четвъртък, 29 септември 2011 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 23

06.07.2011
Да ви приседне дано


Четири милиона лева допълнително ще бъдат отпуснати за Фонда за лечение на деца. 180 000 лева ще е максималният размер на парите, които едно дете може да получи за една година.От началото на годината са били одобрени 143 заявления за лечение на деца. Фондът е платил около 4.25 млн. лева. За цялата 2010 г. Фондът е финансирал лечението на 270 деца от цялата страна, като за това са изразходвани 5.2 млн. лева.
240-те ни депутати получават всеки месец по 1464 лева в плик, за които дори не са задължени да представят документи как ги харчат. Никой, по дяволите, не им иска някакви разходо-оправдателни документи...
Това прави 351 360 лева месечно. Това прави 4 216 320 лева. Около 4.22 млн. лева.
(Извън къде истинските, къде фалшиви отчети за гориво на личните си автомобили, извън допълнителните добавки за участие в комисии и парламентарни постове, извън парите за дрехи...)
Нека се откажат поне от пликовете.
С тях могат да бъдат лекувани поне 23 деца.
Ако мислят, че е популизъм, дано им приседнат...

07.07.2011

Шеф, протеже на ГЕРБ не дава заплати, но прави ешмедеме с държавни мангизи


Нов скандал се завихря около шефа на „Напоителни системи” – Варна Ивайло Комитов, протеже на председателят на ГЕРБ – Варна Павел Димитров. Комитов е назначен на поста с протекциите на Павел Димитров, въпреки че около него се завихри грандиозен гаф с менте – дипломата му.
Шефът на „Напоителни системи” – Варна е докарал с управлението си фирмата дотам, че от два месеца не изплаща заплати на служителите си. В същото време обаче, утре – 8 юли, петък, същото протеже на ГЕРБ е организирал ещмедеме в служебна база в село Ченге, където събира гости от всички сродни служби на „Напоителни системи” от страната.
Естествено сбирката се прави с данъкоплатски пари.
Ивайло Комитов бе и в депутатската листа на ГЕРБ – Варна на отминалите парламентарни избори.
В края на 2010 година Ивайло Комитов, протеже на председателят на ГЕРБ – Варна Павел Димитров бе разследван за използване на документ с невярно съдържание от Районната прокуратура в морската столица. Чиновникът представил диплома за висше образование, която не е издавана на негово име. През септември Комитов кандидатствал за магистърска програма по специалността ”Икономика на строителството” в Икономически университет–Варна. Шефът на „Напоителни системи” представил диплома от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” за завършена бакалавърска степен и е бил приет за учебната 2009/2010 г. При проверка обаче през месец май се установило, че дипломата му е нередовна. Документът със същия номер е бил издаван от Свободния университет, но на друг човек. Студентските права на Комитов, който започнал обучение, били прекъснати. Разследването срещу чиновника е започна на 1 юни 2010 година и трябва да завърши до два месеца.
Комитов обаче продължава все още да ръководи фирмата.
И утре заедно и с вип-партайгеносетата на ГЕРБ – Варна ще се отдаде на хапка-пийка.

11.08.2011

Шефове на губещи общински фирми взимали премиерски заплати


В управлението на общинските фирми в София възнагражденията стигат почти до 4000 лв., показва справка за 20-те дружества, съобщава в новия си брой в."Сега".
В някои губещи и потънали в дългове дружества директорите и членовете на управителния съвет дори си увеличават заплатите, при това до три пъти, което е безпрецедентен скок за държавния и общински сектор, показват данните, които са за 2010 г. и първите три месеца на 2011 г., уточнява изданието. В същото време в някои от определяните като "отличници" в общинската икономика фирми има намаление на възнагражденията.

Значителен ръст на заплатите има в емблематичната "Софийски имоти" - от 1706 лв. в началото на 2010 г. на 2433 лв. за 2011 г. Висока е и средната заплата на 38-те работещи във фирмата - 1102 лв. Фирмата няма съществено подобрение във финансовите резултати и дължи дивидент на общината в размер на повече от 700 000 лв. Затова наскоро общинският съвет отказа да освободи от отговорност управата на дружеството, пословично с лошото стопанисване на общинското имущество. Отгоре на това то не е платило и 553 000 лв. данъци и такси.

13.08.2011

Пожар разкри кандидат за кмет от ГЕРБ като лидер на престъпна група


Кипро Кипров от с. Брежани, община Симитли, кандидат за кмет от ГЕРБ на предишните избори, бе задържан вчера като лидер на престъпна група, занимаваща се с кражба на GSM и други части от автомобили в района, предаде кореспондентът на БГНЕС.
При обиск в дома на Кипров в Брежани са открити 80 литра трансмисионно масло, 118 литра нафта, 1 акумулатор и няколко СD устройства. Заедно с 55-годишния Кипров, който е спряган пак за кандидат кмет от ГЕРБ и на предстоящите избори, с полицейска заповед са задържани още три лица. Както БГНЕС информира, на 29 юли при варене на ракия, оставен без надзор огън под казана запали няколко от стопански постройки в дома на Кипров. Изгоряха четири прасета и две ловни кучета, собственост на Кипров, който е бивш председател на ловната дружинка в селото. При огледа на пожара, полицаите са открили изгорели съдове, в които е съхранявано гориво и масла. След няколко седмично разследване, в друга къща в Брежани са открити части от МПС и инструменти, заявени в полицията като обект на кражба на територията на общините Симитли, Благоевград и Разлог. Според полицаите, за кражбите Кипров наемал безработни роми от Симитли и съставните села. По случая във Второ районно управление на МВР-Благоевград са образувани полицейски производства.

20.08.2011

Депутат от ГЕРБ е летял служебно 155 пъти, а е говорил 3 минути


В същото време най-много пътувания със самолет е реализирал депутатът от ГЕРБ Светомир Михайлов. Той е купил със служебни пари билети за 135 полета на стойност 19 196 лв. Очевидно Михайлов не е споделял много от натрупаните впечатления със своите колеги, защото е говорил общо 3 минути и 22 секунди от трибуната. Втори в класацията е също представител на управляващата партия - Свилен Крайчев. Той е летял 93 пъти за 13 853 лв.
12 народни представители не са говорили и една секунда от трибуната на това Народно събрание. Седем от тях са от ГЕРБ, двама от ДПС, а останалите трима (Иван Тотев, Евгений Узунов, Бюрхан Абазов) имат оправдания. Първият стана областен управител в Пловдив още в началото на този мандат, Узунов и Абазов също напуснаха Народното събрание. Сред мълчалите ГЕРБ-ерите са Георги Плачков, Даниел Георгиев, Илия Пашев, Мирослав Петков, Пламен Петров, Светослав Неделчев и Христо Христов

Няма коментари:

Публикуване на коментар