неделя, 12 юни 2011 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 10

Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.

21.04.2010

Поискаха 4 г. затвор за търновския кмет


Прокуратурата поиска окръжният съд във Велико Търново да наложи наказание от 4 г. затвор на кмета д-р Румен Рашев. За бившата главна архитектка Елена Абаджиева пък обвинението настоява за 3 г. условно.
Делото срещу двамата стартира през декември м. г. Обвинени са за престъпление по служба. Д-р Рашев и арх. Абаджиева са превишили служебните си правомощия и са предоставили право на строеж през 2006 г. на фирма “Илстрой”, твърди обвинението. Предприемачът Илия Илиев получил парцел с близо 8 дка повече от определения терен, за който е бил проведен по решение на общинския съвет конкурс. Така фирмата е била облагоделствана, а общината ощетена с 455 808 лв. Д-р Рашев и арх. Абаджиева са виновни и са действали с пряк умисъл. Доказано е, че кметът е в близки отношения с Илия Илиев. Това става ясно от данните събрани чрез СРС-та от техни телефонни разговори, каза прокурор Кремена Колицова.

06.05.2011

СГС остави Борислав Ралчев за постоянно в ареста


Софийският градски съд остави Борислав Ралчев за постоянно в ареста. Прокуратурата твърди, че управителят на разбития банков трезор незаконно е събирал пари на хората и ги е държал на влог.

Пред съда Ралчев обясни, че всъщност хората сами предлагали парите си, а той имал затруднения да им ги върне, тъй като дошла финансовата криза. Освен това заводът за тръби на Ралчев в Трън също бил с финансови затруднения.

В съдебната зала стана ясно, че още през миналата година пострадали от дейността на Ралчев се жалвали в прокуратурата. Свидетели твърдят, че сестра му - Нели Ралчева, която е негов съдружник във фирмите, била напуснала страната, пише БТА.

За да остави Ралчев за постоянно в ареста, съдът се обоснова с това, че той незаконно е оперирал с парите на близо 60 човека. Не може да става дума за заем, защото само банките уговарят лихви. Съдът реши, че адекватната мярка за неотклонение за собственика на разбития банков трезор е именно постоянния му арест.

Защитниците на Ралчев смятат, че решението на СГС е абсурдно и ще обжалват, защото, за да се твърди, че клиентът им е упражнявал незаконна банкова дейност, трябва да има събрани достатъчно доказателства за това.
На 3 май полицията арестува 51-годишния Борислав Ралчев, собственик на обществен трезор в София, който бе обран на 2 май. Прокуратурата разследва Ралчев за извършени финансови операции без разрешение.
След обира част от потърпевшите граждани разказаха, че от години Ралчев се е занимавал с лихварска дейност, а от няколко месеца насам е спрял да изплаща лихвите на хората, които са му поверили парите си.

09.05.2011

Обявените за хора на Маргина отиват на съд като групата на Сако


Престъпната група за разпространение на наркотици, за чийто ръководител МВР обяви преди година Красимир Маринов – Големия Маргин, днес влиза в съда като групата на Стефан Бонев–Сако. Дело срещу Маргина няма да има.
Маргина и Сако бяха задържани скоро след убийството на Боби Цанков. Тогава беше обявено, че Маринов е бос на наркоразпространението, а Бонев е неговият изпълнителен директор.
Заедно със Сако на съд отиват още 12 души. Това са Ивайло Стойнов, Милен Алексиев, Стефан Гевгелийски, Иво Дионисиев, Георги Гълъбов, Теодор Велков, Томи Томов, Анатолий Янакиев, Тихомир Георгиев, Александър Кукурин, Андрей Начев и Сокол Димитров.
Четирима от тях ще отговарят и за грабеж, телесна повреда и рекет. Други шестима – дилърите в групата, са обвинение и за държане и разпространение на хероин, синтетични наркотици, марихуана и кокаин.
През 2009 г., месец и половина преди убийството на Боби Цанков, Сако беше арестуван за заплахи към убития радиоводещ. Бонев е сочен от МВР за наследник на Христофорос Аманатидис-Таки в наркоразпространението.

13.05.2011

Подкупен прокурор ще лежи пет години и половина в затвора


Прокурорът Георги Велков, който бе хванат с подкуп, бе признат за виновен и получи ефективна присъда от пет години и половина лишаване от свобода. Той ще трябва да плати и глоба от 10 000 лева, както и няма да може да упражнява професията си за срок от три години.
Като прокурор в Окръжна прокуратура-Плевен Велков, в съучастие в Илиян Михайлов, поискали и приели подкуп от 23 000 лева от бизнесмена Йоско Исаев, срещу когото имало наказателно производство от общ характер.

Михайлов също бе признат за виновен. Неговото наказание е 4 години лишаване от свобода, глоба от 8000 лева и лишаване от право да заема държавна длъжност и от право да упражнява професия за срок от две години.

Исаев бе подал сигнал в прокуратурата и за изнудване за подкуп. По това обвинение и двамата бяха признати за невиновни. Припомняме ви, че прокурор Георги Велков бе задържан при акция в Плевен в края на 2009 година по време на взимането на подкупа. Тогава бе арестуван и бизнесменът Илиян Михайлов, който играел ролята на посредник.

11.06.2011

Откриха скелетите на двама от „Килърите”


Случаен турист откри оглозгани трупове, завързани с бодлива тел в софийското село Железница. Тестовете показаха, че скелетите са на убийците на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Труповете на Георги Георгиев и Владимир Филев от бандата за мокри поръчки „Килърите” били омотани в бодлива тел, черепите им се въргаляли, наръфани от кучета
а кости от крайниците им „плували” във водата на близката река.
Според ДНК анализа 100% едното тяло е на Владимир Филев. По предмети, открити в дрехите на другия, пък се предполага, че това е Георги. Предстои до средата на другата седмица да бъде готов и неговият ДНК профил. Вчера в района на Железница ченгетата правеха трети по ред оглед за още следи.
За зловещата находка съобщил случаен турист, който видял наръфаните и увити в тел мумифицирани килъри. Първо той забелязал кост на крак, който стърчал от луксозна маратонка. Веднага повикал ченгета от 8 РПУ, които започнали да оглеждат терена. Докато обхождали планинската местност, открили и другата маратонка, както и комплект туристически обувки, навсякъде имало кости от скелетите. В района се валяли и черепите на Филев и Георгиев. По тях ясно личали следи от дупки, които се предполага, че са причинени от зъбите на кучета, вълци или други диви животни, липсвали и цели парчета.
Единият остатък от тяло бил облечен в шушляково пролетно яке, а другият - в горна ватирана дреха. Анализът показал, че килърите са
закопани в планината преди около 1,5 г.
Според криминалисти е трудно да се установи дали са застреляни, защото по черепите има много дупки. Не се знае и дали са разчленявани, защото това може да са го направили дивите животни. Бодливата тел обаче говори, че убийството е мафиотско, обясниха запознати. Криминалисти припомниха как на Плана планина бяха открити закопаните трупове на Сапата от бандата за отвличания „Наглите” и една от жертвите й – Кокошката.
.
Делото срещу бандата тръгна на 21 май

По ирония на съдбата делото срещу „Килърите” за три убийства започна на 21 май - няколко дни, преди да бъдат открити костите на Филев и Георгиев. На подсъдимата скамейка се изправиха Петър Стоянов-Сумиста, Туцо, Кеца, Георги Вълев, шофьорът му Петър Атмаджов и хижаря Райчо Стойнев. Те ще отговарят за екзекуциите на Борислав Георгиев, адвокат Петър Лупов и Румен Рачев. Отделно срещу всеки от бандата са повдигнати по още няколко обвинения. Най-много са те срещу Сумиста – 10. Сред тях са за подбудителство, помагачество в убийства, ръководене на банда за побоища, рекет, изнудване, взривове и палежи и т.н.
.
Издирваха ги с европейска заповед за арест



Владимир Филев и Георги Георгиев бяха заподозрени за убийството на бизнесмена Румен Рачев.
Георги Георгиев и Владимир Филев потънаха вдън земя, след като ги обвиниха, че са физическите убийци на Рачев. Бизнесменът беше гръмнат на 3 юли 2009 г. в Шумен, а свидетели описаха ясно лицата на екзекуторите. Те обаче успяха да се скатаят и се наложи дори да им бъдат издадени европейски заповеди за арест, а снимките им бяха публикувани във вестниците. Последно преди около 1,5 г. турист се натъкнал на фотосите и веднага алармирал ченгетата. „Видях ги тези двамата близо до хижа „Вада” в Рила. Водеха ги други двама”, описал видяното човекът. „Другите” се оказали сочените за основно ядро на „Килърите” - Янко Попов-Туцо и Васил Костов-Кеца. Малко след като групата за мокри поръчки беше окошарена пък, вътрешният министър Цветан Цветанов предположи, че Филев и Георгиев отдавна за закопани в някоя планина като „Наглите”, защото си изпълнили поръчението, а можели и да проговорят.
.
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар