понеделник, 29 юни 2009 г.

ГОЦЕ СРЕЩУ БОЦЕ 3

13 май 2009

Бойко посвещава „Батальона се строява за последен път“ на тройната коалиция. Бойко Борисов усилено издирва легендарният дует „Южен вятър“, прославил се с изпълнението си на песента „Батальона се строява“. Въпросното парче е любимото на неформалния ледер на ГЕРБ. Бат Бойко искал да наеме изпълнителите за предстоящите предизборни концерти. Той замислял песента „Батальоа“ да се превърне в химн на ГЕРБ и да бъде посветена на тройната коалиция БСП, ДПС и НДСВ, които ще получат своето „уволнение“ съвсем скоро. В близкото минало дуо „Южен вятър“ и песните им се превърнаха в символ на родната казарма и системата на МВР. Няма военно поделение, в което да не са били канени Кирил Котрулев и неговата сестра.


30 май 2009

БСП и ГЕРБ загърбват феърплея в Бургаско за изборите

БСП и ГЕРБ тъпчат най- нагло елементарни правила преди изборите. Върха на сладоледа бе днес на откриването на спортна зала в странджанското градче Средец, познато още като Грудово през комунизма.
Без да имат някаква заслуга за градежа и принос за развитието на спорта в борцовата мека в Странджа, Ивайло Калфин и Весела Лечева от червените бяха на организирането от общината мероприятие и дори притиснаха кмета на общината Тодор Пройков те да прережат лентата и да бъдат под светлините на прожекторите. Калфин е водач на социалистите за Европарламент, а Лечева за парламентарните избори в Перник. Възмутени граждани казаха, че този ход от всякъде е разрез с елементарните правила. На пъпа на Бургас пък на гърба на катедралата "Св.Св.Кирили и Методий" бургаската структура на ГЕРБ е разпънала голям плакат и агитира бургазлии да гласуват за партията на Бойко Борисов. До тук добре, но разполагането на такъв тип агитационни и рекламни материали трябва да стане с разрешението на комисията по реклама към общината и гл.архитект Веселина Илиева. Това обаче не е факт. Преди седмица на Охлюва в Морската градина пак герберите се възползваха от голямо общинско мероприятие за да раздават листовки на събралото се множество. Будни бургазлии пък подадоха сигнал, че против волята им са станали жертва на агитация около предизборния щаб на ГЕРБ на булевард Богориди. За справка, да наемеш помещение на това място трябва да си мега платежоспособен.


31 май 2009


През нощта на 30 срещу 31 май т.г. е била подпалена от неизвестни извършители "червената точка" в центъра на Банкя, поставена с цел да информира гражданите за изборите за Европейски парламент и 41-во Народно събрание и да ги среща с кандидатите на БСП за двата вота. Шатрата е била заредена с допълнителни информационни материали във връзка с днешната среща на Илияна Йотова с жителите на Банкя и това е помогнало на вандалите да лумне пожарът. "Слава Богу, няма пострадали и пожарът не се е разраснал до намиращата се в съседство дървена сцена", се казва в изявлението.
Българският представител в Европейския парламент и кандидат за евродепутат от Коалиция за България Илияна Йотова изказва възмущението си от снощния палеж на "червената точка" в центъра на Банкя. Това се посочва в изявление на Илияна Йотова, изпратено до медиите. Позволете ми да изкажа възмущението си от този палеж, за който много ми се иска да вярвам, че не идва от политически опоненти, тъй като би било срамно и жалко да се използват такива примитивни методи в предизборната кампания, посочва Йотова.


20 юни 2009

Дуел между рози и плакати на ГЕРБ си организираха агитките на БСП и Бойко Борисов. Това стана тази вечер в Банкя при откриването на кампанията на социалистите.
Стотина привърженици на столичния кмет два часа по-рано бяха обградили сцената в парка, където трябваше да бъде даден старт на предизборната надпревара. До сблъсъци не се стигна заради полицейския кордон. Феновете на ГЕРБ, част от които под възрастта за гласуване, яростно размахваха плакати с образа на Бойко Борисов и картички с неговия лик и мощно викаха "У-у".
Герберите надигаха бутилки минерална вода с надпис "БСП" и с червени капачки. Агитката замеряше социалистите с навити на рола плакати на лидера.
От сцената червените младежи ге замеряха с рози. "Благодаря ви, че ми направихте празника", приветства ги лидерът на БСП-София Румен Овчаров.
Преди да се качи на сцената, Сергей Станишев отиде при герберите, приветства ги с "Добре дошли" и ги попита дали знаят друга дума освен "У-у". "Срещу вашата пожарникарска култура БСП изправя листа с 50 висши образования и 48 езика, а вие не сте научили един нов лозунг" - иронично се обърна към герберите и Румен Овчаров. Той им припомни, че скандирането "Червени боклуци!" БСП слуша от 20 години, когато много от тях още не са били родени.
България се нуждае от истинска демокрация, България трябва да се противопостави на мутризацията и реваншизма" - обърна се към своите симпатизанти Станишев. А на привържениците на ГЕРБ червеният лидер каза, че социалистите нито ги мразят, нито им показват среден пръст, както правят те.
Станишев призова Борисов "да спре да говори за икономика и банки и за други неща, от които не разбира, защото думите му са опасни за стабилността на страната."

ПОСЛЕСЛОВ
Двете най-големи партии ГЕРБ и БСП, които се определят взаимно и като най-големи политически противници, се оказаха с общи спонсори. Това показа докладът на Сметната палата за финансовите отчети на партиите за миналата година.
Компаниите, които симпатизират едновременно на модерната лява и на „новата десница”, спадат към водещи икономически групи в България. Най-безпристрастни са били от "Доверие обединен холдинг". Чрез "Доверие капитал" те са налели официално в касите на двете движения по 6000 лв. Пристрастие към столетницата са показали от ръководството на водещия български производител на алуминиеви профили "Алкомет", която се притежава от турски фирми и физически лица. Дружеството от Шумен се е лишило от 15 хил. лв. в полза на БСП с две дарения от 10 хил. и 5 хил. лв. ГЕРБ са се задоволили с 10 хил. лв. Двойно по-малко - 5 хил. лв., партията на столичния кмет Бойко Борисов е получила от "Спарки". За сметка на това чрез дъщерната си компания "Спарки Елтос", водещ производител на електроинструменти, компанията е отпуснала 10 хил. лв. за касата на БСП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар