понеделник, 13 юни 2011 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...57

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

14.06.2004

Пешо Кучето застрелян на паркинг пред хипермаркет


36-годишният Петър Илиев, известен още като Пешо Кучето, бе застрелян около 15,30 ч. на охраняемия паркинг пред хипермаркет "Била" до хотел "Славия" в столицата, информира БНР. Той е смятан за един от най-доверените хора на убития в Амстердам Константин Димитров-Самоковеца.
Мъжът бил улучен в тялото и главата и починал на място. Куршумите настигнали Кучето на излизане от "Била", на 15 м от входа на магазина, точно до тъмносиния джип "Тойота ланд крузър". Полицаи разпитваха и записваха имената на всички, които по това време са пазарували в "Била". "Чу се само лек пукот и мъжът се наведе, после падна. Друг се опита да му помогне, но безуспешно". Това разказал един от свидетелите пред полицията.Паникьосани хората излизаха с препълнени колички, но се оказа, че не могат да си вземат колите, защото са блокирани от полицаите. Трупът на Пешо Кучето лежеше по гръб до джипа. Около него се беше образувала голяма локва кръв, защото куршумът пробил белия му дроб и излязъл през гърба. Никой от клиентите, които са били на паркинга по време на убийството не видял откъде се стреля. Момченце с колело било на метри от жертвата, но чуло само изстрел. По-късно детето беше разпитано от полиция. "Монитор" успя да говори с мъжа, който се опитал да помогне на Пешо Кучето. Човекът паркирал близо до джипа на Кучето и затова се оказал най-близо при стрелбата. Пред вестника мъжът отказа да си каже името и призна, че е много уплашен. На мястото бяха намерени гилзи, което опроверга първоначалната версия, че е стреляно със снайпер от близките блокове. Според първоначалното заключение на полицията Пешо Кучето е бил убит с пистолет със заглушител.Повече от три часа продължиха разпитите на клиентите, които били в магазина. До редакционното приключване на броя никой от тях не съобщи, че е видял убийците. Първите данни на МВР сочат, че нападателите са били двама. Появи се и информация, че е стреляно от тъмносин "Фолксваген Голф", но тя не беше потвърдена официално."Просто нямам думи, в тази държава вече не се живее. Човек и докато пазарува да се оглежда като престъпник", коментираше 45-годишна жена, след като беше разпитана от полицията. Друга пък крещеше, че бърза, а не може да си вземе колата заради поредното убийство.
Застреляният е от Бургас и се смята за един от най-доверените хора на убития в Амстердам Константин Димитров - Косьо Самоковеца, като отговарял за част от контрабандните му канали. Петър Илиев -¬ Пешо Кучето, който е роден в Бургас, започва дейността си през 1995 г., когато внася турски захарни изделия на Свиленград. Година по-късно е активна фигура и държи каналите на Константин Димитров-Самоковеца за близалки, бисквити, домати и краставици. Смята се, че Илиев е първият истински съратник на убития в Амстердам Димитров. По-късно Пешо Кучето става главен координатор на каналите за незаконен митнически внос през София, Бургас и Варна. В различни периоди в средата на 90-те той е бил към структурите на Самоковеца, а за кратко и към неговия конкурент в бизнеса Иван Тодоров-Доктора. Според информационните масиви на МВР през периода 1996 ¬ 2001 г. Кучето държи каналите за контрабанден внос на турски захарни изделия и зеленчуци през ГКПП "Капитан Андреево" под контрола на Самоковеца.
Преди две седмици в столичното заведение "Арт Декор" бяха убити трима от хората на Златко Баретата, който замесен в грабежи, кражби на коли и търговия с наркотици. Той се смята за лидер на конкурентната на Антон Милтенов-Клюна борческа групировка.
Предполага се, че войната в престъпния свят е провокирана от преразпределението на пазара на наркотици след убийството на Самоковеца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар