четвъртък, 25 юни 2009 г.

СТРАТЕГИЯ ЗА ПРОФАНИЗАЦИЯ НА НАЦИЯТА 4

ІV. ЛАВИНАТА ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Нека да си я припомним накратко. Подготовката и започва още преди 10 ноември 1989 г. с приемането на Указ 56 и изграждането на мрежа от задгранични търговски дружества. След вътрешно – партийния преврат налудничавият сценарий продължава с ограбване на всичко, което може да бъде ограбено и изнасянета на голяма част от него зад граница.
Създават се банки от рода на Първа частна банка, Балканбанк, Елитбанк, Частна земеделска и инвестиционна банка, ТСБанк, Агробизнесбанк и др. Тяхната задача беше да привлекат максимален обем средства на гражданите след което да фалират и „усвоените” средства да изчезнат в джобовете на новите олигарси.
Злоупотребите с обмяна на валута започнаха със свърталището пред популярната на времето сладкарница „Магура” за да прерастне в мрежа от бюра за обмен на валута покрила цялата страна. Откраднатите от хората пари чрез валутни измами не могат да бъдат изчислени. Дейността на тези бюра беше разширена с кредитна дейност нерегламентирана от закона. Така до всяко бюро за обмяна „израстна” и заложна къща. Освен космически високите лихви по кредитите неокомунистическата престъпна мрежа предлагаше и една скрита опция. Чрез стройно изградена организация на кредитополучателите се създават всевъзможни проблеми за да не могат да обслужват получените кредити. Така стотици хиляди обикновенни хора се разделиха с имуществото си, а някои от тях и със здравето и живота си! Естествено присвоеното по този криминален начин имущество отново премина в ръцете на новоизлюпените олигарси, които бяхя назначени от партията майка на длъжностти – милионер, мултимилионер и милиардер. Любопитното е , че по – голямата част от тях са бивши милиционери или лица свързани с Тодорживковия репресивен апарат.
Създадена бе и мрежа от фирми за търговия с недвижими имоти. Хората пострадали от имотни измами станаха толкова много, че започнаха да се организират в сдружения. И този фарс излезе от всякакви граници, когато съдия от конституционния съд загуби апартамента си, чрез документна измама !?!?
Държавно контролираните канали за търговия с наркотици преминаха в ръцете на функционери от престъпната червена мрежа. Дейността се разрастна и беше разширена с търговия на хора. Не бяха подминати и мъртъвците, чиито органи също станаха източник на крупни печалби.
Червените престъпници не се спираха абсолютно пред нищо! Аз имах нещастието, през годините, да се сблъскам с много представители на престъпната мрежа. Един от тях, който е председател на много голям спортен клуб, превърна този клуб в клон на българската мафия. В един разговор проведен в началото на лятото на 1999 г. той ми каза: „Моето момче, колко му е да накараш една психично болна жена, да убие детето си и след това да изкараш хората на улицата?”. Точно две години по – късно , непосредствено преди изборите през 2001 г., психично болна жена уби детето си, хвърли трупа му във фонтана на Южен парк и хората бяха изкарани на улицата!!! Дълбоко се съмнявам, че същите мотиви са ръководили и убийците на сестри Белнейски!
Неокомунистическата вендета се материализира и в стотици публични екзекуции на червени функционери. Неясен е и броят на безследно изчезналите от страната, някои от които може би живеят в различни точки от света със сменена самоличност и обслужват от дистанция интересите на новоизлюпената олигархия.
Извинете ме, но не съм в състояние да пиша повече! А трябва...
В четирите части на този материал се опитах да направя, съвсем на кратко, анализ на причините довели до колапса на гражданското общество у нас. В резултат на преживяното хората в България вече не са в състояние да се борят за интересите си, за правата си, за живота си... Те не могат дори да се ориентират в случващото се. А това най – ясно проличава по време на избори!
Единственото, което ми остава е да цитирам незабравимия Кире Либерало от Перник:

„До нови срещи в урните по време на изборите !!!”

Няма коментари:

Публикуване на коментар