неделя, 8 май 2011 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...51

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

09.05.2007

Разстреляха шефа на общинарите в Несебър


Председателят на общинския свет в Несебър Димитър Янков бе застрелян в бургаския комплекс "Възраждане" около 21,30 часа.
Куршумите са пронизали най-могъщия несебърски хотелиер, докато е бил в своето „Порше Кайен". Колата, в която бе намерено тялото на общиниският съветник, е стояла пред кооперация на улицата, където живее приятелката му Красимира Маринова.
55-годишният Димитър Янков е убит със седем куршума. Смъртта е настъпила мигновено от черепномозъчна травма, тъй като част от куршумите са били в главата.Това съобщи съдебният лекар д-р Галя Милева.
По-късно, по време на втория оглед полицейски служители намериха пистолет „Байкал" със заглушител в контейнер за смет на около 200 метра от мястото.
Най-вероятно с това оръжие е било извършено убийството, съобщиха неофициални полицейски източници. На местопрестъплението са открити и седем гилзи, което означава че липсват куршуми, тъй като намереното оръжие е с възможност за 11 позиции.
Според говорителя на ОДП Бургас Цветелина Рандева в момента се работи по няколко варсии за убийството, като една от тях се основава на връзките на Янков с Митьо Очите. Въпреки това тя допълни, че единствено прокуратурата може да потвърди, че това е основната версия.
Сформирани са няколко екипа от разследващи, които да проверят различните версии. Разпитват се свидетели. Цветелина Рандева отказа да коментира въпроса за наличието на очевидци на престъплението.
Рандева каза още, че не може да даде информация дали Янков се е оплаквал от заплахи или се е страхувал за живота си. Кметицата на Несебър Мадгалена Мандулева заяви, че през последните дни по нищо не си е личало той да е бил застрашен.
Димитър Янков се превърна в най-силния фактор в Несебър, след като досегашният кмет Николай Трифонов сензационно напусна поста си и се премести на работа в консулството ни в Одеса.
Конфликтът между двамата ескалира през първите месеци на тази година и според най-мрачните мрачните прогнози разрешението на непреодолимите различия между двамата можеше да бъде разрешено само с елиминацията на една от спорещите страни.
Малко след напускането на Трифонов Димитър Янков практически взе властта в богатия курортен град, като постави на кметския пост посочената лично от него Магдалена Мандулева.Председателят на Общинския съвет беше спряган за печеливш кандидат за бъдещ кмет на предстоящите местни избори през октомври.
В началото на годината срещу председателя на Общинския съвет в Несебър Димитър Янков е образувана проверка. Новината бе потвърдена и от административния ръководител на Бургаската окръжна прокуратура Ангел Ангелов. Проверката срещу Янков е заради съмнения, че е издал документи с невярно съдържание.
Става въпрос за осем удостоверения, с които се разрешава строителство върху градини и улици в Слънчев бряг. Удостоверенията са издадени от Янков еднолично, без да има решения на Общинския съвет по преписките за частично изменение на устройствения план.
Убитият шеф на общинарите в Несебър не криеше връзките си както с местния наркобос Митьо Очите , така и с убития през февруари 2006Иван Тодоров-Доктора, на чието погребение присъства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар