сряда, 22 септември 2010 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 15

19.06.2010

Кое е по-морално – шеф на съд с роднини с имоти, или с роднини – престъпници?



С решение на Висшия съдебен съвет от 17.06.2010 г. за председател на Районен съд гр.Левски е назначена почти единодушно съдия Палмира Атанасова, чиито племенници са многократно осъждани от същия съд, като присъдите им са влезли в сила. Странното е, че преди 5 години ВСС отказа да назначи същата съдийка за председател на съда в Левски, тъкмо с мотива за роднините й - престъпници.
Въпреки че след този отказ, племенниците й, а и брат и, извършват и други престъпления, за които племенниците й са осъдени, а на брат й е наложено адм.наказание по чл.78А от НК, този път Висшият съдебен съвет е решил да назначи на ръководната длъжност съдия Атанасова. Дали е случайна тази амнезия, обхванала ВСС?
Същата съдийка, в качеството си вече на председател на съда, ще дава и разрешения за подслушване на телефони. Човек не е отговорен за поведението на близките си, но когато се бори за пост "Ръководител на съд" моралната му безупречност включва и действията и репутацията на неговите близки. Иначе институцията съд олеква.
Дали това да имаш роднина, който, макар и неморално, се е представил за „крайно нуждаещ се” и по този начин законосъобразно се е сдобил с имот край морето е по-укоримо от това да имаш роднини с множество влезли в сила присъди и да оглавиш Районен съд?




03.08.2010

Плаж край Созопол заразен с радиация

Радиация над 2 пъти повече от допустимите норми е открита на плажа Вромос. Той се намира между Бургас и Созопол. Областният управител Константин Гребенаров забрани вчера със заповед плажуването там.
Националният център по радиобиология и радиационна защита е дал оценка, че морската вода отговаря на изискванията. Но! Над плажната ивица има висок радиационен фон. Вчера бяха поставени обозначителни табели на Вромос за опасност. До кметовете на околните общини ще бъдат изпратени писма, с които те ще бъдат задължени да известят гражданите
Навремето в района е била флотационната фабрика на медна мина “Росен”. Тя не работи от 20 г. и губернаторът се готвел да обяви безстопанствения плаж на концесия. Тогава дошли и сигналите за възможна радиация. Била направена проверка, която констатирала замърсяването.
През 1968 г. там били изхвърлени 8 млн. тона отпадъци от мината. Години наред никой не ползвал плажа, но постепенно се забравило. През последните години туристи редовно опъвали хавлии на Вромос.


03.08.2010

Съветник на Станишев създаде ”Октопод” в Юридическия факултет на СУ
Великотърновският университет не може да посочи почти половината преподаватели, при които от първи до трети курс е държала изпити по право Даниела - сестра на скандално известния плевенски лобист и приятел на родните магистрати Красьо Черния. Това показва официалната академична справка, която е получена от старата столица в парламентарната комисия по образование през миналата седмица.
Скандалът със сестрата на Черния гръмна през началото на юли, след като служители от Алма Матер изнесоха информация, че лично с подписа на декана на юридическия факултет на СУ проф. Тенчо Колев Дундов, Даниела Георгиева е прехвърлена като студентка от ВТУ “Кирил и Методий” в столицата, където е записана направо в четвърти курс, без да има яснота какво е правила през втори и трети курс и как от специалност “финанси” се е озовала в правния факултет.
„За мен и за експертите е необяснимо, че срещу една голяма част от предметите в графата от академичната справка не е записано името на съответният преподавател, тоест оставено е празно място. А това е едно от необходимите условия при прехвърлянията от Великотурновския в Софийския университет - да има симетрия на преподавателите, тоест едни и същи преподаватели, един и същ брой часове.
Документът, който получихме от ВТУ буди недоумение, повече от една трета от предметите бяха без преподавател срещу тях, за да се види дали се изпълняват условията на закона”, разкри пред Frognews.bg Огнян Стоичков, председател на парламентарната комисия по образование.


08.08.2010


Мафиот смени 10 дка лозе за ютия “Тефал”

Мафиот замени 10 декара лозов масив в скъп район срещу една ютия “Тефал”, за да не му конфискуват земята, закупена с мръсни пари. Това е хитът в скриването на имущество, придобито от престъпна дейност. Масово се правят заменки, включително и на имоти на морето, срещу хладилник или пък обикновен дървен шкаф, съобщи в интервю за “24 часа” шефът на комисията за отнемане на престъпно имущество проф. Стоян Кушлев.
Тези сделки са оформени пред нотариус, хората с ютията, шкафа и хладилника са сред най-приближените на мафиотите. Целта е дарение да се маскира като замяна, за да не ги запорираме, уточни проф. Кушлев


21.09.2010

Драгановеца стрелян заради комбини с ченгета

Набира сила слухът, че Драгановеца е пушнат заради остри комбинации на ченгета, нюхащи нерегламентираните връзки на босове в затворите с бандити. Набутвацията с Митьо Очите била паралелно мероприятие.
Добре осведомени източници на информация от върхушката в ГД БОП твърдят, че Стоян Кръстев-Драгановеца много добре знаел кой стои зад покушението. Нещо повече. Негови срещи през последните дни с видни антимафиоти са провокирали пуцането.
В същото време в ченгеджийското задкулисие пласират мълвата, че стрелецът, пратен от хората на Митьо Очите, е изпълнил превантивна „мокра поръчка”. Според тази „версия” намазани ченгета, затънали в корупция и далавери, били поръчали Очите. Неговите авери в наркоклана в меверейските висини решили да изпреварят враговете.
Изключително близък информатор до фигура като Станимир Флоров довери, че Драгановеца и Очите са вкарани в яка интрига. Всъщност и двамата били въвлечени в разработка за разобличаването на корумпирани босове в затворите.
Пиеската течала вече почти година. Интифата към Цветан Цветанов и Бойко Борисов да бъде елиминирана мрежата в затворите, генерираща организирана престъпност, дошла от техни партньори в чужди служби.
Това едва ли е комплимент. От години се знае, че местата за изтърпяване на наказанията са разсадник на организирана престъпност. Очевидно колегите на Цветанов и Борисов вече не проявяват досегашната толерантност към странната пасивност на правоохранителните органи към подобни практики.
Като капак на интригантските врътки продължава да се набутва сплетнята, че покровителите на Драгановеца издали заповед Очите да бъде елиминиран в затвора. Подобен развой ще означава само едно – генерална смяна на караула в паралелните МВР-мрежи.
Черешката върху мелбата е твърдението, че Очите е обявен за продукт на „червените кланове” в средите на антимафиотите. Даже се уточнява – на групировката, която от години се бие с верните кадри на знакова червена фигура като Румен Петков.
Залогът очевидно се вдига. Знаят се контактите на Запалката с Маджо и Генерала. Вече са публична тайна връзките на Драгановеца и неговата група с „прогерберно настроени” бандити от Перник и София.
Междувременно острилки на ГД БОП сноват яко между Перник и София. Чака се мащабна акция в региона. Оперативни, шетащи обикновено между Варна и София, сега се навъртат по южните курорти.
Суетнята е заради командата от София - да бъдат прибрани на топло играчи от котилото на висаджиите, обгрижващи Очите. Обстановката е много напрегната. Засега на Драгановеца му се разминава... Но човек на Очите е на мушката – виден висаджия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар