понеделник, 25 април 2011 г.

ЪНДЪРГРАУНД 5

06.04.2011

Рени: Митко Пайнера превръща певиците в проститутки


Остри критики към бившите си работодатели от „Пайнер” отправи една от първите фолк- звезди у нас – Рени. Певицата от години сама се продуцира, защото отказала навремето да си търси спонсор, както я посъветвали от димитровградската компания.
Това казват на всички начинаещи певици – „ хвани си мъж, който да ти плаща клиповете и дрехите”, разкрива Рени. Певицата категорично отказала, тъй като нямала намерение става проститутка, за да пълни гушата на Митко Пайнера.
Рени напусна издателите си от „Пайнер” веднага след като излезе най- големия й хит. Решението да поеме кариерата си в свои ръце дълго време остана неразбрано. Години по- късно Рени разкри мръсните тайни на чалга бизнеса у нас.
Певицата, която засега е единствената родна изпълнителка пробила в меката на фолка – Сърбия, научила в последствие от други свои колежки от „Пайнер”, че и те били посъветвани същото – да си хванат спонсор. Според нея, причината да търпят условията на компанията, е страхът, че няма да се справят без тях.
Рени разказва, че „Пайнер” наказва жестоко отцепниците. Обаждат се по заведенията и забраняват на собствениците да канят ренегатите. Има случаи, когато напуснали певици решават да се върнат обратно в „Пайнер”, но дори тогава наказанието не секва – не ти промотират песните, както на останалите, не ти осигуряват достатъчно ангажименти, прибират ти почти целия хонорар.
Фолк- певицата недоволства и от наложения стереотип за външния вид на чалга звездите. Трябва да изглеждаш като манекенка, а когато приближиш 30- те години вече те обявяват за пенсионер.

09.04.2011

Мишо Бирата - съученик на Пепи Амигоса


Починалият при мистериозни обстоятелства в хотел в Правец-Михаил Михов е един от хората, които са препирали десетки милиони левове от контрабанден внос на цигари. Небезизвестният Мишо Бирата е сред най-доверените хора на контрабандният бос Петър Петров-Амигоса. Любопитно обстоятелство е, че Михов бе открит мъртъв само 3 дни след като Петър Амигоса, бе осъден на 4 години затвор за кражба на 500 000 евро от Иван Тодоров-Доктора чрез използването на фалшиви документи. Петър Петров-Амигоса има и друга осъдителна присъда по друго дело за контрабанда на цигари, ощетил България с 98 милиона лева. Това е най-голямата доказана злоупотреба от родните съдебни власти. Въпреки, че още миналата година получи 6 години затвор за това престъпление, Амигоса беше все още на свобода.
„Фабриките за бира във Варна и Мездра, които Михаил Михов приватизира през 90-те години на миналия век, са купени с парите на Амигоса. Той финансира тези и други сделки на Мишо Бирата, за да изчисти милионите от контрабанда“, разясняват ченгета. Според НСО Петър Петров става фактор в контрабандата през 1992г., благодарение на познанството си с генерали на бившата ДС. Фирмата „Амигос“ започва да функционира през 1992г., с внос и износ на акцизни стоки по т.нар. система „вдигната бариера“ – без да се плащат мита и такси. В „Амигос 3″ ООД са се сдружили партньорите Петър Петров – 50%, полицаят Димитър Мирянов и неговият брат Дойчин Мирянов с по 25%, а под тях действа Иван Тодоров-Доктора. Именно финансова къща от орбитата фирми на Петър Петров осигурява парите с които Михаил Михов купува държавните пивоварни във Варна и Мездра.
Мишо Бирата е съученик на Пепи Амигоса, както и с Младен Михалев-Маджо. Тройката именити баровци учи заедно в началното училище в Силистра. Чрез Мишо Бирата, Пепи Амигоса не само е осигурявал чист произход на милионите си, но е получавал и серизона подкрепа от магистрати и политици посредством лобито на съученика си от силистренското училище. Не е тайна, че Амигоса от около две години се вози в автомобил с дипломатическа регистрационна табела. Петров взел лимозината от Михаил Михов, който беше почетен консул на Бразилия във Варна. Дипломатическите коли не могат да бъдат спирани и проверявани в България. Мълви се, че Пепи Амигоса е напускал страната ни нелегално в коли на Мишо Бирата. Така мафиотът движел сделки зад граница. Пепи Амигоса няма право да напуска България от 2003г., когато бе уличен като голям мафиотски бос и срещу него тръгна процес за пране на пари над 98 милиона лева.
След като беше взривен мерцедеса на неговият съдружник и враг Иван Тодоров-Доктора, на бял свят излязоха снимки на яхта в Монако на която Амигоса играе карти с Милен Велчев. Според неофициална информация Пепи Амигоса и Мишо Бирата в последно време имали търкания помежду си. Амигоса притискал Бирата за пари, който му издействал преди години за нови бизнес начинания. Отношенията между приятелите се смразиха след като данъчните затвориха пивоварната в Мездра на Мишо. Заради това Михаил Михов бил абсолютно сигурен, че е „изпържен“ от свои хора. Миналата година „покровител“ на Михов дал сигнал, че в пивоварната се бутилира бира без лиценз. Така Ваньо Танев търси премиера и го пита какво да прави? Под сурдинка се говори, че аферата била планирана от самия Алексей Петров.

21.04.2011

Ексдепутат от ДПС стана съдружник на Божков


Бившият депутат от ДПС и ковчежник на НДСВ Максим Димов купи част от бизнеса на Васил Божков.Чрез дружеството си „Мак кап“ ЕАД Димов влиза в инфраструктурната компания на Божков. Това става ясно от съобщение в сайта на „Холдинг Пътища“ ЕАД.
Димов вече е собственик на 3 000 000 акции от компанията. След продажбата Васил Божков ще притежава 243 280 броя акции, което представлява 0,79% от капитала на „Холдинг Пътища” АД.
Максим Димов е известен като ковчежникът на НДСВ. Той е съосновател на компанията „Бромак“ заедно с Цветан Василев, председател на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка.
"Бромак" е един от основните акционери в банката и е собственост на Василев, показва проверка в Търговския регистър.
Димов участва и в управлението на енергийната компания "Енергони".
В края на миналата година Максим Димов е водил преговори за закупуването на изданията на немската група WAZ в България. Офертата му за закупуване на медиите обаче бе отхвърлена.

21.04.2011

Подпалиха дискотека, любима на бизнесмени


Неизвестни подпалиха една от най-посещаваните пловдивски дискотеки “Бедрум” през нощта срещу четвъртък. Огънят лумнал в градината на заведението към 1,30 ч вероятно след подхвърлен коктейл “Молотов”. Няма пострадали, тъй като по това време заведението не е работило. Изгорели са 10 луксозни дивана и 150 кв. м навес.
Пожарникари спрели пламъците, преди да влязат в дискотеката. Засега полицията смята, че става въпрос за умишлен палеж. Заведението не работи от зимата. Докато бе отворен за посещение, “Бедрум” бе едно от любимите места за забавления на бизнесмени и известни личности от Пловдив.
На 10 януари м. г. в дискотеката стана спречкване между компании на Георги Славов, известен като Жоро Главата, и гардовете на автомобилния състезател Владимир Арабаджиев. Причината за скандала не се разбра, но Главата бе осъден на година и половина условно за хулиганство.
Засега се смята, че палежът може да е поръчан от конкуренти в бранша, но не е изключено да става въпрос и за разчистване на лични сметки. Преди четири месеца бе запалена и дискотека “Хистерия” в Пловдив.

24.04.2011

Скандал! Обвиниха Тодор Батков, че пере пари чрез рафинерията РАФО


В нов скандал бе забъркано името на Тодор Батков, адвокат и довереник на Майкъл Чорни и официален собственик на Левски.
Румънското издание Jurnalul.ro публикува разсекретен доклад на американското посолство в Букурещ, в който се твърди, че посредством австрийската компания Calder-A, чиито мениджър е именно Тодор Батков, Майкъл Чорни е сложил ръка на петролната рафинерия РАФО и я e включил в мащабна схема за пране на пари от България, Румъния, Украйна и Русия.
Ето и резюме на материалa:

„Началото е поставено през 2005 г., когато Calder-A сключва договор с Balkan Petroleum да поеме рафинерията RAFO с всички нейни активи и пасиви. На хартия Balkan Petroleum остава собственик, но на практика фактически такъв става Calder-A. И впоследствие RAFO си печели славата в Румъния на „Троянския кон на руската мафия” - мащабна схема за пране на пари от България, Румъния, Украйна и Русия.
Коя е компанията Calder-A, ръководена от Тодор Батков? Calder-A официално се води 100% притежание на австрийската Vienna Capital Partners, която от своя страна обаче е собственост, пряко или непряко на фондации и неправителствени организации, някои от които твърдят, че са с идеална цел. Изниква въпросът кой дърпа реално конците на Calder-A? Това е австрийският Petrochemical Holding, зад който стои свързаният с руската организирана престъпност Майкъл Чорни. Мениджър на Calder-A e българският бизнесмен Тодор Батков, чиито връзки с организираната престъпност са добре известни в София.
Приватизация RAFO е смятана за един от най-големите провали в историята на пост-комунистическа Румъния. В момента RAFO отчита нетна загуба от $ 448 милиона и още $ 500 милиона, дължими от държавни и частни фирми (NB OMV / Petrom е продал дълга си от $ 44 милиона от Calder-A, което му отрежда място в списъка на кредиторите)."

Няма коментари:

Публикуване на коментар