вторник, 19 април 2011 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 20

25.03.2011

Доверието към ГЕРБ критично спада, икономическият песимизъм расте


Подкрепата за управляващата партия ГЕРБ е намаляла с 15% за една година, достигайки 24.4%, при засилване на негативните оценки за икономическото състояние както на страната, така и на семейството. Това показва последното проучване на ББСС "Галъп", представено в четвъртък. Ако парламентарните избори бяха днес, 24.4 на сто от анкетираните биха гласували за ГЕРБ. През февруари това заявяват 27.3%, а през март 2010 г. - 39.9 на сто.

27.03.2011

"Труд": Осъдиха депутати от ГЕРБ за конфликт на интереси


Депутатите от ГЕРБ Стоян Гюзелев и Димитър Аврамов са били в конфликт на интереси, едновременно и единодушно решиха два състава на Върховния административен съд (ВАС), съобщава в. "Труд".
ГЕРБ-ерите са се провинили, като са предложили и гласували поправка в закона за земята, от която те самите са били лично заинтересовани, пише вестникът.
Наказанието за Гюзелев и Аврамов е по 5000 лв. глоба Като депутати конституцията ги пази от най-тежкото наказание - освобождаване от длъжност. Решенията за двамата не са окончателни, могат да се обжалват пред 5-членен състав на ВАС.

28.03.2011

Депутат от ГЕРБ опита да услужи законово на началника на жена си


Лобистка поправка в полза на началника на съпругата си опита да прокара депутатът от ГЕРБ Емил Радев. Между първото и второто четене на Закона за съдебната власт той е внесъл предложения за нови текстове, с които се дават извънредни правомощия на председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев.
Радев има личен интерес - съпругата на депутата само преди седмица е спечелила конкурс за главен секретар на съда и вече е назначена на поста, съобщи "Правен свят".
На сайта на ВАС официално е обявено, че Мария Георгиева Радева е класирана на първо място от 8 кандидати. Тя е станала и.д. главен секретар на съда скоро след като през ноември 2010 г. Георги Колев беше избран за негов председател, а сега заема поста като титуляр. Преди това Радева е била адвокат във варненска кантора.

28.03.2011

ГЕРБ отказа възмездие на жертвите на комунизма


С гласовете на ГЕРБ и "Атака" парламентът отказа да отмени давността за убийства, изтезания и насилие, извършени по политически, етнически или религиозни причини, от 9 септември 1944 до 31 декември 1989 г. Идеята тези престъпления да могат да бъдат наказвани без значение колко години са минали от извършването им беше на Четин Казак от ДПС.
"България е изостанала по отношение на престъпленията срещу мира и човечеството – у нас за такива се възприемат само геноцидът и апартейдът", заяви Казак. Той обясни, че целта на текста е да даде възмездие на жертвите на тоталитарния режим. Казак каза, че престъпления като насилствено депортиране, вкарването в лагер и преследването на етнически и религиозни групи са останали ненаказани 20 години след падането на комунистическия режим.
Поради изтичане на давността през 2002 г. беше прекратено т.нар. дело за лагерите и българското разследване за смъртта на писателя Георги Марков. Освен правен ефект отпадането на срока за наказване на виновните може да се приема и като политически знак. Два парламента са гласували декларации и решения, с които осъждат репресиите на комунизма.

18.04.2011

Ученици се състезават, сглобяват девиз на ГЕРБ


В предизборна надпревара бяха включени над 80 деца от всички училища в Пещера. Депутатката от ГЕРБ Красимира Симеонова и съпартиецът й Стелиян Варсанов, кмет на града, организираха състезание, в което децата трябваше да се надбягват и да отговарят на логически задачи.
При всеки успех отборът на дадено училище получаваше по една дума от девиза “Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни”. Който събере всичките думи, е победител.
Очевидното политическо внушение беше обилно гарнирано с торти, грамоти и награди. Макар два закона - за закрила на детето и за народната просвета, да забраняват въвличането на деца в политически дейности.
Народната представителка Красимира Симеонова разясни пред “Труд”, че идеята била на младежката организация на ГЕРБ, а тя самата разбрала последна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар