неделя, 15 май 2011 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...54

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

14.05.2005

Бизнесмен разстрелян с 10 куршума в София


Показно беше разстрелян в центъра на София Константин Дишлиев, който бил управител на един от най-големите фондове за кредитиране у нас "Прайвът Файнънс Юниън". Той бил и собственик на фирми за търговия, застраховане, винарство и финанси.
28-годишният мъж излизал от индийския ресторант "Тадж Махал" на столичната ул. "11 август". Било около 23 часа на 14 май. Бизнесменът, придружаван от съпругата си Десислава, се отправил към джипа си "Порше" с немски номера, паркиран на метри от заведение. В тъмното зад тях изскочил мъж с черни дрехи и открил огън. 10 куршума уцелили бизнесмена, голяма част от тях в главата, а другите в тялото. Атаката била толкова изненадваща, че Дишлиев дори не успял да извади пистолета си. В тъмното убиецът избягал с бял автомобил, а Десислава започнала да крещи "Полиция".
Константин Дишлиев няма криминално досие, дори не е регистриран или разследван от полицията. Проверяван е само за фирмени измами, но данните не се потвърдили. "Изненадващо убийство, нямаше никакви предварителни сигнали", коментира пред "Монитор" източник от МВР. Според него преди време имало сигнали, че голям български наркотърговец се е опитвал да се свърже с Дишлиев. Резултатът от контактите обаче полицаите отказаха да съобщят, но заявиха, че и тази версия ще бъде проверена.
Беше канонада от гърмежи, а после започнаха да се чуват женски писъци и викове за помощ, разказаха вчера съседи, който живеят близо до ресторанта. Никой от тях не успял да види екшъна. Единственият свидетел остава жената на Дишлиев, с която той вечерял преди да бъде убит.
Според данните на полицията извършителят е бил един и се е криел в градинката до съседна кооперация. Заподозреният е висок около 1, 70 см, с набито тяло, бил е с черна шапка, покриваща челото му. Убиецът бил облечен с черно яке и сив панталон. Описанието на заподозрения беше разпространено по всички полицейски районни, но от него не беше открита и следа. На мястото полицаите намериха само 9 гилзи и 4 куршума, които се забили в близката кооперация.
При разпита жената на Дишлиев заявила, че нито тя, нито съпругът є са получавали заплахи. И двамата не ползвали охрана. Големи проблеми с конкуренцията Дишлиев нямал, защото работел предимно с чуждестранни компании от Италия и Франция.
От полицията заявиха пред "Монитор", че ще бъдат разпитани негови съдружници, както и ще бъдат проверени фирмените му документи, за да се набележат поне работни версии за мотивите за показния разстрел. Разследващите ще проверят и непотвърдени данни за връзка с фараона Иво Недялков, който чрез пирамидата "Ийст Уест Интернешънъл Холдинг Груп " завлече стотици хиляди граждани в началото на 90-те години. Заподозреният убиец е висок 1, 70 см, набит с черна шапка, черно яке и сив панталон .

Той ръководел 9 фирми
- Бил е един от управителите на фирма "Елма" АД, Дишлиев. Компанията е с 99 % италианско участие и са занимава с търговия на едро.
- Притежавал е половината от ямболската винарна "Водичане". Избата се управлява от съпругата на Константин Дишлиев.
- Съдружник е във фирма за товарен превоз "Оу Джи транс".
- С италиански бизнесмен Дишлиев има фирма за производство на вина К.Л.Е. АД.
- Чрез фирмата "Константин Владимиров Дишливев", бизнесменът се участвал и в застраховането.
- С товарен автомобилен превоз Дишлиев се е занимавал като съсобственик във фирма "Оу Джи Транс", в която участва и полски бизнесмен.
- Чрез фирмата "Пам пропърти" се уреждал сделки с недвижими имоти.
- Участва във фирмите "Пи Еф Ю Ауто", "Пи Еф Ю Дилър", "Пи Еф Ю". Кънстракшън. Собственик е на 10 процента от финансовата къща "Пи Еф Ю"
- Изпълнителен директор на самоковската посредническа фирма "Рондиа".
.
Константин Дишлиев през 2003 година призна: Доста съм се парил от приятели

Парил съм се доста от приятели, но не бих предал приятел в името на бизнеса. Някой хора обаче много се дразнят, когато напредваш в кариерата, сподели през 2003 година бизнесменът Константин Дишлиев пред вестник КЕШ.
В интервюто си той казва, че е стигнал до извода, че в България има голям недостиг на свободни пари и затова решил да се занимава с кредитиране.
Твърди, че е живял и учил в Австрия, Италия, Норвегия и Германия. Като голям свой недостатък определял, че е много нетърпелив, но хубавото било, че е последователен. Основният му интерес в бизнеса бил финансиране на сделки с недвижими имоти. Работил е с инвестиционни фондове от Швейцария, Австрия и Англия. Фамилията му работи с чуждестранни компании над 20 години. Обичал да играе голф и да кара сноуборд.
"Още съм много млад и амбициозен. След 20 години сигурно ако ми дадат някакви пари ще си ходя, но за момента мисля, че няма да стане", отговорил Дишлиев на въпроса, каква е неговата цена. Съжалявал, че прекалено много се е доверявал на приятели и е загубил много от времето си.



14.05.2007

Намериха Александър Тасев застрелян в Бояна


Собственикът на Локомотив (Пловдив) Александър Тасев бе застрелян в столичния квартал "Бояна", съобщиха от МВР. Мерцедесът, в който е намерен босът на "смърфовете" не е негова собственост, а е регистриран на лизингова фирма, уточниха от полицията.
Сигналът за намереното тяло бил подаден в 11:06 ч., а в момента мястото на инцидента се оглежда от оперативни работници. Убийството е извършено в 10,30 часа на ул. "Севастократор Калоян" № 16. 45-годишният Тасев е убит е с два куршума в главата, съобщи говорителят на СДВР Малина Колева.
Както е известно, предишният бос на "черно-белите" Георги Илиев също бе застрелян през лятото на 2005 година в увеселителния комплекс "Мултиплейс" в Слънчев бряг след срещата за купата на УЕФА Локо (Пд) - ОФК Београд, която се игра на стадион "Нафтекс" в Бургас.
Александър Тасев се появи в Локо (Пд) на 1 април 2006 г. След мача в Стара Загора с Берое (1:1) бизнесменът прати на "смърфовете" първите пари, които в клуба бяха виждани след убийството на предшественика му Георги Илиев. В автобуса локомотивци дори не знаеха името на новия си финансов благодетел!
Тасев за два месеца изплати всички закъснели заплати на футболисти и служители. Погасени бяха дълговете за квартири, ток, вода и т.н. Изненадата на президента бе, че Локо (Пд) няма никаква собственост дори и над двата абтобуса. По-късно той откупи от Румен Гайтанджиев-Вълка "Мерцедеса", и спечели на търг "Сетрата" обявена за продан като държавно вземане по дълг.
Идеята на Тасев бе да да осигури финансиране чрез сериозен мениджмънт. Само от спонсори и рекламодатели бе осигурил към 800 000 лева приходи годишно и възнамеряваше да удвои тези средства. По времето на Тасев бяха направени три по-значими трансфера - Роберт Петров на ЦСКА, Алекс дос Сантош на Фиорентина за 415 000 евро и Стоян Колев в Тревизо. Последният ще присъедини към новия си клуб идното лято. Според запознати убитият президент на Локо (Пд) е хвърлил едва 350 000 лева за селекция.
Съсобственик бе на Локо (Пд) с основните акционери Емил Наков и Станимир Велев, на когото е кум. Освен в Локомотив (Пд) финансира почти изцяло и аматьорския Велбъжд 1919 (Кн). В края на ноември спечели 25% от газифицирането на Сливен и приблизително оттогава спонсорира и местния футболен тим, който е собственост на Йордан Лечков. В края на месеца Александър Тасев бе планирал сърдечна операция в Италия.
Всички в Локо са в шок от вестта за убийството на президента на клуба Александър Тасев. Това съобщи вицепрезидентът на "смърфовете" Кузман Маринков.
"Потресени сме от този случай. Все още не можем да си обясним в каква държава живеем, след като се случват такива неща", коментира Маринков.
"Това не е държава! Няма закони, никой не е сигурен тук. Не ми се говори за нищо. Егати ситуацията. Много ни се насъбра", сподели разстроеният Емил Наков.
"В шок сме! Никой не го е очаквал това нещо. Тасев беше нормален български гражданин. Не е бил член на групировка или човек от престъпния свят. Срещата с Левски ще се играе. Най-вероятно ще ги помолим те да направят изключение и да излязат с резервния си жълт екип, за да контрастира на нашия, който ще е изцяло черен", заяви генералният секретар на Локомотив (Пловдив) Атанас Узунов пред "Топспорт.бг".
На стадион "Локомотив" в Пловдив започнаха да се събират покрусени фенове на Локомотив Пловдив. На стадиона дойде и клубната легенда Христо Бонев.
"Ако имах и най-малката представа кой го е направил щях да бъда пръв инспектор на републиката. Бог да го прости, Сашо беше много благ човек. Когато отборът беше в криза след убийството на Георги Илиев успя да го закрепи. И сега, орисия. Жалко за човека и семейството му. Но Локомотив е с невероятна публика, която ще спаси съществуванието на клуба. Дали ще сме в "А", "Б" или "В" група Локо винаги ще го има", каза Бонев пред "Топспорт.бг".
Всички в квартал "Лаута" в Пловдив бяха потресени от новината за убийството на Тасев. Клубната легенда Христо Бонев сподели, че покушението срещу бизнесмена е станало по грешка. Според Зума орисията на ФК "Локомотив - Пд" е да губи своите президенти по този нелеп начин.
Шефът на борда на директорите Емил Наков, който е и вторият акционер в клуба, научи от журналисти лошата вест. Кюстендилецът не искаше да повярва за убийството на своя приятел и не бе способен да коментира, тъй като не можеше да задържи сълзите си.
Старши треньорът и главен мениджър Иван Маринов също научи от медиите за убийството на Тасев. пециалистът отмени предвидената за тази вечер тренировка на представителния тим. Много е вероятно отлагане на шампионатния мач с Левски, който е по програма в сряда на "Герена".
Очаква се около 18 часа, когато започва тренировката на отбора, да се съберат повече запалянковци, които да отдадат почитта си към убития президент на клуба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар