четвъртък, 24 март 2011 г.

НОВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ 90

БРАТЯ ДИНЕВИ ПРОДАВАТ БУРГАСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ЗА 25 МЛН. ЕВРО!

08.11.2010


Братя Диневи смятали да продадат една от най-екзотичните си бизнес придобивки - Бургаския свободен университет, от който притежават мажоритарен дял, научи “ШОУ”.
Двамата крупни играчи в строителството и туризма не били доволни от финансовите резултати на учебното заведение през последните две години и му търсели упорито купувач. От 2008 година броят на студентите намалял драстично - със 70 процента...
Намалели рязко и приходите. Братята трябвало да вадят от джоба си пари, за да покриват разходите в тази криза. Затова решили да продават. Диневи били готови да се разделят с университета срещу 25 милиона евро, платени веднага след подписването на сделката.
На този етап обаче те удрят на камък. Никой не искал да плаща такава сума за частното учебно заведение, въпреки че сградата му се намира на едно от най-добрите места до центъра на града.
За последно Диневи предлагали БСУ на Петя Славова, но тя не проявила интерес.

Братя Диневи прогониха съпругите си, остават и без яхти!!!

09.11.2010


Бг. тузарите братя Йордан и Динко Диневи след като миналата година по едно и също време прогониха прелестните си съпруги, сега може да загубят и неприлично луксозните си яхти. По-миналата година, за да довършат вилното си селище, се наложило богаташите да ипотекират няколко от „подвижните вили”, на стойност над 20 милиона лева. Повече от половин година обаче, те не успявали да погасяват кредита си, което, естествено, щяло да наложи кредиторите да вземат яхтите… Явно Бог забавя, но не забравя…По-големия брат, Динко, изгони съпругата си Соня, барбар с двете им деца, миналото лято, за да се чифтосва необезпокояван с плеймейтката Мария Цветкова. Соня, която му беше трета поред съпруга, в момента поучава от бившия си мъж издъжка от три хиляди лева и живее при родителите си в Ботевград.
Олигархът Динко смята в най-скоро време да стане пак младоженец. А избраницата му е по-младата от него пеперудка, простете, плеймейтка- Мария. Брат му Йордан пък прокуди спътницата си през последните десет години – Зорница, която е с него от деветнадесет годишна възраст и му роди три деца. Двамата дори нямат официално сключен брак и в момента бишвата „луксозна съпруга” на по-малкия брат- тузар, отглежда сaма децата му при майка си в родния Несебър. За Йордан няма инфо, дали е нарочил коя ще е съпруга номер три, но ние сме убедени, че няма да стои дълго сам… skandalno.net

Иван Мазния раздава правосъдие по заръка на братя Диневи

13.11.2010


Туристическите босове Йордан и Динко Диневи вероятно ще бъдат арестувани като поръчители на бомбен атентат на заведението „Балона” в Слънчев бряг – твърди се из криминалните среди.
Преди дни имотът, който е собственост на лидера на партия ДЕЛА Атанас Терзиев, беше атакуван с коктейл „Молотов” и само бързата реакция на пожарната в курортния комплекс предотврати пълното изпепеляване на заведението – припомня „Уикенд”.
Ченгетата работят по сигнал, че палежът е организиран от Иван Панайотов-Мазния, приближен на братя Диневи, който съвсем наскоро е излязъл от пандиза. Мазния се прочу с това, че преди 3 години гърмя с пистолет посред бял ден в центъра на Бургас в бандитска престрелка с Големия Риж, вече покойник. При пукотевицата бяха ранени невинни граждани, а Мазния беше осъден на 2 години затвор.
Невинни пострадаха при стрелбата на Мазния.Двама от постралите през април, 2007 г. случайно са минавали на мястото на инцидента. Единият е Дилян Георгиев – студент от Харманли, който е бил приет в болницата с прострелна рана в корема. Куршумът е засегнал и вътрешни органи. 73-годишната Видка Николова пък била улучена в лявата предмишница и имала раздробена кост.
В болницата тогава са откарани и двама от участвалите в конфликта – Янчо Димитров /на 26 години/, с прободна рана в дясното бедро, и 21-годишният Калоян Стоянчев, по прякор Рижия, който е с две прострелни рани в лявото бедро и в седалищните мускули. Рижия се спречкал с Мазния заради стара вражда. Стоянчов и Димитров размахали ножове, докато Панайотов стрелял по тях с пистолет.
Разбойникът е личен гард на братя Диневи и отговорник за охраната им. В последно време туристическите босове са изнервени от разкритията на морската партия ДЕЛА за мафиотската задруга между баровците от Свети Влас и кмета на Несебър Николай Димитров. Оказа се, че със съдействието на местната власт, на червени партийни лидери и на министри Диневи са изградили абсолютно незаконно яхтеното си пристанище. То вероятно ще бъде съборено. Братята от Свети Влас са проверявани и за измами с продажба на жилища във Велико Търново и региона. Наскоро новобогаташите прехвърлиха една от фирмите си на клошар, за да си спестят плащания за над 16 милиона лева.

/препечатано със съкращения/

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Георги Папуров.

Няма коментари:

Публикуване на коментар