четвъртък, 17 май 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...70


Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Кърваво убийство в “Домби бар”

18.05.1998

Кърваво убийство вдигна на крак полицаите от Второ РПУ вчера рано сутринта. След запой в “Домби бар” е бил застрелян в гърдите Николай Марински (Кальо), а Стоян Ненчев (Цеко) е бил тежко ранен.
Убиецът се казва Георги Тодоров и е човек на Алексей Петров. Веднага след пукотевицата той е избягал от произшествието и полицията продължава да го издирва. Кальо и Цеко са били откарани в болница, но Марински е починал от огнестрелната рана още в линейката. Цеко е в интензивното на Хирургиите. До момента е установено, че Тодоров е стрелял с пистолет, марката още не е известна.
На 20 март показно беше разстрелян в джипа си на ул . “Горно Броди” бившият съдружник на Стоян Ненчев (Цеко) в клуб “777” Петър Петров (Патерицата), припомнят запознати.
Срещу самия Цеко, който беше и официален представител на СИК за Пловдивска област, имаше атентат през януари 1996 г. Тогава в апартамента му в “Кючук Париж” избухна бомба. За щастие по това време там нямаше никой.
Николай Марински (Кальо) беше бодигард на Цеко, твърдят негови близки. Според запознати Кальо дърпал конците на проституцията в пловдивския новотел.

Р. . Георги Тодоров Шилето се крие успешно няколко години и се предава доброволно през 2001-ва година, когато вече е болен от левкемия и му предстои операция. Лежи дълго време в ареста, а после е осъден точно на същия период, който вече е излежал. Бившето ченге е глобен с 16 хиляди лева кръвнина за убийството на Кальо.


Няма коментари:

Публикуване на коментар