четвъртък, 31 март 2011 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 9

Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.

18.02.2010

Обвиниха Красьо Черния в укриване на данъци


Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Красимир Георгиев (Красьо Черния), съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Бизнесменът, сочен за „кадровик в сянка" на ВСС, е обвинен за укриване на данъци.
От прокуратурата поясниха, че става въпрос за престъпление, извършвано от началото на 2006г. до края на 2008г. Георгиев въобще не е подавал данъчна декларация през 2006г., а тези от 2007г. и 2008г. не са включвали пълния му доход. Според обвинителите, за трите години Красьо Черния си е спестил общо 94 492,93 лв. данъци.
Ако данните бъдат доказани пред съда Георгиев може да получи присъда до 8 години лишаване от свобода, а част от имуществото му ще бъде конфискувано.
По искане на комисията "Кушлев", СГС вече наложи запор върху имущество и банкови сметки на Красьо Черния за над 1 млн. лв. заради делото за укриване на данъци.
Името на плевенския бизнесмен нашумя, след като миналото лято членът на ВСС Иван Колев заяви, че е чувал как мъж с прякор Красьо Черния е осигурявал назначения в съдебната система срещу пари. Заради контактите си с Красьо оставки подадоха редица магистрати, сред които членовете на ВСС Стойко Стоев и Иван Димов.

09.03.2011

Феим Чаушев-бивш зам.-министър е разкрит в схема за получаване на откуп за краден автомобил


Бившият зам.-министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев – Феим Чаушев, е бил задържан като посредник при получаване на откуп за краден автомобил. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов за Агенция „Фокус“.Чаушев е задържан късно снощи в София при полицейска операция за предотвратяване на предаване на откуп за краден автомобил, каза Цветанов.
Откупът е бил поискан за джип БМВ Х6 с турска регистрация, откраднат на 19 февруари от паркинг на столичен хотел. Автомобилът е бил без застраховка. Приблизителната му стойност е около 100 хил. евро, каза вътрешният министър.Турският гражданин, който е собственик на автомобила е потърсил помощ от полицията. Според разказа му – той се свързал с Феим Чаушев, който му обещал, че ще опита да направи нещо, за да намерят автомобила.
Според разказа на потърпевшия, след няколко дни Чаушев му заявил, че това може да стане, но ако се плати откуп на крадците 25 хил. евро.Така във вторник вечерта около 20.00 ч. в София е задържан 37-годишният Ивайло Г. при получаване на откуп 23 хил. евро за крадения автомобил.Потърпевшият заявил, че толкова е сумата, която са успели да съберат. Около час и половина по-късно за среща със задържания е пристигнал бившият заместник-министър Чаушев, който, според Ивайло Г., е обявил, че идва „за да си оправят нещата“.
Чаушев е задържан на ул. „Персенк“ в ж.к. „Лозенец“ и е отведен в СДВР. Задържан е и 37-годишният Ивайло Г., който трябвало да получи откупа.При разрешаването на случая са използвани СРС-та.

28.03.2011

Седем години затвор за Ивайло Дражев


Върховният касационен съд осъди на пет години затвор Ивайло Дражев. Той бе признат за виновен окончателно за причинена катастрофа през 1998 г., при която загинаха двама души, а трети остана инвалид.
Бившият футболен бос обаче ще лежи общо седем години, защото към присъдата за катастрофата е присъединено наказание от две години - условна присъда по друго дело, за това, че Дражев е карал автомобил в пияно състояние.
Катастрофата с жертвите край Черноморец става в изпитателния срок на условната присъда.
На 31 юли 1998 година около 8.00 часа на пътя Созопол - Бургас, близо до Черноморец, Дражев се удря челно в автомобил от Велико Търново. При инцидента загиват двама души.
Дражев е лишен от право да кара превозни средства за пет години. Той трябва да плати граждански иск в размер на 55 000 лева и държавни такси около 2000 лева.
Ивайло Дражев влезе в управата на ФК Черноморец Бургас в края на 90-те години, когато първоначално пое издръжката само на школата. Скоро след това Община Бургас му прехвърли изцяло правата върху футболния клуб и му даде спортен комплекс Черноморец на концесия за 35 години.

28.03.2011

Съдът заседава по делото срещу Христо Ковачки


Софийски градски съд ще заседание по делото срещу бизнесмена Христо Ковачки.
Бизнесменът е обвинен за неправомерно приспаднат ДДС за 16,7 милиона лева. Прокуратурата обвинява Ковачки във фиктивни сделки за доставка на оборудване с няколко фирми. Бизнесменът препродавал машини и оборудване на свои фирми, като след всяка сделка теглел ДДС. По този начин е ползвал данъчен кредит и се е облагодетелствал. В обвинителния акт е записано, че приспаднатият ДДС е в два периода от 14 февруари 2005 г. до 14 септември 2006 г. и от 16 октомври 2006 г. до 14 юли 2008 г.
Разследването започва в последните дни на октомври 2008 г. Първоначално на Ковачки е наложена парична гаранция от 300 000 лева, която е намалена на 200 000 лева.

31.03.2011

Шефът на административния съд в Бургас е арестуван


Председателят на административния съд в Бургас Атанас Вълков е арестуван днес, съобщиха от прокуратурата. Той е задържан докато се е опитвал да продаде недвижим имот от 12 дка Несебър. По информация от прокуратурата Вълков е искал 2.2 млн. евро за имота, който е придобит от майка му с фалшиви документи. Тя се "получила" имота от хора, които били представени като наследници, без те дори да знаят, че притежават такъв имот, твърди БТА.
В момента се претърсва сградата на съда, твърди "Фокус". Операцията по задържането на Вълков е на ГДБОП и се провежда под ръководството на прокуратурата. Предстои да бъдат повдигнати обвинения.
Преди 3 години беше арестуван и председателят на административния съд във Варна Анелия Цветкова. Тя беше задържана докато получава 10 000 лв. от строителен предприемач. Делото срещу нея още не е приключило. Цветкова беше свалена от поста си.
"Повече от месец е бил наблюдаван председателят на Бургаския административен съд", каза градският прокурор на София Николай Кокинов, цитиран от агенция "Фокус". В момента се уточнява с каква мяка да бъде задържан съдия Вълков. Операцията се провежда под ръководството на Софийска градска прокуратура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар