понеделник, 13 септември 2010 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 13

11.03.2009

Христо Янев - непознатият милионер на ГЕРБ от Свиленград

Той е един от най-богатите бизнесмени в региона, съдружник е и основен акционер в над 30 големи компании, инвестиращи в най-разностранни сектори. По неофициални данни активите му достигат десетки милиони лева. Неговото име е Христо Янев и в бизнес средите е особенно популярна личност. За широката общественост обаче свиленградският предприемач остава пълна загадка.
Съпругата на брат му Бойко Янев - Снежана, е общински съветник от ГЕРБ,а според запознати и негласен лидер на партията. За Христо Янев се твърди, че точно той е определил кои лица да застанат начело на структурата в Свиленград. Именно на него се дължи и факта, че ГЕРБ се превърна в първа политическа сила в града, разясняват наблюдателите на политическият живот край границата. Близки до партията отбелязват, че още по време на местния вот преди година станало ясно, че точно Христо Янев ще играе ролята на Сивия кардинал при герберите в Свиленград.



29.07.2010

Разследват Дянков за изнасяне на класифицирана информация

Прокуратурата образува досъдебно производство срещу вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Той е разследван за изнасяне на класифицирана информация и огласяване на държавна тайна. Подробностите по темата предаде нашият репортер Канна Рачева:
Каква тайна се предполага, че е огласил министър Дянков?
Засега не се казва каква е тайната. Неофициално се смята, че става дума за изнесени данни за отношения на кабинета Станишев и банковия сектор у нас. Проверката в Софийската градска прокуратура беше образувана преди 6 месеца, когато финансовият министър Симеон Дянков от парламентарната трибуна изнесе данни от секретен договор между правителството на Сергей Станишев и БНБ. Това е споразумението, с което пари от фискалния резерв бяха налети в българска частна банка.
Софийският градски прокурор Николай Кокинов потвърди информацията за образуваното досъдебно производство след сигнал на БСП, но отказа да поясни за каква секретна информация става дума.
BTV научи, че въпросната информация се отнася за финансови отношения между частна и държавна банка, за които се е знаело само в Министерство на финансите. В края на миналата година тези отношения са станали достъпни до всички след изказване на финансовия министър Дянков, без съгласието на самите банки. Затова и сигналът в прокуратурата е подаден срещу конкретно лице.


06.08.2010

Божидар Димитров влезе в нов скандал заради "изпуснати думи"

Министър Божидар Димитров влезе в нов скандал заради "изпуснати думи". В разговор с репортер министърът използва груб език по адрес на "народа и колегите": "Защо, майка му стара, защо бе толкова злоба. Ей, това не мога да си обясня при тоя шибан народ и тея шибани колеги. Защо такава злоба към колегата си?"
Разговорът е между министър Димитров и колега от в. „Дневник”. Поводът - съмненията на някои археолози доколко са истински и автентични откритите наскоро мощи на св. Йоан Кръстител.
Днес пред bTV министърът обясни, че думите за народа били насочени само към завистливите археолози, а не към целия български народ.
"В разговорен език аз възкликвам „шибан народ, шибани колеги” имайки предвид тяхната дива завист и злоба към колегата откривател Константин Попзаимов. Очевидно е, че под народ разбирам група хора - в случая въпросните археолози , а не целия български народ”, каза министъра.


09.08.2010

Цв. Цветанов с дар – гащета и свиркодържател

Вътрешният министър Цветан Цветанов получи подарък от Водноспасителната служба към Областния съвет на БЧК в Добрич. Това съобщи началникът на службата Петър Андреев пред радио “Фокус” – Варна.
Министърът се сдоби с екип на воден спасител – комплект фланелка, гащета и свиркодържател.
Цветанов избра да разпуска в 5-звезден хотел в курорта Албена на северното ни Черноморие.
В средата на миналата седмица МВР шефът беше забелязан да се забавлява заедно с Веселин Маринов, изпълнител на песента "Нашата полиция".

19.08.2010


Депутатка от ГЕРБ гласува за дъщеря си, не вижда проблем


Депутатката от ГЕРБ и зам.-председател на здравната комисия Геновева Алексиева не намира нищо нередно в това, че е била в жури на конкурс за доценти, в който е участвала и дъщеря й Виолета Чернодринска, съобщи Дневник.

Целта е "да се докаже, че ГЕРБ е такава, каквито са били и другите партии, далаверки прави, и да се очерни и окаля ГЕРБ и аз като депутат", коментира Алексиева пред Би Ти Ви.
Преди ден в. "Труд" съобщи, че като член на съвет по офталмология Геновева Алексиева е дала гласа си и въпреки, че при предварителния подбор дъщеря й е класирана по-назад, тя печели при тайния вот на журито. Конкурсът е бил за трима нови доценти, общо са се явили девет души.
Алексиева не отрече фактите, но определи информацията като "манипулация" и "лъжа". Този конкурс се замисли и организира още началото на 2009 г., много преди аз да съм депутат, и този конкурс не свършва, той продължава, обясни Алексиева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар