събота, 21 май 2011 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...55

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

22.05.2003

Убиец ликвидира 31-годишния Кирил Василев, известен в престъпните среди с прозвището Киро Черния.


Cутринта килърът го причакал пред входа на кооперация на ул. “Дякон Иларион” №6 и стрелял срещу него с автоматично оръжие със заглушител. По тялото му криминалистите преброили 13 огнестрелни рани.
Киро Черния е криминално проявен, задържан е с незаконно оръжие, името му е замесено и в трафик на крадени автомобили. През последните години той е прекарвал повечето време в Италия.
Кирил пристигнал в Пловдив преди месец, отседнал при свой приятел. Планът му бил в петък да пътува обратно за Италия. В сряда той излязъл с приятели. Обиколили няколко заведения и се прибрал към 4.30 часа в Съдийския квартал. Докарал го негов приятел със сребриста “Алфа Ромео”. Той слязъл, а приятелят му си тръгнал. Кирил влязъл във входа и след малко се чули тъпи бумтежи. Приятелят му също ги чул от колата и се върнал обратно. Видял как от кооперацията претичал висок мъж и побягнал в обратна посока. Той тръгнал да го преследва, но в една дупка на улицата спукал гума.
Излязох да видя какво става. Видях, че момчето лежеше на стълбите. Цялото беше в кръв. Имаше рани по лицето, черепа и тялото. Бяха го направили на решето, разказа съседката Веса.
Името на Киро Черния нашумя преди няколко години, когато в Пловдив гръмна скандал с няколко автосалона. В тях бяха открити крадени автомобили. Тогава висш полицейски началник бе принуден да напусне системата, тъй като имаше подозрения, че е толерирал търговията. През последните години Киро вкарвал коли от Италия, а негов приятел по прякор Картела ги продавал на димитровградския пазар. Често е забелязван и в автосалона на Руслан Зархулев на 4-и километър.…
Полицията работи по различни версии, но разкриването на престъплението е малко вероятно. Подобни убийства остават завинаги в графата “неразкрити”. Според запознати обаче в основата на стрелбата е белият прах. Черния е бил дистрибутор на едро, от горните етажи на йерархията. При работата си обаче допуснал една основна грешка ¬ заедно с доставяния за търговия хероин той пласирал и собствена стока. Слухове свързват дилъра с албанската мафия, от която той вземал хероин. Подобна схема в наситения с дрога български пазар обаче е крайно неизгодна за основния доставчик. В търговията с наркотици правилата са железни и подобни своеволия се наказват жестоко. Преди няколко месеца друг сериозен пловдивски дилър е бил “глобен” с 80 000 долара за това, че е пласирал собствена дрога. Освен това са му конфискувани всички автомобили и е изваден завинаги от бизнеса. Само лобирането на негови приятели го е спасило от най-тежкото наказание.
През последните дни убиецът е следил всяка негова стъпка и е знаел разписанието му. Черният явно не е разбрал, че е мишена. Запознати твърдят, че срещу него преди време е имало други два атентата, но той успял да се изплъзне.
Малко вероятно е убийството да причини сериозни сътресения в търговията с дрога. Мястото му вероятно ще бъде заето от следващия в йерархията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар