събота, 25 септември 2010 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 6

Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.

13.06. 2010

Съдът наложи обезпечителни мерки върху имущество на Николай Велков на стойност над 4,2 милиона лева


По искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД), Софийският градски съд наложи обезпечителни мерки върху имущество на Николай Велков. Цената на иска е в размер на 4 246 763,38 лв., съобщиха от комисията. Проверяваното лице Николай Велков е обект на проверка по закона от комисията, след привличането му в качеството на обвиняем от Софийска градска прокуратура. Срещу Велков има повдигнато обвинение за извършване на престъпление – участие във въоръжена престъпна група, създадена с цел да върши престъпления на територията на Р България.
В резултат на събраните данни се установи, че съвкупността от придобитото имущество на проверяваното лице и неговото семейство възлиза на 24 847,48 минимални работни заплати. Комисията констатира, че установените законни източници на доходи по отношение на проверяваното лице и неговата съпруга, не са достатъчни за придобиването на тяхното имущество.

30.06. 2010

Почина Юри Галев

Тази сутрин внезапно почина самоковският общински съветник Юри Галев, съобщиха от "Пирогов". Най-вероятна причина за смъртта е нов инфаркт или разширение на стария инфаркт, който го порази преди броени дни.
Непосредствената причина за смъртта е остро ритъмно нарушение, смята проф. Милан Миланов, се казва още в съобщението.
47-годишният Юри Галев, президент на ФК „Рилски спортист" и общински съветник от "Атака" в Самоков, беше прострелян с пет куршума на 20 юни на пътя между Боровец и село Бели Искър.

01.07. 2010

Осъдиха Марио Николов на 12 години затвор.

Бизнесменът Марио Николов, обвинен за източването на над 14 млн. лева от програмата САПАРД, беше осъден на 12 години затвор от Софийския градски съд. Николов получи 6 години решетки като шеф на престъпна група и 12 години за измама с документи, като ще излежи по-тежката присъда при първоначален строг режим.
Съпругата му Марияна Николова също бе призната за виновна като член на организирана престъпна група и за документно престъпление, за което ще лежи на топло общо 5 години. Освен това съдът реши и половината от имуществото на всеки един от двамата да бъде конфискувано.
Семейство Николови са подсъдими заедно с още седем души за източването на над 14 млн. лева по програмата САПАРД. Те са извършили измами чрез фалшиви документи, като са представяли стари машини за нови, като освен това са и завишавали цените им допълнително. По този начин те са източвали програмата.
Ана Шаркова, Валентин Алексиев, Лазарина Георгиева и Иван Иванов също бяха признати за виновни. За участие в организирана престъпна група те получиха по 4 години, а за измамата с документите - по 10 години затвор, при първоначален строг режим. Съдът също реши да бъде конфискувано и половината от имуществото им. Условна присъда от 3 години с 5 години изпитателен срок пък получи Григор Главев. Половината от притежанията му обаче също ще бъдат взети в полза на държавата.

01.07. 2010

АРЕСТУВАН Е БИВШ ЗАМ.-МИНИСТЪР ЗАРАДИ ЗЛОУПОТРЕБИТЕ В САДОВО

Бившият заместник-министър на земеделието в правителството на Тройната коалиция Димитър Пейчев (НДСВ) и експертката в агроведомството Анжела Запрянова са арестувани снощи.
По неофициална информация двамата са задържани няколко часа след арестуването на кмета на Садово Марин Йосифов, който беше отведен в ареста по подозрение за злоупотреба с обществени поръчки. От кабинета му са иззети голямо количество документация и компютри, както и голяма сума белязани банкноти.
Заедно с бившия военен полковник за разпити са отведени заместничката му Елена Василева и юристът Светла Атанасова. Общински съветници твърдят, че кметът Йосифов е замесен в злоупотреби за изграждане на канализации в четири селища в общината – Катуница, Чешнигирово, Садово и Болярци, чието финансиране е от европейска оперативна програма.

30.07. 2010

Пращат Доган на съд заради "Цанков камък"

Парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и професионална етика реши да изпрати преписката за консултантските договори на Ахмед Доган за проекта „Цанков камък" във Върховния административен съд.
Според комисията са налице данни за конфликт на интереси по отношение на Ахмед Доган.
Освен това може да се говори за пране на пари и търговия с влияние,
каза снощи ротационният председател на комисията Димо Гауров от Синята коалиция, пред журналисти. Той определи консултантските договори на Доган като "правно нескопосани, съставени за да прикрият, че парите всъщност се предоставят за нещо друго".
В доклада се предлага лидерът на ДПС Ахмед Доган да бъде предаден на Върховния административен съд, който да му наложи наказание заради укрит конфликт на интереси покрай скандалния хонорар от 1 млн. евро като консултант на проекта за хидровъзел "Цанков камък".
Според Гяуров преписката трябва да бъде изпратена на Върховния административния съд за установяване на конфликт на интереси.
Според доклада през 2008 г. Доган е взел хонорар от 1 млн. евро, или 1 955 830 лв., след като са удържани данъците. Парите са по четири договора, подписани и отчетени на една и съща дата. Те са парафирани на 7 януари 2008 г. и отчетени на 15 декември 2008 г. Получени са от Института по строителство и минно дело.

Няма коментари:

Публикуване на коментар