четвъртък, 11 юни 2009 г.

PEЗИЛ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ

Тези дни ни беше поднесен някакъв отчет за работата на правителството през изтеклия мандат. Това неволно ми припомни един материал, който публикувах във в.“ ПРО & АНТИ “, бр. 51, 23 – 29 декември 2005 г. Ако имате желание прегледайте го...

Вместо 20 % увеличение на доходите , хората в България получиха 20% увеличение на цените. Това е, в най-синтезиран вид, анализа на неокомунистическото управление, което си навлякохме на последните избори.
Жалко е, че ние като нация, за 15 години, не разбраха една проста истина – когато бивш комунист ти каже “Добър ден”, трябва да погледнеш към небето за да видиш къде се намира слънцето. Тези “мили хора” не спряха да лъжат и тероризират собствения си народ в продължение на много десетилетия.
Изпълнението на предизборните обещания не е приоритет на “другарите”. Тяхната основна цел, докато се подвизават в управлението, е да пренасочат максимална част от европейските предприсъединителни фондове в банковите сметки на създадените от тях “червени” фирми, групировки, фондации, сдружения и т.н. След този пореден колосален грабеж те ще се изпокрият , кой където намери, за да избегнат санкциите на Европейското законодателство с което ние ще трябва да се съобразяваме като страна членка на ЕС.
И докато те разиграват задкулисните си схеми, кошмарът в живота на хората и напрежението по улиците се превръщат в ежедневие.
Учителите, на които сме поверили децата си за да ги образоват и да ги изградят като професионалисти, отказват да работят за смешните заплати, които получават. Българските учители застават до онкологично болните, които първи изкрещяха истината в мутрите на бившите комунисти. Виковете “Убийци !!!” пред Парламента, за съжаление, няма да им осигурят лекарствата, без които те не могат да преживеят.
За пореден път другарите се погавриха и с българските пенсионери.
Това са хората, които десетилетия на ред търпяха пародията, наречена “развит социализъм”. Социалното министерство им отпусна, за предстоящите празници, пари с които “могат да си купят една бутилка вино”.
Новогодишните ни трапези обаче ще бъдат впечатляващи. На тях освен вино , ще има аперитив от фалшив алкохол , след който ще потеглите към болницата или гробищата. А основното ястие ще бъде класическо – “Резил по комунистически”.
Да ни е честите Новата 2006 година! Наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар