понеделник, 21 март 2011 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...42

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

22.03.2004

Гръмнаха от упор столичен наркодилър. Стефан Касамаков отивал на фитнес с бронежилетка и пистолет.


Поредното показно убийство бе извършено вчера сутринта пред бл. 2 в централния столичен квартал "Зона Б-5". Жертвата е 31-годишният Стефан Георгиев Касамаков. Той е застрелян с 2 куршума в главата. Според свидетелски показания екзекуторът е бил нисък, пълен, с брада и плътно нахлупена бейзболна шапка. Той е имал предварителна информация за жертвата си. Касамаков е бил с бронежилетка, въоръжен с пистолет "Глок". Оръжието е законно, въпреки че за мъжа в МВР има данни за криминални прояви.
Основната версия, по която работят разследващите, е, че Касамаков е застрелян по поръчка на конкурентна наркогрупировка. Той бил от организацията на известния като основен играч в наркоразпространението - не само в София - Златко Баретата, твърдят от МВР. Бил се издигнал над средно ниво в йерархията и контролирал квартални "отговорници", според други източници.
Според информация, разпространена от БНР и агенция Фокус, преди да бъде убит, Касамаков се е видял със задържания под домашен арест Илиян Версанов, който по-късно вчера отрече.
Почти цялото ръководство на МВР дойде на мястото, където бе застрелян Касамаков. Малко преди 11 ч. пристигна и главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов. Той разгледа трупа и си тръгна, без да направи изявление.
Сигнал за извършеното престъпление е подаден в СДВР в 9.37. То е станало пред витрината на салон за красота "Монако". Свидетели на убийството са станали работници от отсрещния строеж от другата страна на ул. "Опълченска", както и други мирни граждани. Според разказ на очевидец килърът е изчакал жертвата си да мине покрай него. Излязъл от тунела между входовете "В" и "Г". Приближил се и срелял в главата му. 31-годишният мъж се свлякъл, а убиецът срелял втори път контролно в главата му. После бегом се изнесъл в посока МВР болница. Двама мъже са го подгонили, следвали го около 50 м, но са го изпуснали, защото той се качил в кола, потеглила с мръсна газ.
Касамаков от няколко месеца живеел в апартамент на 8-ия етаж във вх."В" на бл. 2 заедно с бременната си в 9-ия месец съпруга. След убийството тя е разпознала трупа.
"И днешният случай не се различава много от други подобни. Изводът лесно може да бъде направен, ако се знае, че едно криминално проявено лице, въоръжено, отива на фитнес с бронежилетка", коментира вътрешният министър Георги Петканов. Запитан как така престъпник има законен пистолет, той отговори само, че въпросът наистина е основателен.
Касамаков излязъл от вход В на същия блок, където живеел, и се запътил към близкия фитнес клуб. Когато стигнал пред вход А, бил повален от изстрел в гърба. Куршумът обаче не го ранил, тъй като носел бронежилетка. Докато се обърне и извади от кобура законнопритежавания "Глог", Стефан бил гръмнат от упор в дясното слепоочие. Предполага се, че убиецът е наблюдавал Касамаков от кафенето, което се намира между двата входа. Килърът е бил на 5-10 м зад жертвата, обясниха от МВР. След като произвел контролния изстрел в главата на Стефан, неговият екзекутор хукнал да бяга към МВР-болница. Двама мъже подгониха стрелеца, само че той се качи в тъмна кола, която потегли с бясна скорост, разказа свидетел на покушението. Убиецът беше нисък, носеше тъмни дрехи и беше с бейзболна шапка, казаха други очевидци. Касамаков е приближен на Златомир Иванов-Баретата заявиха пред "Стандарт" източници от МВР. Двамата се познавали от 10 години и работили известно време заедно в охранителната фирма "Аполо & Болкан". Ден преди покушението Касамака е забелязал четири съмнителни лица, които обикаляли блока му. Именно затова вчера той носел бронежилетка, научи "Стандарт".
Стефан Касамаков е криминално проявен, сочи справката на МВР. Той е регистриран за грабеж на автомобил през 1996 г., а наскоро бил задържан заради хулиганство. Според криминалисти най-вероятната причина за разстрела е участието му в пласирането на дрога. Днешният случай не се различава от други подобни, за които знаете, коментира МВР-шефът Георги Петканов. Изводът може да бъде направен от това, че едно криминално проявено лице отива на фитнес с бронежилетка, допълни той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар