сряда, 9 март 2011 г.

ЪНДЪРГРАУНД 2

15.08.2008

Мистерията-Иван Може


Иван Може е хърватски гражданин. През 2004 г. е сред 12-те хърватски граждани заподозрени от МВР в извършване на мокри поръчки. МВР подозира бандата за убийствата на Женята, Митко Малкия, Николай Тодоров, бай Миле, Никoлай Цветин в ресторант "Пчела" и Пешо Кучето на паркинга пред хипермаркет "Билла" в столичния кв. “Славия”. Групата влизат в полезрението на българските служби през септември и октомври 2003 г., когато са засечени първите им влизания в страната. През септември 2004 г. Иван Може е задържан за убийството на главен сержант Кирил Живков и Асен Петров-Шаки в столичния кв. "Княжево".
Инцидентът става на 31 август 2004 г. в букмейкърски пункт в квартал “Княжево”, малко преди полунощ. Стрелбата е открита от двама маскирани нападатели. Сержант Кирил Живков от 6-то РПУ, който е случаен посетител на букмейкърския пункт, е прострелян и умира на място. Асен Петров-Шаки е ранен в главата и умира във Военна болница. Ранени са и трима души от бандата на Шаки - Димитър Хубавенски, Петър Попов и Евтим Евтимов. След инцидента по маратонките на Може е открита кръв на един от пострадалите при стрелбата. Софийският градски съд налага на Може постоянна мярка „задържане под стража". Повдигнато му е обвинение за убийство на 31-годишния главен сержант Кирил Живков и криминално проявения Асен Петров, както и за опит за убийство на Димитър Хубавенски, Петър Попов и Евтим Евтимов. През януари 2005 г. Софийският градски съд отхвърля искането на Иван Може за промяна на мярката за неотклонение "задържане под стража" в "парична гаранция". Според съда има опасност от укриване. На 5 януари 2006 г. Софийският градски съд /СГС/ оправдава Иван Може за убийството на полицая Кирил Живков и криминално проявения Асен Петров. В мотивите си съдът посочва, че няма доказателства за това Може да е участвал в извършеното престъпление. Може е признат за невинен и по другите обвинения - за опит за убийство на Евтим Евтимов, Димитър Хубавенски и Петър Попов и за притежаване на оръжие. Отхвърлен е и искът на роднините на Кирил Живков за 130 хиляди лева.

13.01.2011

Цецо Хафти обяви война на Демби


Дясната ръка на убития в Амстердам Константин Димитров-Самоковеца, отново влиза в играта. Това е Цветан Василев, по известен като Цецо Хафти, който беше най-близкият човек до боса, преди той да бъде показно ликвидиран. След смъртта му Хафти се покри и дълго време името му дори не се споменваше. Според негови съседи в ж.к. Дружба, където живеел през това време, той почти не излизал от апартамента си, не идвали и гости. Жилището преди време било известно като явка за среща на различните групировки. На рандевутата се крояли съвместни планове или се решавали възникнали противоречия. Тогава пред блока на Хафти постоянно спирали джипове, а гвардия от гавази проверявала всеки дръзнел да влезе вътре. След убийството на Косьо тези посещения секнали. Хафти не демонстрирал, че живее на широко. От няколко дни обаче джиповете отново започнали да спират пред блока. Твърди се, че Хафти решил да възстанови бизнеса на ортака си. „Какво ми пречи да го направя? Бил съм до него през цялото време, знам процедурите, контактите и каналите“, обяснявал той на бъдещите си авери. Амбицията му била да събере отново хората на Самоковеца. Според запознати новата му дейност ще засегне главно Демби и Жоро Пурата. Хафти предупредил хората си да внимават именно с Демби, за когото е известно, че е бил свързан със Самоковеца. Хафти обаче твърдял, че съвместната им дейност се изчерпвала единствено с идеята да развъртят бизнес с цветя. Макар да е известно, че Косьо е кръстник на малия син на Вучев-Виторио, Хафти не криел, че се притеснява от реакцията на Демби. Само ден преди да бъде убит президентът на „Мулти груп“ Илия Павлов, куршум близна Хафти по врата. Тогава се заговори, че отношенията между него и Самоковеца са твърде напрегнати. Причината била опитът на Хафти да прояви повече самостоятелност. Въпреки това на погребението на Косьо Самоковеца Хафти се появил с огромен венец и давал вид на дълбоко опечален.

05.02.2011

Брендо превърна кораб във фабрика за фалшиви цигари


Корабът-фабрика бълва папироси за ЕС, Брендо прибира 150 милиона евро.
Разбитата преди седмица нелегална фабрика за цигари в с. Патриарх Евтимово е само една от 6-те, с които разполага Евелин Банев-Брендо. Роденият в Тополовград гангстер е реалният наследник на Доктора в контрабандата на папироси, но реално Брендо е дори по-силен, тъй като самият той произвежда цигари и фалшиви бандероли. Капацитетът само на разбитата нелегална фабрика за производство на цигари „Виктори” и „LM” в асеновградското село Патриарх Евтимово е 80 мастербокса за смяна.
Мълви се, че акцията на ГДБОП е трябвало да бъде последвана от паралелни удари в останалите нелегални цехове на Брендо, но подадената информация за местонахождението им се оказала фалшива. Първата информация на разследващите била, че основната фабрика за цигари на Евелин Банев е в бившия хлебозавод на Асеновград. Впоследствие обаче се оказало, че мафиотът използва за основна база на нелегалния си бизнес с тютютневи изделия затворена мандра в асеновградското село Патриарх Евтимово. В него има 400 къщи, но населението е около 300 души. Тъй като съселяните се познават, се наложило цехът да работи само нощем, като работниците са били карани с микробус привечер и откарвани със същата кола на следващата утрин.
Всички цехове за производство на цигари на Брендо са изградени от инженера Ангел Евтимов и синът му Георги, които са ръководители на престъпната група. Пловдивският окръжен съд ги остави в ареста заедно с още 6-има души от бандата. Ангел Петров Евтимов е бил инженер-технолог дълги години в Булгартабак, където е натрупал достатъчно опит и умения, за да сглоби на място цяла машина за пълнене на цигари. Инженера, както го наричат в групата, е организирал технологично всичките нелегални цехове на Брендо.
Координацията и пласментът на нелегалните цигари се осъществявали от бившия футболист Гошо Гинчев, а над него бил Георги Семерджишев – Жоро Шопа. Засега обаче Гинчев и Шопа не са арестувани, а къде се намира Брендо, май и полицията не знае.
Неофициално се твърди, че най-голямата нелегана фабрика за цигари на Балканския полуостров е ситуирана в открито море от години и е под контрола на Брендо. На огромен кораб се произвеждали по 300 мастербокса цигари дневно, които директно заминавали за страни от Европейския съюз. Годишната печалба на Евелин Банев от трафика на цигари и дрога надхвърля 150 млн. евро. Мафиотът е в бизнеса повече от 10 години, но се утвърди като бос №1 едва след убийството на Иван Тодоров-Доктора.

03.03.2011

Мафиоти изнасилват наркодилъри, режат пръсти и уши


С извратени порно клипчета плакнат очи столичните мафиоти.Най-новите наказания, които прилагат мафиотите от столичните ъндърграунд среди, са повече от фрапиращи. Подземните герои Златко Баретата, Ивайло Ториното, Тишо Боксьора и Горублянските първо изнасилват непокорните наркодилъри, а след това им режат пръстите и ушите. Всички наказания са филмирани и с клипчетата плакнат очи онези мафиоти, които не са участвали в гнусните оргии.
Смята се, че най-бруталният наркобос е Ивайло Борисов-Ториното, който е известен с прозвището Психопата. Той се изживявал като оператор и режисьор на порно филми и прилежно заснемал с камера всички хомо-изпълнения. След това заплашват дребните наркодилъри, че ако не работят за него и Златко Баретата, клипчетата ще бъдат пуснати в Мрежата. Но в момента Психопата е в пандиза заради разпространение на дрога и участие в няколко убийства.
„Гадовете първо пребиват дилърите, за да сломят съпротивителните им сили. След това жертвите се замъкват до някой паркинг и там биват изнасилвани по изключително брутален начин. Пикантните сцени се документират и мафиотите заплашват „дребните рибки“, че ако не се подчинят, ще видят клипчетата в Интернет“, обяснява писателят-журналист Веселин Стаменов.
Благодарение на тази извратена тактика до момента Баретата и неговите хора са успели да наложат контрол върху 6 големи софийски квартала.
А ако наркодилърите не се подчинят, въпреки жестоките сексуални гаври, с тях се заемал лично Тихомир Георгиев-Боксьора, който заслужено е спечелил прякора Доктора. Той режел уши и пръсти и целта му била да се наложи на наркопазара в София на всяка цена. Най-тежки са били последствията за онези дилъри и проститутки, които укравали обороти или работели за конкуренцията.
В последните няколко месеца всички, които се занимават с наркоразпространение в София, били в ужас, че бандата на Баретата ще ги пребие и изнасили. Никой от дилърите не смеел да откаже работа за мафиотите от страх да не му отрежат пръстите и ушите. Лично от Тихомир Боксьора.

03.03.2011

Красимир Маринов-Маргина вече подготвя оттеглянето си от България


Близки до боса на СИК споделят, че Маринов ще се засели за постоянно в Испания, веднага след като приключат делата му. В последните месеци Красимир Маринов и брат му Николай бяха оправдани в съдебните дела за поръчкови убийства. Падна и обвинението срещу мафиотите от СИК за търговия с наркотици и съпричастност към убийството на радиоводещия Боби Цанков. Сикаджийските босове изчакват да мине обжалването на прокуратурата срещу оправдателните им присъди за „фабриката за мокри поръчки”, за да бъдат с чисти досиета.
„Красимир Маринов взе решение да се изнесе от България още миналата гоина, когато беше прибран за пореден път зад решетките. Той съжалява, че не последва пътя на Маджо и не емигрира още преди години. Ако беше сторил това, сега също като Младен Михалев щеше да е един „добре облечен бизнесмен” с тъмно минало, но чисто настояще. „Тъй като не послуша съветите на близките си, се струпаха толкова главоболия на главата му” – твърди един от адвокатите на Големия Маргин.
Красимир Маринов възнамерява да се засели в испанския курортен град Марбея, където притежава огромно имение. Двамата Братя Маргини имат имоти и в Барселона, където от години живеят семействата им.
Бягството на Маргина от България няма да повлияе на законния бизнес на фамилията. От доста време повечето фирми от кръга на СИК се въртят от третия брат Маринов – Димитър, който е дипломиран юрист и финансист.
Още преди година страната напусна Малкия Маргин, който се измъкна ловко от полицейска клопка. Докато беше издирван с европейска заповед за арест, Николай Маринов бе оправдан от съда и към днешна дата не е обект на интерес на службите за сигурност.
Съществува версия, че Малкия Маргин също се крие в Испания, но в тузарския курорт Сотогранде. Там той се настанил с помощта на своя ортак Брендо. Цените на вилите в испанския рай надхвърлят 1 млн. евро. Голяма част от тузарите предпочитат луксозния комплекс заради комбинацията от лукс, спокойствие и сигурност, които той предлага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар