събота, 12 май 2012 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 29

ГЕРБ свали двама свои шефове

29.03.2012

ГЕРБ изгони двама членове на ръководството си късно във вторник. Отиват си Костадин Хаджигаев - областен шеф на партията в Благоевград, и Лили Боянова - лидер в Търговище. Това е решила Изпълнителната комисия (ИК) на управляващата партия.
Столът на Хаджигаев се клати отпреди местния вот заради конфликт с кмета на града, а преди това депутат - Атанас Камбитов. Заради голямото желание на местните ГЕРБ-ери Хаджигаев да бъде номиниран за кмет вместо Камбитов, Борисов го “утеши” с поста на областен управител. Шефка на ГЕРБ в Пиринско става Даниела Савеклиева, реши ИК. Освен областен координатор на ГЕРБ, Хаджигаев е и член на Изпълнителната комисия, която му “взе главата”. Той обаче не е присъствал на сбирката, научи “Труд”.
Според устава на ГЕРБ Хаджигаев остава в националното партийно ръководство, защото членовете на ИК се избират от най-висшия партиен форум - Националното събрание.
В Търговище на мястото на депутатката Боянова за областна координаторка е назначена д-р Венка Стоянова. От екипа на Боянова обясниха свалянето й с “натовареността й в парламента”. Неофициално причината е, че на изборите ГЕРБ не спечели нито един общински кмет в района.
От седмици се очаква смяна и на областния координатор на ГЕРБ във Варна Павел Димитров. Депутатът също е и член на Изпълнителната комисия. Темата обаче не е била повдигната във вторник. Според партийци обаче проблемът ще бъде замазан само с оставката на варненския общинар Янко Станев.

Хванаха служител на Комисията за отнемане на имущество с нелегални цигари

08.04.2012

Полицаите в Търговище са намерили 300 стека цигари без бандерол в автомобил, шофиран от служител на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, съобщиха от полицията, цитирана от БГНЕС.

41-годишният Г. Ч. от Пловдив бил спипан на ул. "Братя Миладинови" в Търговище. Той държал цигарите с марка "Ракел Слимс" в хонда "Акорд" с пловдивска регистрация. Те били предназначени за 53-годишния Д. А. от Търговище, познат на полицията.
Пловдивчанинът е предал цигарите на разследващите органи с протокол за доброволно предаване. Същият е представил карта на служител от Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. Той не е задържан.
След проведени процесуално-следствени действия - претърсване и изземване - в помещение, наето от Д.А., са намерени и иззети 553 кутии цигари от марките "Джин Линг" и 60 кутии "Корсар", всичките без бандерол.

Цигарите са били готови за продажба. Те са конфискувани. Д.А. е задържан в Търговище.

Столична община дава половин милион за "тигрите" на Борисов

08.04.2012

Стадионът в софийското с. Бистрица, на който играе отборът на премиера Бойко Борисов - "Витоша" (Бистрица), ще бъде лъснат с 510 000 лв. С тях до средата на лятото ще се направят трибуни с 1200 места и 300 квадрата козирка, съобщи "24 часа".
Средствата ще бъдат отпуснати от Столичния общински приватизационен фонд (СОПФ), а решението се очаква да бъде одобрено от общинските съветници в четвъртък. Отборът, известен като "Бистришките тигри" се прочу, след като преди години Борисов беше картотекиран официално като негов играч.
Пред "24 часа" секретарят на СОПФ Бойко Секиранов обяснява, че това е вторият етап от проекта за реконструкция на стадиона, а решението за нея било взето още през 2008 г. През 2009 г. били отпуснати 90 000 лв. за ремонт на терена и изграждане на лекоатлетическа писта около него. Той увери, че ще се ползват възможно най-икономичните материали.
"В края на миналия мандат на СОС пристигна писмо от тогавашния шеф на спортната комисия Иво Тонев за реконструкцията на трибуните. Сумата, която фондът отпуска, е до 510 000 лв. Крайният размер ще е ясен, след като се избере изпълнител", обясни Секиранов. Той уточни, че е избран най-икономичният вариант - столчетата ще са пластмасови, а козирката също от евтин материал. Освен от "Витоша" (Бистрица) съоръжението се ползвало от баскетболни, волейболни, хандбални и лекоатлетически клубове. На него ходели и жители на Панчарево и Железница.

Депутатите пръснали 632 000 лева за пътувания, ходили в Конго, Уганда и Того

01.05.2012

От април миналата година до април тази народните представители са похарчили близо 632 хиляди лева за служебни пътувания в чужбина, съобщава Би Ти Ви.
Класацията на рекордьорите по пътувания за 2011-а учудващо не се оглавява от председателя на парламента Цецка Цачева. Като лицето на българския парламентаризъм дамата се нарежда някъде на шесто място - с над 18 хиляди и 500 лв. командировъчни. Най-екзотичните пътувания на Цачева са до Индия, Япония и Виетнам.
Преди нея по разходи за път се нареждат заместникът й Георги Пирински - с близо 34 500 лева, Лъчезар Тошев с около 24 900 лева, независимият Марио Тагарински - с над 23 хиляди лева.
Първото място по пътувания зад граница държи депутатът от ГЕРБ Костадин Язов, който не попада често в светлините на прожекторите. Рядко го виждаме и на парламентарната трибуна. Той обаче е активен зад граница като зам.-председател на делегацията ни в парламентарната асамблея на НАТО. По тази линия той е наврътял не само километри, а и командировъчни за над 36 хиляди лева. Казва, че гледал и да пести.
„Само икономи, даже ми се е случвало в самолета на последната седалка на опашката да седя и то единайсет часа и половина", казва Язов.
На депутата от Синята коалиция Асен Агов също му се е налагало да пътува. Той е изхарчил над 20 500 лева в качеството му на зам.-председател на асамблеята на НАТО. Работата го отвежда в Катар и Китай.
На Петър Петров от ГЕРБ няма да му се налага тази години да пътува много зад граница, защото една от комисиите в която участва в Съвета на Европа е закрита, за да се пести. Депутати обаче казват, че е трудно с 35 евро на ден командировъчни в Евросъюза.
„Тези дневни са достатъчни колкото да се нахраниш, вече ако искаш да купиш подарък на съпругата, трябва да изхарчиш още пари, това в рамките на шегата", споделя Петров.
Все пак има и седем депутати, които за миналата година са изхарчили под 100 лв. за пътуване зад граница. Дестинациите са близки, а пътуванията са за ден.
Сред депутатите, които не са пътували много е Неджми Али от ДПС - с около 23 лв. командировъчни за една година, социалистът Ангел Найденов - с близо 68 лв., Румен Стоилов от ГЕРБ с над 74 лв., и Цветан Костов от Синята коалиция с около 82 лв.
Иначе в парламентарния атлас депутатите са записали пътувания освен до познати и близки страни, също и до дестинации като Конго, Уганда и Того.

Юлияна Плевнелиева – най-богатата първа дама

Юлияна Плевнелиева, съпруга на президента, притежава 7 къщи и 12 млн. по сметка Първата дама е сред най-богатите жени в България, като с нея може да се мери само Цветелина Бориславова – пише „България днес”.
Юлияна Плевнелиева се превърна в най-имотната първа дама в историята на страната ни. На апетитното й състояние могат само да завиждат досегашните президентши Зорка Първанова, Антонина Стоянова и Мара Желева. Още след като влезе в политиката, Плевнелиев прехвърли голяма част от фирмите си на името на жена си. Една от семейните компании дори сменя името си от „Плевнелиев консулт” на „Ателадиа консулт”, като Юлияна става и управител, и собственик.
Семейство Плевнелиеви се ширят в луксозна къща в тузарския комп-лекс „Резиденшъл парк” до Околовръстно шосе, която купуват през 2010 г. Те разполагат и с вили в разложкото село Баня, в Черноморец и дори в Халкидики.
Според декларацията до Сметната палата семейство Плевнелиеви при-тежават имоти, на които могат да завидят голяма част от родните богаташи. От петте им къщи 2 са в София, а другите в Разлог, Созопол и Гърция. Гръцката вила се намира на остров Алумини на входа на Атон, където цената на сградите не пада под 1 300 евро на квадрат.
Юлияна Плевнелиева е втората съпруга на президента. Първият брак на Плевнелиев е с благоевградчанката Вероника, сключен през 1990 г.
В интервю за Би Ти Ви Росен Плевнелиев заяви, че волята на съпругата му е да остане в сянка и да не участва в публични събития.

Няма коментари:

Публикуване на коментар