четвъртък, 30 септември 2010 г.

БЛАГОДАРИМ ТИ ПАРТИО ЛЮБИМА 3

Публична тайна е, че лавината от престъпления, с която бившите комунисти заляха България, срина икономиката, обезличи институциите, yнищожи природата, доведе гражданското общество до колапс. Но най – тежкият акцент в престъпната им дейност си остава геноцидът над българските деца, които са бъдещето на нацията.
Ето защо трябва да бъдат съдени, докато те и всичко свързано с тях не бъде заличено от лицето на тази държава.

29 .04 .2010

Тревога! Деца насилници и убийци

В последните няколко години значително се е увеличила жестокостта и хладнокръвието, с които децата извършват различни престъпления, алармират криминалистите.
Това показват резултатите от изследване направено за ширещото се в последно време насилие сред децата, проведено от Научно- изследователския институт по криминология и криминалистика на МВР за пет години до 2008 г.
Ужасяващите данни показват, че делът на убийствата, извършени от деца, е 5,5%- 6%, 20% от сексуалните посегателства и 11% от нанасянето на телесни повреди също са извършени от деца. Дете е извършител и на всеки пети грабеж и всяко 8- 9- то изнудване.
Според специалистите, за да се предотврати снижаването на възрастовата граница, в която децата извършват престъпления, е необходимо да се работи по този въпрос с малчуганите още от детската градина.
Тревожен факт е, че значително нараства насилието извършено от момичета, което от своя страна показва, че женските модели на поведение не се толерират и се считат за губещи. Насилието от страна на момичета е изключително грубо, жестоко и демонстративно, алармират експертите. Проявата на физическа сила, грубост, арогантност и показност се приемат като залог за просперитет и начин за утвърждаване в обществото.


28 .05 .2010

Нашите тинейджъри първи по пиене на бира

Консумацията на бира от българите на 15-16 години непрекъснато се увеличава, показват изследвания, цитирани от здравното министерство.
Докато през 1999 година 27% от запитаните младежи потвърждават, че са консумирали пиво през последните 30 дни, през 2003 г. броят им нараства на 43%. През 2007 година българските младежи са на първо място сред европейските си връстници с 67% консумация на пенливата напитка – 73% момчета и 57% момичета.
Увеличава се броят на острите алкохолни интоксикации при лица под 18 години, както и хоспитализираните от тях, алармират още здравното ведомство.
През 2008 година заради злоупотреба с алкохол по пътищата на България са станали 373 тежки катастрофи, при които са загинали 45 души, а 471 са ранени. Много загинали младежи трагично предопределят живота на техните роднини, приятели, любими, пише в официалното съобщение на ведомството, ръководено от проф Анна-Мария Борисоваа.

17 .09 .2010

Ученик е с опасност за живота след сбиване във варненско училище

Осемнайсет годишен ученик е с опасност за живота след сбиване във варненско училище. Инцидентът стана днес по обед в гимназията по сградостроене, след като вчера пострадалият Иван Ганчев влязъл в спор със съученик от по-долен клас. Роднини и приятели на десетокласника решили да дадат днес урок на Иван.
Побойниците са четирима жители на село Каменар. Трима от тях са пълнолетни. Влезли обаче необезпокоявани в училището, защото охраната решила, че са нови ученици. Според директора на училището побоя е заради спор и разменени обиди.
"Те са искали така... да го накажат, как да кажа и аз вече не знам, за това че вчерашния ден между тях е настъпил конфликт", обясни директорът на Професионална гимназия по сградостроене Георги Танов.
Майката на Иван е извикана в Спешния център. Когато го вижда момчето е с насинено око и оток на главата, но е контактен. Оказва се, че Иван е с мозъчен кръвоизлив и се налага операция. Момчето вече е в реанимация. От полицията съобщават, че двама от побойниците вече са задържани.
Подобен инцидент имаше и в Благоевград. След побой, 16-годишен ученик е в болница със сътресение на мозъка.

20 .09 .2010

Разследват смъртта на 166 деца от социални домове

238 смъртни случая са регистрирани в домовете за деца в страната в периода 2000-2010 година, а за 166 от тях ще има досъдебни производства.
Това показват резултатите от проверка на домовете, инициирана от Българския Хелзинкски комитет, в която са участвали и представители на прокуратурата, съобщи "Фокус". Данните бяха представени на пресконференция в Националния пресклуб на БТА, в която участва и главният прокурор Борис Велчев.
По думите на Велчев досъдебни производства ще има за случаите, в които има данни за престъпна безотговорност и за това, че не са полагани усилия, за да се избегнат. Той уточни, че за момента става въпрос за дела срещу неизвестен извършител.
27 са случаите, които са в процес на разследване и те са свързани с посегателство върху деца от домове – физическо насилие и сексуални посегателства. Определени са прокурори от Върховната касационна прокуратура и окръжните прокуратури, които се занимават с домовете.

30 .09 .2010

ГИМНАЗИСТ ИЗНАСИЛВАЛ И СНИМАЛ ТРИ МОМЧЕНЦА

Изнасилване и блудство с три момченца на 9-годишна възраст разкри полицията в Гоце Делчев. В ареста, със заповед за 24 часа и след продължило почти цял ден издирване, е вкаран 17-годишният Мартин Йосифов. Той е ученик в 11-и клас в НПГ "Димитър Талев". На разпитите и очните ставки гимназистът е признал, че е блудствал и изнасилвал трите деца. Те са го разпознали безпогрешно, тъй като са съседи.
Грозното педофилско престъпление взриви недоволството на неврокопчани, а родителите и близките на изнасилените деца заявиха, че ще искат най-строга присъда за изнасилвача Мартин Йосифов, въпреки че е непълнолетен. Разплитането на престъплението започнало миналата вечер, когато едно от децата, силно притеснено и стресирано, решило, че не може повече да таи в себе си тайната на батко му Марти, и въпреки заплахите на гимназиста да мълчи, решило да сподели с майка си какво прави с него баткото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар