понеделник, 7 март 2011 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...39

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

08.03.2003

Молдовец показно убит в столицата


39-годишният молдовски гражданин Степан Рибаков, издирван от Интерпол за убийство, е бил прострелян смъртоносно край хотел “Амбасадор”, който се намира на Симеоновско шосе в столицата, съобщиха от Радио Нет и МВР.
Той е бил застигнат от друга кола докато е пътувал с "Мерцедс" със софийска регистрация - 72-54 от Студентски град към Симеоновско шосе. В района на кръстовището по него е открит огън с "Калашников". Опитал се е да слезе от колата, но е изпреварен и застрелян с два куршума в главата. Около автомобила и тялото са открити най-малко 10 гилзи. Когато са пристигнали полицаите Рибаков все още бил жив.
Тялото лежа повече от два часа по очи на асфалта и според главния секретар на МВР ген. Борисов, тъй като следователят е пристигнал много по-късно (което е скандално), то не можа да бъде обърнато и разпознато.
В началото се предполагаше, че убитият е Светослав Берковски, но в последствие се разбра, че молдовецът е карал колата на Берковски.
Станислав Берковски е криминално проявен, но както уточняват полицаите, за "дребни работи". Рибаков е живял известно време в дома на Берковски, където е и адресната му регистрация.
Бойко Борисов съобщи още, че колата, от която е стреляно - сребрист Seat Toledo, обявен за издирване на 17 февруари, малко по-късно е била запалена в столичния кв. Младост зад 27-ма поликлиника.
Степан Рибаков е бил съдружник във фирма, занимаваща се със строителство на сгради и строителни съоръжения. Седалището на фирмата е в х-л "Хемус".
Съвпаденията:

1. Припомняме, че в "Хемус" е и офисът на бизнесмена Димитър Джамов - бивш шофьор на Илия Павлов, по който през август 2002 година беше стреляно от минаващ мотоциклет. Джамов оживя по чудо, а тогава се заговори за молдовска връзка.
2. По аналогия припомняме, че минути след снощното убийство на Илия Павлов, близо до централата на MG-корпорация - в кв. Дианабад също е взривен автомобил.
3. Снощи, след вестта за разстрела на Павлов таксиметров шофьор разказа интересни неща пред репортер на Радио Нет, намиращ се пред "Пирогов". Според шофьора, сутринта преди убийството на президента на MG-груп той е возил странен мъж. Взел го е от района на институт "Пирогов" и го е закарал до място, намиращо се зад централата на MG-груп, където часове по-късно бе убит Павлов. Таксиметраджията твърди,че мъжът е бил "странен" и явно чужденец, незнаещ български. "Не ми каза къде да го закарам, само ми показваше по време на пътя", заявява шофьорът. Бил е с бръсната глава, висок, добре облечен и "явно професионалист", казва още свидетелят.
След убийството на молдовеца Степан стана ясно, че въпросният шофьор ще даде показания.
4. Илия Павлов беше убит ден, след като даде показания по делото "Луканов", където главни заподозряни като физически убийци са украинци.
През 2000 г. молдовецът Степан Рибаков донесъл на ДОГАН в централата на “Стамболийски” 45А три кутии с диаманти. Оставили ги в касата на Доган.
Рибаков бил посредник по сделка с нафта между ДПС и украинска фирма. Доставката трябвало да попълни държавния резерв, от който било източено огромно количество, за да бъде продадено в Турция.

Това съобщава Керим Караали, предшественика на Ахмед Емин в централата на ДПС, пред в.”168 часа”. Караали смята, че със сделката са свързани Рибаков и Илия Павлов, които по онова време били близки.

Три години по-късно шефът на “Мултигруп” бе убит, а 16 часа по-късно съдбата му последва и Рибаков. Приживе Степан Рибаков е издирван от Интерпол за убийство и трафик на дрога и оръжие.

“През 2000 г. идваха представители на “Газпром” при Доган, изпратени лично от Рем Вяхирев. Всичко съм казал в ДАНС, представил съм им документи, но не знам защо не докараха изследването докрай. 99% от върхушката на ДПС се занимава с бизнес и с нищо друго”, казва Керим Караали.

Парите от фирмите за ДПС минавали през него, а после се разпределяли на процент, като най-тлъстият дял се падал на Доган. Той твърди, че Ахмед Емин е убит, а истината за смъртта му никога няма да излезе наяве, защото следите са заметени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар