вторник, 23 ноември 2010 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...16

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Поредно убийство в София

23.11.2007

Инцидентът е станал до жилищен блок 181 около 22:30 ч. Тялото на убития е намерено до черен джип "Фолскваген Туарег", а до трупа са открити много гилзи.
Тридесет и шест годишният годишният Ивайло К. Иванов бе застрелян тази нощ в столичния квартал "Дружба" с няколко куршума, предаде БГНЕС.
Инцидентът е станал недалеч от жилищен блок 181 около 22:30 ч. Тялото на убития е намерено до черен джип "Фолскваген Туарег", а до трупа са открити много гилзи.
До него е имало куфарче, закачено с белезници за ръката на жертвата. В куфарчето били намерени документи и около 20 хил. лв.
На мястото на инцидента е била изпадналата в шок съпруга на убития.На местопрестъплението са дошли екипи на "Бърза помощ" и полицията. Според съседи убитият е живеел в блока.
Първоначалната информация беше, че Ивайло Иванов е бил митничар. По-късно през деня от Агенция "Митници" обявиха, че, никога не е бил служител на митническата администрация. Официално от МВР съобщиха, че Иванов е собственик на спедиторска фирма и не е регистриран за криминални прояви.
Това е третото убийство на софийска улица за по-малко от седмица.
Ивайло Иванов не е регистриран в полицията, уточниха от МВР. Името му обаче попада в разработки на ГДБОП през 2004 година, когато антимафиоти се опитват да разбият престъпна група, занимаваща се с контрабанда на горива и стоки в Старозагорско.
Ивайло Иванов има няколко спедиторски фирми, едната от тях е с регистрация във Варна, има в Стара Загора и в София. Той е бил близък с разстреляния през юни 2004 г. при магазин "Била" в кв. "Лагера" в столицата Петър Илиев, известен като Пешо Кучето, който гравитираше около бившата групировка СИК.
Убитият е едноличен собственик на фирма "Транслинг Шипинг" ЕООД, регистрирана във Варна, с предмет на дейност превоз на товари по море и по суша.

Няма коментари:

Публикуване на коментар