събота, 27 ноември 2010 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...17

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Миналата нощ бе убит Румен Маринов-Нарциса

27.11.2003

Румен Маринов - Нарциса е причакан пред блока, в който живее на ул. "Сребърна" в кв. "Хладилника". Той е побягнал от нападателите през градинката. Според някои свидетели, пожелали анонимност, Нарциса е викал нещо като: "Недей да го правиш". Догонен е пред съседен блок и е убит в гръб. Тялото е оставено под джип. Полицаите са открили гилзи и заглушител. Сигналът за мъртвия мъж е подаден часове след убийството - към 8 сутринта.
"Сутринта разбрах, че е станало. Слязох в мазето и видях, че асансьорът е застопорен. Той е застопорен от вчера в осем, друга съседка се оплака. Подготвили са се хората и това е", обясни една съседка.
"Трагедия. Не ги познавам хората. Да ви звънне съсед и да ви каже: "Под джипа ти има труп." Как смятате? Трябваше да изляза в 9 часа с децата си. Представяте ли си", коментира собственичката на джипа, под който бе намерено тялото на убития.
Нарциса живее под наем със съпругата си и трите им деца. Жена му разбрала за смъртта му от полицаите.
"Той е известен, разпитван е за спекула, хазарт, финансови измами", посочи говорителят на СДВР Николай Николов.
Убитият е сред най-приближените на вече покойния Васил Илиев и е кум на брат му Георги.
Преди години Румен-Нарциса и шефът на "Ваи холдинг" Георги Илиев са били съдружници във фирма "Дерби 94", която според предмета на дейност би трябвало да се занимава с всичко.
Нарциса и шефът на "Ваи холдинг" са заедно и в "Рик - Г". Според неофициалния раздел на "Държавен вестник", убитият е имал участие в "Линеа Мода" с Уалид Заатар, а в "Адитранс" - със сириеца Абдулсалам Сахтура. Покрай тези хора индиректните връзки на Нарциса с араби са много.
Средно по 35 поръчкови убийства годишно се извършват в България. През последните 5 години броят им рязко се е увеличил.Това заяви Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията на международна конференция „Перспективите за членство в ЕС и сигурността в Югоизточна Европа:скрита икономика, трансгранична престъпност и развитие“.
Според Безлов има десетки български групи, които са в „белия“ бизнес и същевременно имат добре организиран престъпен бизнес.Анализаторът не посочва конкретни имена, уточнявайки, че обикновено те имат много добър публичен имидж. Престъпният им бизнес е от митнически и данъчни измами до измами с имоти. Създаването и развиването на престъпните групировки в България много наподобява това в Русия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар