сряда, 10 ноември 2010 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 7

Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.

30.09. 2010

Повдигнаха обвинения на депутатите Гюнай Хасан Сефер и Митхат Мехмет Табаков
Прокурори от специализираните екипи за разследване повдигнаха обвинения и привлякоха в качеството на обвиняеми депутатите Гюнай Хасан Сефер и Митхат Мехмет Табаков.
Двамата са привлечени към наказателна отговорност за документна измама в особено големи размери и представляваща особено тежък случай. В периода от 16.10.2006 г. до 28.11.2006 г., в гр. Дулово, в съучастие помежду си и с Росица Василева Милчева, чрез използването на документи с невярно съдържание са получили без правно основание сумата от 373 723,87 лева от „Публични инвестиционни проекти" ЕАД - престъпление по чл.212, ал.5 вр. ал.1 /за Табаков ал.2, вр. ал.1 от същия състав/, вр. чл.20, ал.2 вр.ал.1 вр. чл.26, ал.1 НК.
На Митхат Мехмет Табаков е повдигнато обвинение и за още една документна измама в особено големи размери и представляваща особено тежък случай - в периода от 01.11.2005 г. до 06.12.2005 г., в гр.Дулово, в съучастие като съизвършител със Зекир Дьонмез и Росица Василева Милчева, чрез използването на документи с невярно съдържание са получили без правно основание сумата 356 661,96 лева от „Публични инвестиционни проекти" ЕАД - престъпление по чл.212, ал.5, вр. ал.2, вр. ал.1, вр. чл.20, ал.2 вр.ал.1 вр. чл.26, ал.1 НК.
От извършените престъпления са се облагодетелствали фирмите „Булмекс" ЕООД на Зекир Дьонмез и „Гелиг" ЕООД на Гюнай Сефер, като Митхат Табаков и Росица Милчева са им предоставили тази възможност.
На обвиняемите Сефер и Табаков е взета мярка за неотклонение „подписка" и им е наложено ограничение за напускане пределите на страната.

30.09. 2010

Зам.-председателят на общинския съвет в Ракитово е убит


Зам.-председателят на общинския съвет на Ракитово Северин Клашнов, по прякор Чарли, е бил нападнат тази нощ от над 10 човека. Информацията потвърди говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. Той обясни, че Клашнов е намушкан в областта на гърба и по-късно е починал от раната си. По първоначални данни, инцидентът се е разиграл в ромския квартал на село Костандово заради откраднат мобилен телефон. 38-годишният Клашнов, който е криминално проявен, е бил придружаван от няколко души във видимо нетрезво състояние.
По непотвърдена информация Клашнов е известен наркопласьор и сбиването е станало заради неуредени сметки за наркотици.
Снощи в Ракитово се е състояла извънредна сесия на местния парламент. На нея групата съветници от БСП са поискали оставката на председателя на ОбС Никола Бързаков. Предложението им е било отхвърлено, но единодушно е прието това за отнемане правомощията на кмета на Ракитово Емилия Еленкова, която се разследва за неправомерно разходване на бюджетни средства в размер на над 1 млн.лв. Един от вносителите на предложението е убитият Северин Клашнов. В края на месец септември общинските съветници от Ракитово изпратиха писмо с искане до премиера Бойко Борисов и главния прокурор Борис Велчев да се извърши проверка на двугодишното управление на Еленкова.

28.10. 2010

Продават имотите на Митьо Очите на таен търг

Имотите на несебърския наркобос Димитър Желязков – Очите ще бъдат разпродадени на търг с тайно наддаване, който се подготвя от Националната агенция по приходите (НАП) в Бургас. Това ще стане веднага щом излезе окончателното решение на Върховния касационен съд (ВКС).
За продажба се обявяват два апартамента, два магазина, гараж и два склада, всички в Несебър, както и парцел с къща в Сунгурларе, съобщават от НАП. Имотите са били закупени от Митьо Очите и семейството му със средства придобити от престъпна дейност и бяха конфискувани от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, по-известна с името на създателя си Стоян Кушлев.
Наркобосът бе осъден през април т.г. за пране на пари. Той бе осъден на 4 години и 10 месеца затвор на облекчен режим, с след поредното си споразумение с прокуратурата в Бургас. Очите има общо три споразумения с държавното обвинение. Последното споразумение обаче по-късно бе атакувано от главния прокурор Борис Велчев, който настоя то да се отмени. На 1 октомври ВКС заседава по искането на Велчев за отмяна на споразумението.

07.11. 2010

Убиха човек на Косьо Самоковеца
57-годишният Николай Грозданов с прякор Кольо Македонеца бе открит убит тази сутрин в апартамента му в столичния кв. „Ботунец“. Той е починал след като е бил наръган три пъти във врата.
Жертвата има магазин за метални профили, твърдят източници на Дарик.
Николай Грозданов е известен като приближен на бившия контрабандист Константин Димитров Самоковеца. Той бе прострелян в Амстердам преди години.
Сигналът за инцидента е подаден в 9 часа, когато негови колеги са открили трупа. Те всъщност са чакали Грозданов да се появи на работа. След като той не е отишъл, го потърсили в апартамента му в „Ботунец 2″.
Минути по-късно на мястото пристигнали полицаите. Установено е, че е възможно убитият да е познавал нападателя си, тъй като вратата не е разбивана.

09.11. 2010

Имущество за 240 хил. лв. отива за държавата

Комисията „Кушлев" (КУИППД) спечели две дела за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Общата му стойност е 238 257,70 лв., съобщиха от комисията.
Решенията на Великотърновския окръжен съд са произнесени по заведени дела срещу Петя Чехларова от Велико Търново и Йордан Петров от горнооряховското село Върбица.
Производствата за имотите им са образувани след проверки във връзка с постъпили уведомления.
През май 2009 г. КУИППД внесе в съда иск за завеждане на дело за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност срещу Петя Чехларова. То е на стойност 96 457,70лв.
През април 2009 г. КУИППД внесе иск в съда за завеждане на дело за отнемане в полза на държавата на имуществото на Йордан Петров. Стойността му е 141 800лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар