събота, 20 ноември 2010 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...14

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.


На централния бургаски булевард "Стефан Стамболов"е убит 39-годишният Димитър Стаматов-Мастара.Предполага се, че убийството е свързано с пазара на дрога по Черноморието.

21.11.2002

В Бургас снайперист гръмна 39-годишния бургаски бизнесмен Димитър Стаматов-Мастара. Той беше един от хората на Димитър Желязков-Очите и представител на ВИС в бургаския регион. Флоберката, с която беше извършено убийството беше намерена на покрива на близък хотел. По-късно като извършител беше арестуван Бойко Стоянов, след неговите самопризнания за поръчител беше обвинен сикаджията Пламен Дишков-Кела. Две седмици по-късно ръководителят на оперативно-следствената група - бившият шеф на сектор "Тежки престъпления срещу личността" в бившата ДНСП, полк. Ботьо Ботев "рапортува, че в ареста са тикнати физическият убиец на Мастара - Бойко Стоянов, и неговият помагач - Тодор Неделчев. Докато поръчителят на екзекуцията - "сикаджията" Пламен Дишков-Кела, някак си е успял да избяга зад граница и затова делото срещу него ще бъде водено задочно.
Според полк. Ботьо Ботев, както и според окръжното следствие и окръжната прокуратура в Бургас, по време на предварителното разследване Бойко Стоянов е направил пълни самопризнания (включително и пред съдия), а двама свидетели - Мариян Георгиев-Марата и Димитър Видев-Релакса, са дали показания под клетва, че убийството е поръчано от Пламен Дишков-Кела, който е платил за "услугата" 10 000 щ. долара.
Точно една година след разстрела на Мастара Бургаската окръжна прокуратура внася обвинителния акт срещу тримата в Бургаския окръжен съд и на 19 януари 2004 г. процесът започва. На 2 юли 2004 г. състав на същия съд изпраща Бойко Стоянов за 20 години в затвора и оправдава Пламен Дишков-Кела и Тодор Неделчев поради липса на достатъчно доказателства. Три дни по-късно роднините на Мастара обжалват решението на окръжните магистрати пред Бургаския апелативен съд, а прокуратурата безуспешно протестира оправдателните присъди.


С пет куршума е бил прострелян бившият волейболист Красимир Димитров

21.11.2006

Убийството е извършено около 20:00 часа на столичния булевард "Цар Борис Трети". Няма свидетели на покушението. МВР нарече убийството случаен инцидент.
Бившият волейболен национал Красимир Димитров, известен като Къро-Дебелия бе застрелян снощи пред заведение в София. Убийството е извършено около 20.00 часа на столичния булевард "Цар Борис Трети".
42-годишният Димитров тъкмо влизал със свой приятел в ресторант “Вини”, когато телефонът му звъннал и той се върнал навън. Там е застрелян. При първоначалния оглед по него са открити пет входни рани. Предполага се, че е убит с пистолет. За МВР това убийство не е свързано с организираната престъпност.
"Жертвата е Красимир Ангелов Димитров на 42 години, веднага ще ви съобщя, че този човек не е в контингента на организираната престъпност, по тази причина, това престъпление не е престъпление от организираната престъпност".
Димитров има стара регистрация в полицията за измама. Засичан е в разработки, свързани с контрабандата, но не като основно действащо лице. Пред bTV полицейски източници опровергаха тиражираната от снощи информация, че убитият е свързан с ВИС-2 и с Иван Тодоров Доктора. Твърди се, че Красиммир Димитров е имал участие в контрабанден канал за цигари, с който общо имали братята Маргини.
Официално Димитров има три фирми с предмет на дейност търговия. Знае се, че имал афинитет към хазарта. Познатите му извън бизнеса казват, че бил щедър човек, непретенциозен, който въпреки че бил богат, не ползвал охрана.
Свидетели на убийството няма.
Сред струпалите се на местопрестъплението снощи бе и баскетболният треньор Константин /Тити/ Папазов, който от години познавал убития и не можеше да повярва в сполетялата го смърт.

Тити Папазов:"Аз не мога да си представя, че този човек може да го убие някой. Той наистина е огромен, но колкото беше голям, толкова душата му беше широка, затова ви казвам още не мога да асимилирам, че това е истина и пак ви казвам, за мене този човек не кореспондира с убийство".

Няма коментари:

Публикуване на коментар