неделя, 20 март 2011 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...41

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

20.03.1998

Застреляха бивш член на “Клуб 777” в Пловдив


Бившият съдружник в “Клуб 777” Петър Петров-Патерицата беше застрелян в Пловдив. Неизвестни бандити засипали с куршуми джипа на Патерицата на 20 март на ул.”Кичево” в пловдивския квартал Кючюк Париж около 20.15 часа. От малка пресечка пред джипа излязла кола и му препречила пътя. От задните й врати изскочили двама бандити и започнали да сеят куршуми срещу колата. Шофьорът панически дал на заден, счупил мантинелата и се спрял в дърво. Килърите продължили да стрелят, докато Патерицата паднал мъртъв. Поне три от куршумите попаднали в главата на бившия борец. Куршумите са групирани в малка окръжност, което говори, че стрелецът е професионалист или с голям опит. Най-вероятно изстрелите са от автоматичен пистолет “Скорпион”- 7.65 мм.
Петър Петров-Патерицата е бил приятел с друг убит бивш член на “Клуб 777”- Георги Калапатирев-Италианеца. Той беше застрелян на гребния канал в Пловдив през декември 1995 г. Двамата официално напускат фирмата на “седмиците” през 1994, но не прекъсват връзките си с тях. През 1995 г. Италианеца и Патерицата се издирват за побой и въоръжен грабеж.
Петър Петров-Патерицата от есента на 1996 г. контролира клона на ВИС-2 в Пловдив. Макар официално да не е бил представител на висаджии, Патерицата се е помещавал в техния офис. В края на миналата година обаче той се изнася от офиса им.
В пресата се пуснаха няколко версии за убийството на бившата “седмица”, една от които е интереси в курортния комплекс в Пампорово. Патерицата заедно със съдружника си Николай Чилингиров притежават там малък хотел и участие в дискотека “Бедрок” на хотел “Рожен”. Техни приятели обаче отричат поръчката за убийството да идва от Смолянско поради малките интереси в курорта и дребните мащаби. Другата версия е, че Патерицата се е замесил в контрабандата с цигари за Русия. Още докато е бил жив Жоро Италианеца, двамата са се занимавали с търговия на цигари. След смъртта му Патерицата е продължил бизнеса. Като възможни версии за покушението полицаите сочат и канали за наркотици и рекет по магистралата до Свиленград, но засега няма доказателства за това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар