четвъртък, 19 май 2011 г.

БЛАГОДАРИМ ТИ ПАРТИО ЛЮБИМА 4

Публична тайна е, че лавината от престъпления, с която бившите комунисти заляха България, срина икономиката, обезличи институциите, yнищожи природата, доведе гражданското общество до колапс. Но най – тежкият акцент в престъпната им дейност си остава геноцидът над българските деца, които са бъдещето на нацията.
Ето защо другарите трябва да бъдат съдени, докато те и всичко свързано с тях не бъде заличено от лицето на тази държава.

12.10.2010

16- годишен спортист стана поредната жертва на училищно насилие


Ученик на спортно училище е поредната жертва на агресия след учащите. Пострадалото момче с кръвоизлив в мозъка, а мелето станало в междучасието.
16- годишният ученик от Спортното училище "Стефан Караджа" в Хасково се казва Борислав. Според лекарите след нанесения побой той е изгубил съзнание и известно време е бил неориентиран.
Момчето е било пребито от съученици, които са състезатели по борба и джудо.
След като го набили, тинейджърът отишъл в Спешното отделение на болницата. Там лекарите установили травма на главата и сигнализирали инспектор от детска педагогическа стая.

26.12.2010
Две момчета в болница след масово сбиване в центъра на Благоевград


Двама младежи са били приети в Спешното отделение на болницата в Благоевград с множество порезни рани, нанесени с нож при масово сбиване в центъра на града.
Към 5:15 часа тази сутрин възниква сбиване между две компании. Едно от приетите в болница момчета е с пет порезни рани в областта на гърба, гърдите и главата. Връстникът му е с две порезни рани в областта на прасеца на левия крак.

21.01.2011

Деца - чираци на измамници


Телефонните измамници стават все по-изобретателни. Новата мода сред мошениците с GSM-и е да включват в схемите си деца, разказаха криминалисти.Непълнолетни момчета и момичета вече изпълнявали ролята на касиери. Мошениците ги изпращали до адресите на падналите в капаните им, за да вземат парите, спечелени с лъжа. Така дори и да бъдат задържани, малките чираци не могат да попаднат под ударите на закона. Досега за куриери масово се използваха таксиметрови шофьори, които срещу дребни суми отиваха и прибираха банкнотите.
Телефонните терористи явно хич не се стряскат от почти всекидневните акции на полицията срещу тях. Дори напротив - през последните дни от няколко областни дирекции на МВР обявиха тревожно, че зачестяват лъжливите обаждания. Само на 13 януари т. г. в Благоевград са били регистрирани над 10 опита за “ало измама”.

12.02.2011

Младежи убиха мъж пред дискотека в Крумовград


36-годишен мъж е бил убит пред дискотека в Крумовград тази нощ.За престъплението са задържани шестима младежи на възраст между 18 и 23 години.Инцидентът е станал малко след 3 ч. тази сутрин в центъра на града, когато мъжът си тръгнал от местна дискотека.
Веднага след него излязъл един от компанията на шестимата младежи, подхванал спор и налетял на бой. Към него се присъединили и останалите петима. В мелето 36-годишният получил тежки удари и починал. След побоя шестимата потрошили маси и столове на заведение в близост до мястото на произшествието.
Полицията се е отзовала незабавно на подадения сигнал и на място е заловен един от извършителите на побоя. Другите петима потеглили с автомобил. Те обаче също били арестувани - в района на село Пашинци. Задържаните празнували рождения ден на най-младия, който вчера навършил пълнолетие. Мотивите за убийството са в процес на изясняване, но по първоначални данни най-вероятно става дума за стара лична неприязън. Образувано е досъдебно производство за убийство. На всички задържани ще бъдат взети кръвни проби за алкохол.
Трупът на убития е транспортиран за аутопсия в кърджалийската болница.


19.04.2011

Българите масово завършват гимназия, но 41% са неграмотни


Над 80% от българските младежи са завършили гимназия, което с около 5% повече от средното ниво за Европейския съюз. В същото време делът на неграмотните хора в България през 2009 г. е бил 41% при средно за Европа 20%. Това се казва в последния доклад на Европейската комисия (ЕК) за напредъка в областта на образованието.
През 2000 г. делът на българите със слаби умения в четенето, математиката и науките е бил 40.3 на сто, а през 2008 г. вече минава половината от населението. Слабите резултати се потвърждават и от международни изследвания за нивото на учениците.
Другата негативна констатация за страната е слабото участие на хората между 25 и 64 години в ученето през целия живот. От 2005 г. насам то остава без промяна и обхваща едва 1.4 на сто от населението в тази група, което е най-ниското ниво в целия ЕС. Почти идентично е положението и в съседна Румъния.
Около 15% от българските ученици напускат преждевременно училище, сочат данните за 2009 г. Този показател отчита известно подобрение спрямо ситуацията у нас осем години по-рано. По данни на министерството на образованието отпадащите са предимно от малцинствата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар