понеделник, 6 юни 2011 г.

БЛАГОДАРИМ ТИ ПАРТИО ЛЮБИМА 5

Публична тайна е, че лавината от престъпления, с която бившите комунисти заляха България, срина икономиката, обезличи институциите, yнищожи природата, доведе гражданското общество до колапс. Но най – тежкият акцент в престъпната им дейност си остава геноцидът над българските деца, които са бъдещето на нацията.
Ето защо другарите трябва да бъдат съдени, докато те и всичко свързано с тях не бъде заличено от лицето на тази държава.

20.10.2011

Ученици избират „Мис най-яка свирка“ в столично училище


Българските училища се превръщат в бардаци! Ученици организират конкурс „Мис най-яка свирка“
Осмокласници от столично училище през няколко месеца организирали палав конкурс с гръмкото име „Мис най-яка свирка“. В него участвали десет претендентки за „престижната“ титла, а членовете на журито били самите собственици на „инструментите за свирене“ – това съобщава в. „Папарак“ в последния си брой.
Макар информацията да е определена само като „слух“, вероятността този конкурс да съществува е доста голяма. Неотдавна имаше скандален случай в българско даскало, чийто директор Рахим Арнаудов е участвал в порно клип с 16-годишна девойка. Същият влязъл в ролята на оператор, докато негов приятел „се забавлявал“ с непълнолетната ученичка. Разбира се, директорът отрича да е снимал половото сношение и твърди, че някой иска да го натопи по полилитически причини.
Малко преди този случай, интернет потребител с псевдоним „Петричанин“ хвърли в смут цялото общество.
В Петрич има училище със специална секс стая. Учителките и директорът постоянно се „уважават“, без да се притесняват, че ще бъдат разкрити. Дали обаче това е плод на нечия фантазия, или отговаря на истината, само можем да гадаем.
Но за съжаление напоследък все по-често ставаме свидели как от българското училище лъха на порнография, вместо на знания и респект. Неотдавна от известен сайт за сваляне на музика и филми всеки интернет потребител можеше да си изтегли клипче, на което се вижда как 15-годишна хлапачка прави свирка на свои съученици в голямото междучасие. Скандален е и случаят с друга девойка, която вместо да слуша урока по физика, си играе с фалоса на свой съученик, докато друго момче от класа документира пикантните моменти.
А в началото на годината ученичка на 19 години бе хваната на калъп със свои съученици. Тийнейджърката се явила на изпит в бобовдолския Минен техникум, но явно решила да се поразнообрази. Но за нейна зла участ чистачката цъфнала на „местопрестъплението“ и веднага дотичала до директорския кабинет. По-късно пред ченгетата девойката казала, че е изнасилена и не е имала желание да участва в групов секс.
След всички тези случаи, конкурси като „Мис най-яка свирка“ май дори нямат силата да ни стреснат. Децата ни отиват на училище не за да получат знания, а за да „се забавляват“ или да спят в час, защото предишната вечер са прекалили с алкохола. И никой не може да им каже нищо. Това са гнилите плодове на демокрацията…

18.05.2011

За 10 грама злато деца заклаха абитуриентка


Кражба на 10 грама златни бижута - това е бил мотивът на 17-годишни момче и момиче, за да убият с 55 удара с нож абитуриентка в дома й в столичния квартал “Люлин”. Кървавото престъпление е било извършено във фаталния петък, 13 май, но полицаите го пазели в тайна, докато влязат в дирите на убийците. Подробности бяха съобщени чак в сряда - след ареста на извършителите.
18-годишната Севилия Георгиева Райчева била болна от шизофрения, разказаха криминалистите от СДВР. Момичето живеело с родителите си в скромна гарсониера в блок 816. Сменило няколко училища и тази година трябвало да завърши, но състоянието му се влошило. От втория срок обаче Севилия почти спряла да ходи на училище, минала на инжекции. Седяла сама вкъщи, докато по цял ден родителите й били на работа.
За болестта й знаели отдавна почти всички нейни съученици и връстници от квартала.В петък Севилия излязла за малко и срещнала пред блока момче и момиче, които смятала за свои приятели. Вече няколко пъти те й идвали на гости и знаели къде точно крие своите няколко златни накита. Решили пак да отидат при “лудата”, да отвлекат вниманието й и да задигнат незабелязано ценностите. Още докато се качвали към гарсониерата на VI етаж, мнимите приятели се наговорили тайно момчето да поиска чаша вода, а момичето да грабне златото, докато Севилия отиде до кухнята.
“Тези няколко бижута са били изключително важни за Севилия. Заради заболяването си тя не обръщала внимание на много важни неща, но държала особено на тези накити. В мига, в който разбрала, че се опитват да й ги вземат, направила всичко възможно да ги защити. Дори с цената на живота си”, казаха полицаите.
Започнала кървава битка на живот и смърт между Севилия и гостите й. Все още се изяснява в чии ръце първо е попаднал кухненският нож, с който абитуриентката е била убита. По ръцете на нападателите й също имало порезни рани. Когато те зарязали безжизненото тяло на Севилия на пода и си тръгнали със златото, оставили след себе си кървава диря по стълбището. Нарочно не затворили входната врата, за да изглежда, че убийството е извършено от непознати, на които Севилия е отворила.
От СДВР не обявиха имената на задържаните, тъй като са непълнолетни. Били деца от добри средни семейства. Момичето нямало крими досие, а момчето - само регистрация за секс с малолетно момиче.
“Момиче на 15 г., приятелка на Севилия, сподели, че се радва, задето е била убита. Каза ни: “Беше тъпа и издухана, заслужава ли да живее?”, разказа Георги Тотков, шеф на отдел “Убийства” в СДВР.
Полицаите, участвали в разследването, са потресени от разговорите си с деца от компютърното поколение, за които човешкият живот няма никакво значение. До момента не са били открити данни дали болната Севилия е била тормозена от съучениците си или от връстниците си в квартала, каза още Тотков.
Убийците направили самопризнания като твърдели, че само са се отбранявали, след като Севелия ги е нападнала с ножа. Но на няколко пъти при разпитите променяли тази защитна версия.

24.05.2011

Ужас! Мис Абитуриентка 2011


В сезона на абитуриентските балове най-логичното по стара традиция е да се избере коя е По-по-най завършваща средното си образование.
И докато в някои училища момичетата блестят на високите си токчета, в прелестните си рокли и с изумителните си прически, то други… се събличат по бански костюми и лапат банани пред очите на посетители на известен столичен клуб.
Така преди дни поредният конкурс, целящ да открие този път своята Мис Абитуриентка, „едва нави” група ученички да покажат на какво са способни направо на земята и направо без дрехи.
Не, това не са сцени от филм за възрастни, това са реални момичета от „реален конкурс.

26.05.2011

Всеки ден едно българско дете прави опит за самоубийство


Броят на опитите за самоубийства сред подрастващите и младите в България расте. Случаите в тази възрастова група са нараснали толкова, че статистически всеки ден едно българско дете прави опит за самоубийство. През миналата година на живота си са посегнали 320 деца.
Това съобщи на пресконференция д-р Михаил Околийски, ръководител на направление "Психично здраве" към Националния център по опазване на общественото здраве /НЦООЗ/.
Статистиката сочи, че в повечето случаи опитите за самоубийство при деца са неуспешни, като 5% от тях завършват с трагичен край.
Според данните 80% от опитите за самоубийства се правят от момичета и 20% от момчета.
Най-малкото българче, опитало да сложи край на живота си е било само на 8 години.
Конфликти в семейството, липса на любов и лоши оценки в училище са причините, които най-често подтикват подрастващите към подобно крайно решение.

04.06.2011

Хванаха 15-годишен, наръгал жени с нож в гърба


Полицията залови 15-годишен младеж, болен от шизофрения, наръгал за два дни две жени в столичния квартал "Красна поляна".
Тийнейджърът на име Ангел действал по един и същ начин. Издебвал жертвите си в гръб и забивал нож. После изчезвал.
Първото нападение било извършено към 9,30 ч в петък. Жертва тогава станала 43-годишната Д. П., която е с рана на лявата плешка. В събота по същото време и на почти същото място в квартала била нападната 37-годишната Н. Б. Тя била наръгана в дясната лопатка и дясната мишница. При второто нападение обаче свидетели забелязали момчето и направили подробно описание пред полицията. Благодарение на това служители на реда от Трето РПУ успели да го заловят близо до местопрестъплението. От него са иззети ножовете, с които били извършвани намушкванията.
Заради посегателства в "Красна поляна" макар и за кратко сред жителите възникнала паника, която бързо отминала, след като се разнесла мълвата, че неизвестният нападател вече е задържан.
За щастие и двете жертви на шизофреника не са пострадали много сериозно и няма опасност за живота им. След получена помощ в "Пирогов" те са били освободени за домашно лечение.

05.06.2011

Повече шестици, по-малко грамотни


Въпреки високите оценки на матурите дванадесетокласниците не успяват да се справят така добре с изпита по литература за университетите. Според учители причината за добрите резултати на зрелостните изпити е в ниските критерии - едва 23 точки от 100 възможни са достатъчни за тройка.
Анализът на резултатите от матурите показа, че намаляването на двойките се дължи предимно на "бягство" на зрелостниците от изпита по география. Миналата година бяха скъсани над 35.8% от явилите се и тази година 8000 младежи са избрали по-лесни предмети.
Основният проблем - 18-годишните продължават да имат сериозни граматически пропуски и лоши резултати при правописа. Най-мъчителни се оказват слятото, полуслятото писане и използването на главни букви. От министерството обясняват това с по-сложните тестове тази година, но за всички останали е очевидно, че това е интернет "правопис". Затова пък сега завършилите изненадват с умението си да се изразяват добре.
Правописът и пунктуацията традиционно са най-слабото място на дванадесетокласниците, като резултатите тази година са по-лоши в сравнение с предходни кампании. Ако преди година със запетайките са се справили 64% от завършилите, сега делът им е едва 38%. Спадът при правописа е незначителен - от 62 на 57%. Въпреки тези резултати двойките по български език са намалели от 3153 на 2391.

Няма коментари:

Публикуване на коментар