петък, 12 юни 2009 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 8

25 .04.1995

Убийци причакват боса на ВИС Васил Илиев, който шофирал собствения си Мерцедес , в столичния кв. „Гоце Делчев” и почти от упор го разстрелват. Ученик на школата „Олимпийски надежди“ сред неговите съученици са били Илия Павлов, Димитър Джамов, Атанас Комшев, Младен Михалев-Маджо и много именити след това подземни босове.
През 1987 в Чехиословакия се засича с Иво Карамански, който е тарторът на българската мафия в чужбина, занимаваща се с кражби на автомобили, въоръжени грабежи и поръчкови побои. 7-8 месеца след пристигането си Васил Илиев е арестуван заедно с негов приятел по прякор Дробеца. Прекарва 2 месеца в чешки затвор по обвинение в грабеж, което така и не се доказва.
След като излиза от затвора, той е принуден да напусне Чехия и през
1988 заминава за Унгария, където заедно с Иво Карамански крадат коли и правят измами с валута, злато и др. През 1990 г. се завръща в България.
Първата фирма на Васил Илиев регистрирана през
1991 г. е ВИС, като от уставния капитал 50 000 лв. той внася 49 000 лв. Другите 1000 лв дава Пламен Тимнев-Ганди. Акционери още са Николай Цветин и Георги Илиев. Фирмата се занимава главно с охраняване на обекти. Основният персонал са хора от борческите среди, приятели от Унгария и абитуриенти от „Олимпийски надежди“. Истинския възход на борческата империя започва със старта на Юго ембаргото.
Васил Илиев прохожда в бизнеса с няколко дискотеки по Южното Черноморие. Дребни акционери във ВИС-1 са Пенчо Младенов, Антон Боянов и Веселин Йотов.

06.05.2008

Български “Уотъргейт”? Забравете! Подслушват ни на поразия.
В един прекрасен момент, председателка на съда, която днес е в Европейския парламент, изпада в паника. И търси съвет от бивш шеф на Държавна сигурност в града – какво да прави, дават и да подписва СРС-та, от които тя самата се притеснява. Можем да си представим какво е подписвала въпросната шефка на съда, щом самата тя се е уплашила. По-късно същата шефка на съда влиза в ГЕРБ и става евродепутат.
Началото на 90-те.
Оказва се, че тогавашният вътрешен министър Христо Данов и в последствие председател на Конституционния съд е подслушван. Защото говори със сина си – Веселин Данов, в слушалката, на който също слухтят. По онова време за тези неща изобщо не се говори публично.
Номерът на спецченгета е изтъркан и върви, и до днес. “Оперативно интересен обект” ставаш най-вече поради евентуалните ти контакти с някой, който същите тези ченгета нюхат за престъпление. Така те закачат по веригата и оправданието им е “брилянтно” – ама ние теб, всъщност, не те подслушваме, а нюхаме оня, с когото си приказваш.
По тоя “византийски” параграф у нас минават и всички подложени на СРС общественици, политици, журналисти и хора от бизнеса.

05.09.2008

Националната агенция по приходите установи данъчни измами на летище София. На клиентите на паркинга не се издават касови бележки.
Проверка показа, че повече от половината от оборота на денонощния платен паркинг на летището не се декларира.
10 хиляди лева е санкцията, която ще бъде наложена на летище София, заради неиздаване на касови бележки на клиентите на паркинга.Само за 4 часа днес, в присъствието на данъчните инспектори, оборотът достигна 2 хиляди лева. Офисът с компютрите и документите днес беше запечатан, предстои да бъдат иззети за проверка.
Данъчните дадоха на летището едноседмичен срок да въведе автоматичен или ръчен механизъм, който да дава пълна гаранция, че всяка кола, която напуска паркинга ще получава касова бележка. Ако това не бъде изпълнено, паркингът ще бъде затворен.

22.09.2008


Разкриха 144 дружества, източвали ДДС фирмите са ощетили бюджета с приблизително 55 млн. лева за година.
Националната агенция за приходите е разкрила 144 търговски дружества от София, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Варна, които са извършвали данъчни измами с ДДС, съобщиха от пресцентъра на агенцията.Основните типове нарушения са свързани с покупко-продажби на употребявани активи, представяни за нови, укривани данъци, които са били дължими за карго от Китай. Установени са и измами при внос на стоки в държава-членка на ЕС, но предназначени за трета страна, както и популярните в ЕС измами тип "въртележка". Приблизителната стойност на щетите, които тези фирми са нанесли на бюджета в последната година е 55 млн. лв.



23.04.2009

Гергов намери местенце на авера си Богомил Бонев
Бившият вътрешен министър в правителството на Иван Костов – Богомил Бонев, е назначен за нов изпълнителен директор на Международен панаир Пловдив. Това обявява мажоритарният собственик на Националния изложбен център Георги Гергов, съобщава Дарик радио.
„Генерал Бонев е мой кумец, но не това е причината изборът ми да падне върху него, след като дълго търсих подходящ човек”, казва Горги Гергов.
Бонев бе вътрешен министър в правителството на Иван Костов. Връзките му с Емил Кюлев и Чорни бяха част от аргументите на противниците му. Сега официално Бонев става наемник на олигарха Георги Гергов, близък до президентския кръг на Първанов.


Няма коментари:

Публикуване на коментар