четвъртък, 9 септември 2010 г.

ПРОКУРАТУРА – УРА – УРА !

Преди време , в материал озаглавен „ Пародията МВР”, ви разказах за един младеж, който в неадекватно състояние, на връх Нова година разби входната врата на жилището в което живея и само щастливата случайност, че аз и жена ми си бяхме в къщи, предотврати по – тежък и неприятен развой на събитията. Разказах ви и за абсурдното и умишлено неадекватно поведение на служителите на III РПУ на МВР – София по случая.
Сега ще продължим нашия разказ с приключенията на злополучната преписка в Софийска районна прокуратура. Там тя „попада” в ръцете на прокурор Михаела Райдовска, която след някалко месечни размишления установява :
- Наличие на осъществен престъпен състав, а именно противозаконно повреждане на чужда движима вещ / чл. 216 от НК /
- В делото се съдържат данни за извършване престъпление по чл. 170, ал. 2 вр. Ал. 1 от НК – противозаконно влизане в чуждо жилище, нощем с употреба на сила.
И един дословен цитат от прокурорското постановление – „Неприкосновеността на жилището се явява важно благо в живота на всеки човек, затова и законът строго го охранява както от неправомерни действия на друг, така и от самоуправни такива.”
В тези редове освен възвишеният стил на списването прозира и нещо много впечатляващо. Като на прожекционен екран се вижда ранимата и състрадателна душа на прокурор Райдовска, която скърби за моето жилище като за свое.
Тук е добре да извадите носни кърпи и да започнете да плачете с крокодилски сълзи , разчувствани от цитата. Но нещата не свършват до тук. Продължението е не по – малко покъртително и за това ще ви го предложа и него.
„ За да е съставомерно деянието ...е необходимо виновният да съзнава, че той извършва действия, нарушаващи неприкосновеността на жилището и желае неговото извършвене...Очевидно е, че тази приета за установяване фактическа обстановка изключва наличието на какъвто и да било престъпен умисъл у извършителя Радев. Той не е имал съзнанието, че влиза в чуждо жилище... Предвид горното и на основание .... ПОСТАНОВИХ : ПРЕКРАТЯВАМ досъдебното производство...?!?!”
За тези на които не им е ясно, това означава, че държавата няма да обвини извършителя за извършените от него престъпления.
Тук трябва да продължите да плачете, но вече за злощастния младеж, който е извършвал престъпления, без да знае, че ги е извършвал. Или както се казва – „ Битият - бит, ....”
Между другото фамилията Райдовска ми звучи познато. Ами да – Красимир Райдовски - роден през 1946 г. в Пловдив. Завършил е ВНВУ "В. Левски", В. Търново и Висшия икономически институт в София. Работил е в София прес, БНТ и в Министерството на външните работи. Райдовски е бивш ръководител на пресслужбата на Министерския съвет, при управлението на Жан Виденов, в периода февруари 1995 г. - ноември 1996 г.
Но най – вероятно , става дума за случайно съвпадение на имената.
Скъпи приятели,
В заключение искам да кажа, че всеки който иска , под влияние на алкохол или наркотици, да разбие жилището ми и да прави там каквото си иска, е добре дошъл и няма от какво да се притеснява. Държавата няма да предприема нищо срещу него.
Нещо повече – аз ще го посрещна с баклава собствено производство. Очевидци твърдят, че моята баклава не е съвсем лоша.
Да ви е сладко !

Няма коментари:

Публикуване на коментар