четвъртък, 25 ноември 2010 г.

ЧОВЕШКА ТРАГЕДИЯ

Lidl – ако, преди 180 години, Оноре дьо Балзак беше предположил, че в България ще се отнрива такава търговска верига, щеше да се откаже от написването на „Човешка комедия” и щеше да напише епически цикъл „Човешка трагедия” . Случилото се вчера в и около магазините на немската фирма е недвусмислено доказателство, че след 45 години комунизъм и 21 години неокоунизъм, българския народ е доведен до състояние на пълно оскотяване. Хората вече не са в състояние да мислят, не са в състояние да чувстват. Останал им е само един изроден инстинкт да оцеляват, независимо как.
Една пета от българите живеят под абсолютния праг на бедността. А повечето от тях са семейства с поне две деца. Данните са от проучване на УНИЦЕФ за бедността у нас. В момента прага на бедността, който социалното министерство изчислява, е 211 лева на месец.
Една пета от младежите са безработни, това съобщи Атанаска Тодорова, председател на „Младежки форум 21” към КНСБ. Според Тодорова основните проблеми на младите българи на пазара на труда са несъответстващо на нуждите на пазара образование, трудното начало на първа работа, по-ниските заплати, имиграцията в развитите страни.
Една пета от българите без здравни права. Новите правила за осигуряване изваждат от системата нови 380 хил. души, с което общият брой на неосигурените надхвърля 1,3 млн. Ако не платят вноските си за три години назад, тези хора остават без право на медицинска помощ, платена от здравната каса.Нови 380 хил. души отпадат от системата на здравно осигуряване от 1 януари 2010 година заради новите правила, въведени от кабинета.
В същото време по – голямата част от собственоста в страната, както и политическата власт, са съсредоточени в ръцете на стотина неокомунистически фамилии, проучвани и подбирани много внимателно от комунистическата върхушка още преди 10 ноември 1989, точно с такава цел.
Създадената от българската олигархия, партия на организираната престъпност ГЕРБ, пък ни занимава с показни панаирджийски операции на МВР и високопарни комплексарски приказки на всички нива на управление. И нито един грамотно решен проблем...
Очевадният извод – сваляне от власт на мутраджийското правителство на ГЕРБ във възможно най – кратки срокове. Приемане закон за лустрация на всички бивши комунисти и членове на техните семейства.
Избирателите най – накрая трябва да разберат, че не може повече да се гласува за персонажи, като Бойко Борисов, Георги Първанов, Сергей Станишев !

Няма коментари:

Публикуване на коментар