вторник, 9 юни 2009 г.

ДПС – НАЙ-СТАБИЛНАТА ПАТЕРИЦА НА СТОЛЕТНИЦАТА

Ахмед Доган, Юнал Лютфи, Лютви Местан и Рамадан Аталай – депутати в НС
Баки Хасанов Хюсеинов - зам.-министър на труда и социалната политика, Хасан Али Хасан - зам.-министър на земеделието и хранителната промишленост, Хасан Марем Хасан - зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството,
Това са имената на една малка част от бившите агенти на Държавна сигурност „попаднали” в ръководството на ДПС. Действителният им списък е много по-дълъг. Припомням тези факти, защото тази „компания” е един от най-показателните примери за ужасяващото присъствие на представители на Тодорживковата ченгеджийница в обществено-политическия живот на страната. Абсолютно погрешно ДПС се спряга в публичното пространство като етническа партия. Това е неокомунистическа партия, най-големия сателит на БСП, чрез която все още живата Държавна сигурност маниполира турското малцинство в България.
Какво извадиха от вълшебната чалма Доган & Co през годините на прехода?
Видяхме как един цял етнос, по време на избори, отива под строй до избирателните секции, в това число и чрез изборен туризъм и гласува по един и същи начин. След което лидерът на партията Доган (агент Сава) отчита броя на стотици хиляди гласували с точност до единиците !!!
Обръчите от фирми - Доган подчерта, че това определение се е превърнало в мръсна дума, свързано с политическите потайности на прехода. Той посочи и пример за обръч от фирми. Например ако в една каца или бъчва махнеш само един обръч, тя протича и започва да се руши във времето. Следователно обръчът създава стабилност на всяка система, включително и на медийната. Обръчът като такъв за по-малко от една година се доказа, че като политическо клише е безспорна находка. Доган заяви, че обръчът от фирми възниква и се развива заедно с демократичното общество, пазарната икономика и конкуренцията в нея. Най-важният генератор за обръча от фирми е ефективната инвестиционна дейност. Тук няма нужда от корупционни схеми, спекулативни сделки и от прикриване на данъци, защото всеки уважаващ себе си обръч е достатъчно ресурсно обезпечен и по правило работи на светло ?!?! Това, което агент Сава спестява на аудиторията е, че обръчите от фирми около БСП, ГЕРБ,ДПС, Лидер и т.н. образуват престъпната неокомунистическа мрежа, която е покрила цялата страна и е пуснала пипалата си далеч зад пределите на България !
„ 9 села в Кърджалийско участват в изборите за евродепутати без там да живее нито един човек. Жителите на тези места са вписани в избирателните списъци, а самите села съществуват на картата на България.

Пример за това е село Зорница към кметство Широко поле. Много отдавна селото е безлюдно, а от къщите са останали само руини. Въпреки това в избирателните списъци съществуват имената на 50 негови жители. Подобни села има още в общините Кирково, Крумовград, Момчилград, Ардино и Черноочене. „ /ПОГЛЕД.Инфо/
„След обръча от фирми ДПС е на път да си създаде и обръч от партии. Анализът на резултатите от изборите показва, че на евровота партията на Ахмед Доган е приложила нова схема за манипулиране на вота - преливане на гласове към други партии. Едната от инжектираните формации е НДСВ, а другата - "Лидер" на бизнесмена Христо Ковачки. И двете показаха неочаквано добър резултат.
В нощта на изборите Ахмед Доган косвено призна, че е помагал на "Лидер", както и на други партии. "Винаги помагаме и сме доволни от това, конкретни отговори не се дават", каза той. И допълни: "Това е нашата съдба".
Преливането на гласове обяснява странното отстъпление на Доган от традиционно силни смесени райони. По последни данни на ЦИКЕП на тези избори движението е спечелило 28 396 гласа по-малко в сравнение с 2007 г. Според наблюдатели с подкрепата си за коалиционния партньор НДСВ и за формацията на Христо Ковачки Ахмед Доган подготвя удобни балансьори за участие в следващо правителство на БСП и ДПС. Лидерът на жълтите Симеон Сакскобургготски отрече твърденията за пренос на чужд вот към собствената си партия.
"Навсякъде, където ДПС е намалило своите гласове, тези за НДСВ и за "Лидер" са се покачили", констатира вчера лидерът на ДСБ Иван Костов и даде конкретни примери. В Шумен например движението на Доган губи 5300 гласа, докато "Лидер" печели 2600, а НДСВ - 1870 гласа. В София-област, където областният управител е от партията на Доган, царистите от 2600 гласа през 2007 г. качват резултата си на 5200 гласа. А ДПС буквално се стопява, като пада от 5200 на 1300 гласа. В Добрич движението на Доган губи 3344 гласа в сравнение с предишните евроизбори, а НДСВ качва с 2500. "Просто установихме къде е станала покупко-продажбата", заключи Костов. „ /в. Сега/
Не мога да разбера, ние – обикновените хора на България, даваме ли си сметка за какво колосално поругаване на демокрацията става дума? Даваме ли си сметка в каква кочина е превърната странатa ни от бившите комунисти ?
Ако се съди по изборните резултати – очевидно НЕ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар