сряда, 6 април 2011 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...45

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

06.04.1995

Застреляха бивш член на “Клуб 777” в Пловдив


На 6 април 1995 г. близо до Гребния канал в Пловдив е застрелян Георги Калапатирев, известен повече като Жоро Италианеца. Той не изпускаше домакински мач на Локо (Пд). Бившият борец Георги Калапатирев контролираше клуба в средата на 90-те години, но не задълго. Куршум в сърцето сложи край на царуването му и той бе сменен от Георги Проданов.

06.04.2008

Убийството на Борислав Георгиев не е свързано с работата му


41-годишният Борислав Георгиев е убит в бл. 102, вх. Б на столичния квартал „Люлин” 10. Той е изпълнителен директор на „Атоменергоремонт” ЕАД. Убийците са успели да избягат. На около километър от мястото на убийството е намерена запалена кола. Бизнесменът паркирал колата си пред блока, а убиецът вероятно го е чакал във входа.Георгиев бе изпълнителен директор на енергийната компания "Атоменергоремонт".
"Българска енергийна компания" държи 70% от дружеството, а 29,99% са на държавата. Изпълнителен директор на "Българска енергийна компания" е Радостина Димова, която участва във всички по-важни проекти и дружества на Христо Ковачки - Общинска банка, голфпроекта в Баня, Карловско, и др. Разследващите подозират, че стрелецът по Георгиев вероятно пак е Дачи, който вече има 3 обвинения за покушения.
Според прокуратурата той е опитал да убие автокрадеца Ивайло Паунов-Джованито и плевенския бандит Камен Балбузанов-Куката.По данни на МВР до момента има събрани категорични данни, че Килърите са извършили общо 5 убийства и опит за убийства.

Килърите са екзекутирали дясната ръка на бизнесмена Христо Ковачки по поръчка на Сретен Йосич, сочат сериозни оперативни данни, с които разполага МВР, научи "24 часа".
Работи се усилено в търсене на категорични доказателства, които да уличат обвинената за покушението на бизнесмена Юрий Галев група и в убийството на Борислав Георгиев. Според разследващите мотивът за поръчания от Йосич разстрел е, че той е влязъл в сериозен конфликт с Ковачки заради бизнеса му в Сърбия и с отстрела на най-приближения му човек е искал да го накаже.

Убийството на изпълнителния директор на „Атоменергоремонт” не е свързано с работата му. Той не е бил заплашван и не е споделял да има притеснения. Това каза за Дарик радио Десислава Филипова, пресаташе на Христо Ковачки - най-големият инвеститор в областта на енергетиката, за който всъщност е работил Борислав Георгиев.
Христо Ковачки засега отказва коментар, защото е при семейството на Георгиев, което е в шок. По непотвърдена информация съпругата и детето на убития са били в апартамента в кв. „Люлин”, когато е станало убийството.
Боби се е движел без охрана, което означава, че не е получавал заплахи за живота, каза Десислава Филипова. Той се прибира в апартамента си, след като е получил сигнал за обир, допълни тя. Според нас смъртта му е нелепа случайност, вярваме, че разследващите органи ще свършат своята работа, каза още Филипова.
Защо казвате нелепа случайност, каква е вашата версия?
Той се прибира, апартамента му е обран, след което инцидентът се случва вътре във входа. Пак казвам, той се е движел без охрана, карал си е колата сам, за нас това е по-скоро нелепа случайност, отколкото планиран акт. Няма причина да се извършва обир или да се правят подобни сложни постановки, ако той си кара колата сам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар