сряда, 23 март 2011 г.

ЪНДЪРГРАУНД 3

15.01.2005



Стоян Ненчев - Цеко е предвождал пловдивската група, задържана със смолянската в хотел “Мургавец”


Стоян Ненчев - Цеко е предвождал пловдивската група, която, заедно със смолянската групировка на Халвите беше задържана при акция късно снощи в хотел “Мургавец” в Пампорово.
Общо 52-ма бяха задържани при полицейската акция в курорта "Пампорово" от служители на НСБОП, РДВР - Пловдив и РДВР – Смолян. Акцията на спецполицаите предотврати пряк сблъсък между двете конкуриращи се банди от смолянски и пловдивски региони.
Информацията бе потвърдена от главния секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов.
Напрежението между двете престъпни групи от Пловдив и Смолян нараснало в последните два дни. “Ябълката на раздора” се оказал контролът върху проституцията и хотелските бази в планинския курорт "Пампорово".
Късно снощи в хотел "Мургавец" се събрали над 50 членове на двете групи. Те имали намерение чрез сила да "изгладят" възникналите противоречия. Пловдивската група се предвождала от Стоян Ненчев, а бандата от Смолян - от К. М. и В. Х. Служителите на реда се намесили малко преди между тях да възникне пряк сблъсък. Повечето от задържаните са криминално проявени. При обиск от тях са иззети 6 бойни пистолета, 3 газови, единият преработен в боен. Открити са още множество ножове, боксове, телескопични палки и наркотични вещества.
По случая е образувано дознание и следствено дело.
Агенция “Фокус” припомня:
Дела, заведени срещу Стоян Ненчев - Цеко и обкръжението му:
Дело № 719/94 г. срещу Стоян Ненчев - Цеко за катастрофа с починал, приключило с мнение за прекратяване.
Дело № 513/94 г. срещу Красимир Кираджийски и Иван Калапатиров, приключено от следователите с мнение за съд.
Дело № 1049/94 г. срещу Георги Калапатиров - Италианеца, Петър Петров- Патерицата и Петър Сивев, Сивев излежава присъдата в затвора.
Единственото висящо дело е под № 196Н/95 за убийството на Георги Калапатиров - Италианеца. То е срещу неизвестен извършител.
След разпадането на охранителната фирма Клуб 777, “седмиците” се разделят между двете основни застрахователни компании СИК и ВИС. Георги Калапатиров - Италианеца и Петър Петров - Патерицата стават представители на ВИС, а Стоян Ненчев - Цеко ¬ на СИК.
Стоян Ненчев - Цеко притежава луксозен хотел на Пампорово-“Дюк’с плейс” .
На името на Ненчев са регистрирани около 15 различни фирми. В голяма част от тях съдружник е Емил Спасов - Слънцето. В тесни връзки с него са братя Чобанови и застрахователният бос Христо Халваджиев.
На 6 април 1995 година е застрелян Жоро Италианеца. В процеса на разследването полицаите стигат до извода, че в дъното на престъплението стои жена ¬ приятелка на Италианеца, която имала връзка и с негов съдружник.
През януари 1996 г. е извършен атентат срещу Стоян Ненчев - Цеко. Тогава в апартамента му в “Кючук Париж” избухва бомба, по това време там няма никой.
Петър Петров е разстрелян през март 1998 г. на няколко метра от дома си. Убийството не е разкрито, но публична тайна е, че с автомат по джипа на Патерицата е стрелял известният автокрадец Ганчо Въчков-Ганеца. Той е убит при полицейска акция в столицата.
На 17 май 1998 г. в гърдите e застрелян Николай Марински -Кальо, който умира от раните си, Стоян Ненчев -Цеко е тежко ранен, но по-късно се възстановява.
Николай Марински-Кальо е бодигард на Стоян Ненчев - Цеко. Според запознати Кальо движи бизнеса с проститутки в пловдивския новотел.
В ресторантьорския бизнес е Румен Алабаков, приближен на Стоян Ненчев - Цеко.


22.08.2009

Братя Диневи „изритаха” жените си, налитат само на русо


Принципът, че когато станеш по-богат, трябва да смениш жена си, се потвърди и от Братя Диневи.Миналогодишната плейбойка Мария Цветкова най-после постигна целта си и зае място като законна половинка на строителния предприемач Динко Динев. Той натири жена си Соня, след като я обезпечи солидно. Мария, която е бивша любовница на Малкия Маргин, трайно се настани в сърцето на бизнесмена.
Динко и Мария направиха своето първо официално представяне в обществото на тържеството по случай 20-годишнината на фирмата на Братя Диневи.
Другият брат Йордан също има семейни несполуки. В последно време на партитата той се появява сам, което даде мотив на светските хроникьори да предположат, че и той е „дал пътя” на съпругата си Зорница. Скоро предстои да видим коя любовница ще заеме мястото й. При всички случаи тя ще бъде руса – твърдят клюкарите, тъй като Братя Диневи си падали само по блондинки.

04.03.2011

Йосиф Йосифов точи парите за ремонт на пътищата


Сливенският мошеник Йосиф Йосифов гълтал по половината от парите за пътища в сливенско, а ние ревем, че държавата не дава. Докато ние псуваме наред държавата, че си трошим колите, Йосиф Йосифов – Йоско, който само преди няколко дни утрепа като кучета двама души с бронирания си джип в насрещното, прибирал по половината от парите за ремонт на пътищата. Запълването на дупки е кървава история за обикновените хора, много от които са намирали смъртта си именно заради съдраните друмища, но за сливенския мошеник това се оказала златна мина.
Мафиотът доставял пясък и чакъл за 120 милиона в сливенския регион, като на всичкото отгоре материалите ринал на воля от където му падне. Двете кариери, станали източник за „безплатен обяд” на Йоско – Калояново и Тополчане, били просто превзети, без никакви легализации. Това не е толкова учудващо като че ли, защото българската престъпност винаги си е била над закона, ако е в достатъчно добри отношения с властта. А нашият екшън-герой е именно такъв – това твърдят запознати, цитирани от „Фрогнюз”. Сега Йоско очевидно и с ГЕРБ, т.е. с Бойко Борисов, е „гъст”.
Поради широкия медиен интерес към особата на гангстера прокуратурата започна да го играе много заинтригувана и уж решена да направи нещо. Истината е друга обаче. Въпреки провиненията му, за които всеки знае, органите на изпълнителната и съдебната власт няма да посмеят да го докоснат, заради политическия му гръб.
От прокуратурата се изказват, че сега с пътнотранспортното произшествие им „паднал на тепсия”, цитирани от „Фрогнюз”, но това са думички, само прах в очите на обществеността. Едва ли, ако Вие, драги читателю, се опитате да продадете чакъл на държавата на двойна цена, загребан без разрешение от нейде си, ще постигнете някакъв успех, камо ли пък после да не Ви опандизят. А какво остава да Ви дадат 120 милиона, па да чакат „да им падате на тепсия” едва след като (ако) насред София убиете двама души с брониран джип в насрещното, както я свърши Йосиф Йосифов – Йоско.

05.03.2011

Престъпници трябвало да убият Алексей


Бившите затворници-наемници Красимир Александров-Кокаларя и Тодор Балкански-Дядо Мраз проговориха: Поръчаха ни да убием Алексей Петров.
В ефира на Нова тв те разкриха детайли по поръчката за осакатяването или ликвидирането на бившата барета. В килията дойде лишеният от свобода за двойно убийство Стефан Камбоджанеца и ми предложи 10 000 евро за осакатяването на Алексей Петров. След това се говореше и че дори и да бъде убит, няма да има пролеми, разказа Красимир Александров- Кокаларя.
Той разказа, че разговорите с негово участие са били няколко – обсъждали „как ще стане, къде ще го видим”. Казваше ми, че идва от високо ниво поръчката и че няма да има проблем, дори ако се стигне до смърт на Петров, каза бившият затворник. По думите му планът бил Петров да бъде осакатен с винкели. Стефан работи във фитнес зала в централния затвор и той трябваше да ги подготви, обясни Кокаларя, попитан откъде в пандиза има винкели. Научих режима на Петров, научих от Камбоджанеца и начина, по който се храни, питах как ще се доберем до него. Разбрах, че използват Петров да превежда на чужденците от английски и че сме щели да го извикаме да преведе нещо и там да се състоят нещата, разказа още Кокаларя. Гледахме по новините за Алексей Петров, каза още той.
На свой ред Дядо Мраз разказа, че Кокаларя му разказал, че е симпатизирал на Алексей Петров. Кокаларя потвърди и поясни, че е разговарял с много от момчетата за бившата барета и те му казали, че той е „хубав човек”. „Не го познавах, но не исках да го направя”, каза още той по повод на спусната поръчка за осакатяването на Петров зад решетките. Двамата бивши затворници уточниха, че Алексей Петров знае, че е бил поръчван. Нямам представа кой има интерес да го убива, много ми е симпатичен. Винаги има съвест, отидох при коменданта и докладвах, предупредих управата, каза Дядо Мраз. Кокаларя питал Камбоджанеца защо трябва да се стигне до тази поръчка и той му отговорил, че Петров е виновен за вакраването му в затвора, каза Кокаларя. Все едно е нещо лично, продължи той. Той ме научи как да приема поръчката, искаше да разбере от кого е поръчката, разказа още Кокаларя. Не ми се е отблагодарил по никакъв начин, каза той за Алексей Петров. Много скоростно реагира управата на затвора.
Разказах историята и тряваше с микрофони да ида при Камбоджанеца и ми поискаха телефонния му номер в затвора, разказа още наемникът. 2-3 часа след това той ме попита защо съм му дал телефона, вече сме били предадени, заключи той. След това Кокаларя бил разпределен да иде в друг затвор – в „Кремиковци”, за психически и физически тормоз. Дядо Мраз на свой ред разказа, че бил изолиран в буферна зона, „6 полицаи влязоха в 13-та буферна зона и в 21,30 часа и ме пребиха. Искаха да разберат къде е някакъв лаптоп. Аз не съм намесен в поръчката. Аз съм предател”, каза той. След това по думите му той бил изолиран в „Кремиковци”, където пет човека му счупили капачката. Питам – защо се спря това разследване, завърши Дядо Мраз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар