сряда, 1 септември 2010 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 12

22.06.2010

Натиск от ГЕРБ върху полицаи?

Депутат от ГЕРБ Ивелин Николов оказвал натиск върху полиция и прокуратура да дискредитират кмета на Плевен Найден Зеленогорски и неговия екип. Това обяви вчера народният представител от “Синята коалиция” д-р Цветан Костов.
“Николов е убеждавал служители от Плевенската дирекция на МВР на отчетно събрание, че нищо добро не ги очаква, ако не намерят данни за закононарушения на кмета”, разказа Костов. Синият избраник определи това поведение като публична злоупотреба с власт.
“Няма такова нещо. Там имаше 100 души, които могат да потвърдят думите ми. Питахме как се работи по общини, нищо повече. Не съм заплашвал никого”, отрече категорично по телефона депутатът от ГЕРБ Ивелин Николов.


23.06.2010

Под „чадърчето” на ГЕРБ – областен на Валентин Златев строи часовникова кула в дома си


Кулата се извисява в частния имот на новия областен управител на Софийска област – Красимир Живков. Високите дувари, ограждащи имота в правешката махала “Живковското”, няма как да скрият амбициозния градеж. Медната ламарина на покрива, досущ като тази, с която бе покрита сградата на Министерство на финансите преди няколко години, издайнически проблясва при среща с лъчите на слънцето.
Бившият кмет на Правец или “Областния с кулата”, както вече е известен Живков, бе назначен с подписа на Бойко Борисов. Злите езици биха добавили и след ходатайството, молбата, настояването на Валентин Златев – директор на “ЛУКОЙЛ България” и приятел на премиера. Както и че скокът от кметското кресло, в това на областен, е за особени заслуги към бизнес проекти на фамилия Златеви в Правец. Но те да говорят каквото си искат! Ще отминем подмятанията им с аристократично мълчание… По същия начин, по който медиите мълчат , когато станедума за Правец.
Ние обаче се чудим:
Стига ли една заплата, пък била тя и кметска, за подобно строителство?
Докога финансовите нарушения в общината, направени през мандатите на Красимир Живков, констатирани в одитни доклади на Сметната палата и Агенция за държавна финансова инспекция ще стоят под чадърите – преди на правителството на “светата Троица”, днес под този на ГЕРБ?
Ако ГЕРБ не затвори чадърите, с какво е по-различен от останалите?


25.06.2010

ВИПаджии заформят як купон в хижа край язовир „Цонево”




На 26 юни, събота, вечерта всички пътища за спецособите на Варна ще водят към култова „тайнствена” обител – хижа край язовир Цонево. Някои със сигурност ще поемат натам. Други ще пропуснат неустоимото удоволствие да се отъркат около поредните силни на деня. Но мастити местни гербери едва ли ще се лишат от кефа да нагледат как вървят работите в зоната на отговорност на верен техен кадър.
Благата вест за организираната софра достигнала, научаваме, и до Цветан Цветанов. Закоравели вътрешнопартийни сплетници му подшушнали, продължават драматичния си разказ нашите спешъл източници, че на тази сбирка щяло било да има и шпиони на „Гоце”.
Тази герберна интрижка ще осигури на разпускащите топбизнесмени и видни партийни босове предостатъчно „външно наблюдение”. Да не говорим, че „лични агенти” на Цветанов сред шефовете на герберите във Варна ще изготвят справка след провеждането на мероприятието.
Някои бизнесмени, специализирали се в бизнес, свързан с напоителните системи, ще наблегнат на едни други упоителни вкусотии. Вече са били отправени запитвания дали щяло да има „Джони” син етикет.
В същото време местен „напоителен бос” очакват с трепет срещата с двама местни герберни депутати, които да го свържат с влиятелни корпоративни босове, за да се „раздвижат поръчките”.
Големите босове на ГЕРБ все още не са решили дали да почетат с присъствието си „верния кадър”. Павел Димитров е известен с навика си той да бъде домакин, когато се решават важни въпроси.
И в никакъв случай не би се отпуснал да нищи важни регионални проблеми на крак с подготвян кетъринг за 80-100 намазани бизнесмени плюс охрани, лъскави бронирани джипове и прочие масовки. А и някои папараци от тиражни жълти издания са се наточили да отразят събитието подобаващо.
Повече от сигурни сме, че Павел Димитров ще предпочете да се види с „важните особи” на (афтър)партито на рождения си ден на 13 юли.
www.versia.bg





07.07.2010

Лъчезар Иванов подаде оставка

Скандалният депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов подаде оставката като зам.-председател на парламента и като зам.-председател на Софийската организация на партията, предаде парламентарният репортер на БГНЕС. Новината съобщи самият Лъчезар Иванов в парламента. Решението, което е взел Лъчезар Иванов, "имало за цел да защити името си и честта най-вече на политическа партия ГЕРБ", която трябва да продължи пътя си и да покаже нов морал в управлението на държавата, обясни самият той. БГНЕС припомня, че Лъчезар Иванов попадна в центъра на скандал, след като се опита да спре репортаж на Нова телевизия, в който бе показан охолния живот на негов приятел – митничар. По нареждане на директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов е била извършена проверка за доходите на един от служителите на ГКПП „Калотина”, показани в разследването на Нова телевизия за нарушения на митничари. Досегашният заместник-председателя на Народното събрание Иванов се опитал да ходатайства пред Ваньо Танов да бъде назначен митничарят Сергей Бранков. Пред НТВ тази сутрин Танов заяви, че "над него никой не е оказвал натиск за назначения”. Танов обаче допълни, че лично премиерът е подчертал, че не желае компромиси в тази насока. Действително Лъчезар Иванов е идвал на среща и е "гарантирал" за Сергей Бранков, но след като му е било отказано Бранков да бъде издигнат скоростно за директор на митницата "Калотина" или поне за началник смяна, депутатът се е отдръпнал, разказа Танов. Името на Бранков нашумя след репортаж от който се видя, че началникът на смяна в митницата има палат върху 1.5 декара в покрайнините на София. Бранков обясни, че взима заплата от 600 лева месечно и че джипът "Фолксваген туарег" за 100 000 лева, който кара, му е даден от приятел. Нова телевизия обвини депутата от ГЕРБ, че опитал да спре излъчването на репортажа. Съпругата на Бранков пък е експерт в здравната комисия, оглавявана от самия Лъчезар Иванов. /БГНЕС /


15.07.2010

Тошко Тодоров намесен в поредна данъчна шашма, ГЕРБ затваря очи

За скандална измама с данъци, в която е замесен братовчед на Тошко Тодоров – зам.-шефа на НАП, алармира вестник „168 часа” в новия си брой. Заради врътки с фирма на роднината Димитър Донев, обикновен служител изгорял с над 600 хил. лева. Схемата е добре позната в последно време – собственици на фирма стават неплатежоспособни, трупат борчове и когато видят, че няма изход, прехвърлят фирмата на някой балама. Баламата в случая е Веселин Костадинов, който е бил само един обикновен охранител в заведение на Донев. Тарикатите – Димитър Донев и Румен Новаков – известни ресторантьори в Албена.
Врътката е следната. След като дружеството „Капитал ДМ” – Добрич, става неплатежоспособно, неговите собственици са заличени, а то – прехвърлено на нищо неподозиращия охранител Веселин Костадинов. Костадинов само разбира, че е станал собственик на фирма, без да му идва наум, че „Капитал ДМ” може да има неплатени данъци в размер на едни 600 хил. лева. Докато не го привикват в IV РПУ в София, където му съобщават, че е обвиняем за невнесените суми. Обикновеният пазач, разбира се, няма откъде да осигури сумата, а бившите собственици вече не са в играта
„Жална й майка на държавата, ако Тошко Тодоров е бъдещият финансов министър”, каза веднъж за сайта „Афера“ Даниела Пеловска от „Новото време”. По думите й Тодоров бил гласен от ГЕРБ да оглави финансовото министерство и нищо чудно, ако Симеон Дянков не се справи, Тошко Тодоров да бъде избран на негово място. Въпреки множеството сигнали за далавери, в които е намесено името на Тошко Тошев, премиерът Бойко Борисов и днес го нарича „един от най-добрите данъчни”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар