неделя, 3 април 2011 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...43

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

04.04.2003

Убиха осакатен от бомба сводник в плевенски хотел


35-годишният Марио Иванов-Мъцата бе застрелян в хотел "Интер Ростов" в центъра на Плевен. Инцидентът стана около 10,30 ч. във фоайето, където се намира лоби-барът, взет под наем от него.
Криминално проявеният Иванов, смятан за един от големите сводници в града, е бил застрелян с незаконно притежаван пистолет от 25-годишния плевенчанин Цветан Калфов. Според очевидци той сам извикал полицията по мобилния си телефон и после се предал. Двамата плевенчани се скарали в хотела и Калфов започнал да бие и рита Мъцата, докато той говорел по телефон, инсталиран на една от стените. После го застрелял в главата. Натиснал спусъка 2-3 пъти от разстояние 20-25 см, Марио пък бил извадил автоматичен нож.
Полицаи твърдят, че стрелецът и жертвата се познавали отдавна, заедно се занимавали със сводничество. Допреди година убиецът работил в кафене "Савена", собственост на Иванов. По неофициална информация Марио държал лоби-бара заедно с местен свещеник.
През 2000 г., докато Марио Иванов и негови съучастници пренасяха бомба, се самовзривиха в автомобил в Плевен. Тогава той загуби едната си ръка и око, шофьорът загина, а още 2-ма мъже бяха тежко ранени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар