй Комерс 2004", което е собственост на Самир и адаша му с фамилия Мохамед, за придобиване на право на строеж върху 15 дка общинска земя. Общината разрешила на фирмата, която се занимава с проектиране, строителство, покупко-продажба и отдаване под наем на имоти, да издигне три осеметажни, седем двуетажни и две едноетажни постройки с разгъната площ 30 730 кв. м в жк "Сухата река". Правото на строеж върху общинските зелени терени, които се намират по протежение на северната страна на бул. „Ботевградско шосе", в участъка между улиците „Стефан Богориди" и „Витиня", е оценено на 2 171 371 лв. Според обичайната практика обезщетението обикновено варира между 25 и 35%. Това означава, че при възможно най-неизгодния вариант собственикът на терена би трябвало да получи над 7600 кв. м разгъната площ. По това време квадратният метър в района върви между 423 и 494 евро. Тоест реалното обезщетение се равнява поне на 6 268 860 лв.
Или с други думи на общината сметките не й се връзват с около 4,1 млн. лв.

"Монитор"

Програмата за управление на ГЕРБ лъсна в НДК и според нея училището в България трябва да започва на 6 години, а народът трябва да преминава през задължителна строева подготовка. Това са два от акцентите в управленската програма на ГЕРБ, пише в. „Труд”.
Бойко Борисов се обърнал към присъстващите чрез видеовръзка от дома си в Банкя, тъй като лежи с контузен крак. „Досега родителите имаха право на избор дали да пуснат детето си на 6 или на 7 години в първи клас”. От ГЕРБ обаче предвиждат петгодишните да започват предучилищно обучение и след година да са в клас. Другия акцент - “Подготовка на българските граждани за защита на страната” - залата разтълкува като връщане на казармата или на военно обучение.
След изказването си Бойко продължи видеонаблюдението си върху форума от „видео” стената. От време на време се появяваше на екраните, което действаше ободрително на някои унесени в дрямка делегати, пише още „Труд”.
Борисов заявил и че “това, което искаме да постигнем, е много повече от това, което вероятно ще можем да направим”.

Afera.bg






Двукратната европейска шампионка на 100 метра с препятствия Светла Димитрова-Пищикова е назначена на работа в община Враца с фалшива диплома, пише “Труд”. 39-годишната лекоатлетка, която натрупа слава и като финалистка в шоуто “Сървайвър” през 2007 г., е началник на отдел в дирекция “Развитие на гражданското общество, туризъм, спорт и оперативни програми”.
Назначена е със заповед №34 на кмета на Враца Тотю Младенов на 9 януари 2008 г. Статутът й е на държавен чиновник с основна месечна заплата от 521 лв. Сигналът за измамата е подаден във Върховната касационна прокуратура преди 2 месеца. Върнат е по компетентност в Окръжната прокуратура във Враца, а след извършено разследване магистратите са постановили, че на спортистката трябва да се търси наказателна отговорност, защото съзнателно се е ползвала от неистински официален документ. При явяването си на конкурса за длъжността Димитрова, която е активистка на ГЕРБ, е приложила диплома за висше образование серия А90 номер 009428/30.10.1994 г., с регистрационен номер 6907, издадена от Националната спортна академия. Номерът на дипломата на Димитрова-Пищикова отговаря на документ от юли 1979 г., издаден на друг.
Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е “издал” дипломата. Ще бъде ли отстранена от поста, ще реши пак кметът Младенов. Все още не е ясно ще се върне ли Светла като общински съветник от партия ГЕРБ.

Afera.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар