вторник, 27 септември 2011 г.

Четирима кандидат-президенти бивши агенти на ДС

27.09.2011

Комисията по досиета излезе с решение за резултатите от проверката за принадлежност към структури на бившата ДС на кандидатите за президент и вицепрезидент.


Проверени са 36 лица. Комисията е установила принадлежност към структури на бившата ДС на четири от тях, като някои от имената вече са били обявявани в други решения.
Комисията оповести принадлежност на кандидата за президент Алексей Петров, щатен служител в ДС, управление VI, направление "Т". Обявен е и с решение - № 78/ 14.10.2009 г. - Националния осигурителен институт.
Венцислав Йосифов, кандидат за президент, издигнат от инициативен комитет, е сътрудничел на ДС, управление IV-II-II, като агент с псевдоним Илиев. Комисията разполага с данни в наличните документи, удостоверяващи принадлежност на Венцислав Йорданов Йосифов към органите по чл. 1 след 10.11.1989 г.
Кандидатът за президент, издигнат от ПП ВМРО - БНД, Красимир Каракачанов е сътрудничел на Шесто управление-ДС, 03, 03 като агент с псевдоним Иван. Сътрудничеството му е обявено още като народен представител.
Кандидатът за президент, издигнат от Национален фронт за спасение на България, Стефан Солаков е бил щатен и нещатен служител на КДС, управление I; ДС, ПГУ. Обявен с решение № 72/ 03.08.2009 г. – електронни медии - радиа и телевизии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар