понеделник, 8 юни 2009 г.

НЕОКОМУНИСТИЧЕСКАТА ЗАРАЗА

Изхабяване, умора, разочарование, безхаберие, инертност, апатия, неразбиране, късогледство, безсилие... Това са щрихите от портрета на обезличеното гражданско общество у нас – портрет нарисуван за пореден път на изборите за Европарламент.
Напълно опорочен демократичен процес. Стоейки зад решетките на следствения арест неокомунистически функционери кандидатстват за депутатски места. Отделни звена от разпадащата се с трясък неокомунистическа мрежа атакуват безогледно политически позиции. След извършване колосални кражби и престъпления през последните двадесет години, те са се хванали гуша за гуша за да парцелират България на отделни „феодални владения”. На опашката са се наредили първият ешалон на БКП от „Позитано” 20; вторият ешалон на БКП, който създаде ултралявата партия „Герб”; ръководената от бивши агенти на Държавна сигурност ДПС; партия „Лидер” на неокомунистическия функционер и олигарх Христо Ковачки; гравитиращата около „Герб” партия „Ред, законност и справедливост”; неяснята като кадрови потенциал „Атака”; движение „Защита”; движение “Напред” с включените в него ВМРО и Гергьовден и т.н. и т.н. Невъобразим неокомунистически буламач.
Изборни резултати сериозно изкривени от купуването на гласове, манипулации в изборните секции. Най-разпространеният и най-ефективен начин за купуване на гласове е назначаването на работа в обръчите от фирми гравитиращи около ГЕРБ, БСП, ДПС, Лидер. Този начин за купуване на гласове най-трудно може да бъде разобличен и санкциониран. Това, обаче, не изключва „пазаруването” на гласоподаватели на място непосредствено преди изборите. Партийната „порнография” се оформя окончателно от проникналите в почти всички партийни формирования бивши членове на БКП. По партийна заръка на партията майка „червените метастази” са проникнали на всякъде. Точно поради това случващото се не бива да изненадва никого.
Но разпространяването на неокомунистическата зараза не свършва до тук. На изборите за Европарламент ние изпратихме в Брюксел бивши комунисти и мутри.
С безотговорното си поведение като избиратели ние допускаме България да заразява Европа с неокомунизъм. А Европа е нашият дом.Замислете се!

Няма коментари:

Публикуване на коментар