неделя, 28 ноември 2010 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...18

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

24-годишният Борис Арсов беше намерен мъртъв в столичния квартал Бояна

29.11.2003

Трупът на 24-годишния Борис Кирилов Арсов, по прякор Борчо, беше намерен днес в лек автомобил, паркиран на входа на старата църква в столичния квартал "Бояна".
Сигналът е подаден в СДВР в 13.32 часа. Арсов е намерен прострелян в главата, по предварителни данни, с два куршума. Той е бил на шофьорската седалка на червен "Фолксваген Голф" със софийска регистрация.
"Пистолетът, който е бил намерен в него, не е в такава позиция, че да се предполага, че е самоубийство", посочи Малина Колева, пресаташе на СДВР.
Оръжието - боен пистолет, е било в колана на убития. "Фолксвагенът" не е бил на Арсов. Собственикът, на чието име се води, е заявил пред полицията, че колата е продадена на убития преди 2-3 месеца, без да е прехвърлена.
Огледът продължи близо 3 часа. Автомобилът бе вдигнат, а трупът откаран в Съдебна медицина за аутопсия.
На мястото на инцидента бяха главният секретар на МВР генерал Бойко Борисов, директорът на СДВР генерал Румен Стоянов и директорът на Дирекция "Национална служба Полиция" генерал Васил Василев.

Борис Арсов е бил криминално проявен. Осъждан е за кражби и е залавян за шофиране в нетрезво състояние и нанасяне на средни телесни повреди. Арсов е бил обвиняем по делото за отвличането през 2001 ва на представителя на "Пума" за България Стефко Колев. Тогава срещу Арсов и още петима са били повдигнати обвинения за незаконно притежаване на оръжие и участие в организирана престъпна група.
"Той е човекът, в чийто дом е намерен часовникът на отвлечения Стефко Колев", съобщи пресаташето на СДВР.
От шестимата по следствено дело за отвличането на бизнесмена са били повдигнати обвинения само срещу Данаил Георгиев и Борис Арсов. По-късно те са пуснати на свобода срещу парична гаранция. Арсов е бил и в групата, обявена от МВР за съпричастна към убийството на Филип Найденов-Фатик през август. Борчо е бил задържан, а по-късно освободен от ареста срещу гаранция от 2 500 лева с още четирима от общо шестимата задържани по случая.
Днес, в часовете след като полицията съобщи за убийството, екип на Би Ти Ви засече струпване на луксозни автомобили в столичния квартал "Лозенец", около популярно фолк-заведение, свързано с бившата групировка ВИС.
На въпрос на Би Ти Ви има ли информация за струпването на луксозни автомобили в центъра на София, генерал Бойко Борисов отговори: "Има трима задържани". Той даде и повече информация за самоличността на убития днес Борис Арсов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар